Secerah cahaya memberi terang, seperti garam memberi rasa

Minggu yang sibuk.

Maaflah jiran-jiran maya…….saya tak berkesempatan menziarah bergossip di blog anda.  Saya masih berkunjung mengintai, cuma tak sempat  menulis di  ruangan komen .

Selepas masuk dalam terowong MRI minggu lepas, esok ( 19/08/09)  saya ada temujanji dengan Doktor Wong yang cantik manis dan bersedia menerima apa saja keputusan.

Berdebar?

Ada orang kata in every adult human being there is always a child in it. Sama juga dalam manusia berjiwa besar macamana pun akan ada manusia biasa di dalamnya.

Saya manusia biasa, bukan seperti  mesin MRI itu.

Izinkan saya menjadi manusia biasa. Membuang tabah di dalam jiwa. Bersedih sementara. Menikmati rasa tidak bermaya.

©Kujie – Mencari kepastian amat menyeksakan tapi membiarkan diri dalam persoalan lebih menyakitkan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. ooh terowong nih namanya MRI. Saya panggil Ct Scan je. Bakal masuk MRI nih jugak kali ke 3 sebelum bulan 10 nih. Huhu
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Bomoh PenipuMy Profile

  2. cepat2 sembuh ya Kakjie..syafakallah~

  3. Syukur.. semuanya dah selesai.. berita pun sedikit melegakan..
    .-= nuaeman´s last blog ..Kita tak selamanya diatas.. (Susulan kekalahan Man Utd) =-.

  4. aku suka ayat last tu….
    .-= kuina´s last blog ..Penawar Bagi Hati =-.

  5. Esok saya akan bawa seorang pekerja Nepal untuk dimasukan ke dalam mesin MRI tu atas sebab mencari kesan sakit jantung beliau di SJMC
    .-= haritz´s last blog ..Sekebun Buah Pala =-.

  6. kuat kan semangat kujie…

    kami semua mendoakan yg baik2 sahaja untuk kujie.. huhuhu
    .-= maza´s last blog ..Pilot: Perlu Bersedia Menyedut Nebulizer? =-.

  7. Kujie,
    “Mencari kepastian amat menyeksakan tapi membiarkan diri dalam persoalan lebih menyakitkan.”
    Cute dan sangat mendalam ayat ini.
    Semoga Kujie diberikan hati yang tabah.
    Doa semoga segalanya ok.
    .-= Kak Long´s last blog ..Post yang ke-100 =-.

  8. Semoga semuanya berjalan lancar dan saya doakan yang terbaik buat kak Jie. Harap kak Jietabah dengan semua dugaan.
    .-= samdaddycool´s last blog ..Ais, Batu, Stone, Syabu, Ice, Shabu… perhatikan keluaraga anda…. =-.

  9. may all well ends well

  10. ya! Kita cuma insan biasa sahaja kan. Jadi, apabila kita menghadapi cubaan…kadang-kala terpaksa rebah juga. tetai selepas itu, kita kena bangkit dengan segera. 😀
    .-= tekkaus´s last blog ..Anti-H1N1 Liquid Herbal Decoction! =-.

  11. semoga baik2 saja hendaknya..
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Aktiviti di Tioman =-.

  12. moga semuanya selamat kak jie… himpunkanlah semua sokongan family n rakan2 sebagai kekuatan untuk menerima keputusan dengan tabah! 🙂
    .-= mrs azmi´s last blog ..1st attempt presentation~ =-.

  13. insyaallah kak Jie baik2 n drahmatiNya sokmo

  14. ya allah ya tuhanku, sesungguhnya Engkau Maha Besar, Maha Berkuasa, Engkau Maha Mengetahui dan Engkau jualah Yang Maha Melihat.

    selamatkanlah kak jie dari segala penyakit. segala kegusaran. segala musibah. tetapkan hatinya kepada mu ya Allah.

    amin.

    harap kak jie berada dlm keadaan yang sihat dan dilindungi oleh Allah Ta’ala.

  15. menunggu berita dr kak jie..semoga semuanya ok..

  16. urm ambil masa untuk rasakan semua perasaan… apa2 pun semoga kak jie baik2 saja. Iza tunggu khabar dari Kak Jie…

Trackbacks

  1. […] Buloh. Temujanji ulangan kes terdahulu. Nak baca kes-kes terdahulu klik sana entri pengalaman secerah cahaya memberi terang seperti garam memberi rasa. atau kisah debar my world turned upside down atau hidup ini bukan sekadar untuk ketawa […]

  2. Semangat Kerjasama Blogger Melayu | Suara Hati Orang Kita Seorang Blogger Melayu says:

    […] ternyata website tersebut bukan blog.Persoalan ini anda boleh jawab di blog masing-masing , mungkin Kak Jie , Knizam dan semua sahabat blogger lain. Share this on FacebookTweet This!Share this on […]