Sedih Dan Rindu Bila Baca Komen Ini

Suami saya berada sejauh 10515.28 kilometer dari Malaysia
Along berada 60 kilometer dari rumah – kebetulan dia tak balik minggu ni.
Angah berada hampir 366 kilometer di utara tanah air.
Tinggal saya berdua dengan Intan:| Seronok dan best bersama keluarga tu macam tak kena dengan situasi saya sekarang.

Setiap tahun kami memang bercuti bersama – sekeluarga tetapi kerana masing² tidak bersamalah saya cuma bercuti 40 kilometer sahaja dari rumah. Bukan bercuti dalam erti kata sebenarnya, cuma beralih tempat saja.

Kali terakhir kami bercuti bersama ke Pulau Kapas Jun 2010 sewaktu suami balik Malaysia.

Sebenarnya tak ada istilah bercuti kerana saya surirumah sepenuh masa, tidak bermajikan!

Saya bercuti sebagai seorang blogger – tidak mengemaskini blog sebab itulah tajuknya Blog Kujie2.com Cuti Pesta Tanglung. ( tak mention pun dengan keluarga)

©kujie – rindunya … !

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. cian kak jie. nasib baik saya dekat dengan isteri. dulu masa baru kawin penah gak dok jauh ngan isteri
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Cabutan bertuahMy Profile

  2. kat biodata tu dah buat karangan PMR – baca biodata kak jie

  3. dah lama2 ni baru nak tanya.. suami kak jie keje pe?.. lama lagi ke kat algeria ?
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..RT @izwanyusof89 – Tweet Tweet TweetMy Profile

  4. cuba try bela kucing kak jie,,,,heheheh…kira anak angkat tuh
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Tip Menjaga Kesihatan Organ Pembiakan WanitaMy Profile

  5. wahhh…ngeteh dgn Kak Jie buat kali keberapa nie bro???
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Sessi Bertemu GuruMy Profile

  6. dkt Algeria en. faizal…tu yang Kak Jie selalu rinduuu…
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Sessi Bertemu GuruMy Profile

  7. dah tahu dah yg Kak Jie tak pergi bercuti bersama semua ahli keluarga termasuklah Hubby yg berada jauh di Algeria tuu..sbb tu tak nak komen lebih..takut ada yang terasa hati…
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Sessi Bertemu GuruMy Profile

  8. ada hikmahnya tu…yang penting guna masa yang sebaiknya bersama dgn keluarga…
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Mengamuk 28 jam kerana dilarang pandu keretaMy Profile

  9. Bila resah, Ingat saat indah
    Bila rindu, Ku nyanyikan lagu mu
    Sehari ku rasa bagaikan setahun
    Menunggu tibanya oh bahagia
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Valentino Rossi jatuh lagiMy Profile

  10. uhuk, mesti tengah rindu nie kan, okeh2 xmo komen bnyk..kang ada yang mengalir air mata, sabar yea apa yang perlu kita doakan pasangan kita yang jauh sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat…amin 🙂
    Jom terjah post menarik dari yanmie ..Majlis pertunangan adik iparMy Profile

  11. SAYA Ttatak fahm makna rindu,, datar ke..boleh huraiakn..dua tiga helai :mrgreen:

  12. ermm.. takpa. dua orang pun boleh enjoy…
    🙂
    Jom terjah post menarik dari luthfi ..Valentine’s Day datang lagi Dimanakah kitaMy Profile

  13. ?? Baru Jai tau.. Tapi sebagai seorang isteri, mesti kena kuat dan tabah.. Setiap yang beraku ada hikmahnya.. Cuba kak jie bayangkan berpa ramai yang hidup bersama & dekat tapi keluarga tak aman.. Kata org2 tua, lbih elok jauh tapi bahagia daripada dekat tapi x bahagia..”
    Jom terjah post menarik dari decrewz ..Buffered Earning Yang ke-4My Profile

  14. Salam,
    Allah hanya bagi ujian setakat yang hambaNya mampu hadapinya sahaja. Kiranya itu ujian datang dalam hidup kita, bermakna Allah memang tahu kita mampu berdepan dan tanganinya sebaik mungkin.

    Kalaupun ahli keluarga kak Jie berjauhan, namun masih terasa dekat kan? Ada orang, hanya dekat dan berada hampir depan mata…namun, hakikatnya terasa jauh. Itu lagi sedih kan…

    Moga2 kak jie lebih tabah
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Sambut Hari kekasih aka Valentines DayMy Profile

  15. Walaupun dah ramai yang cakap, sabor je la Kujie…tu je yang mampu diucap
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..AdamFaiz Sokong MRT Sg Buloh – KajangMy Profile

  16. sabar ye kak jie, insyaAllah ada kesempatan. kak jie akan dapat bercuti lagi bersama keluarga. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Drama Begitukah Cinta Slot Akasia TV3My Profile

  17. Kupasan topik yang menarik. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Eriyza ..Rahsia Tanpa RelaMy Profile

  18. kak jie..sabarlah ya..saya dulu pun berjarak dgn suami jugak dr 2004-2007 ..tapi dekat aja Segamat-Pasir Gudang..

    Kak jie..algeria ada tunjuk perasaan kat pemimpin negara diaorg pulak..harap-harap suami kak jie selamat..

  19. Saya faham bagaimana rasanya rindu…

    Percayalah.

    Bukankah ‘keluarga besar’ ini sentiasa ada untuk tiap saat dan ketika.
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..BACA DULU- BARU BELIMy Profile

  20. kuat semangat betul la kak kujie ni, shay tak rasa shay sekuat akak nih… dah la suami jauh, anak2 pun jauh juga, elok biasa riuh rendah rumah sekarang jadi sunyi sepi… mesti macam mati kutu jadinya… 😕
    Jom terjah post menarik dari shay ..Penat laMy Profile

  21. Ummi Hanie says:

    kak jie , samelah kite kak..surirumah sepenuh masa…tiada istilah stop dlm bekerja ..tp bile dpt keluar mkn angin tu , seronoknye amat sampai rasa xmau balik lak .. hehe…haru tu ;p
    Jom terjah post menarik dari Ummi Hanie ..Kisah aku dan laman sosialMy Profile

  22. faham perasaan ni.. canot komen much.. too much will hurt~
    sabo eh..
    Jom terjah post menarik dari Kreuger ..Beli Kek “Happy Valentine’s Day” – Apa motifMy Profile

  23. seakli sekala kena amek mc gak.. hehe..
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..4 Bintang Untuk Filem KhurafatMy Profile

  24. rindu tu datang kan…tapi apa2 pun semoga kakjie akan terus tabah, intan kan ada
    Jom terjah post menarik dari mijie ..83 anak luar nikah sehari- anda nak tambah lagi statistik iniMy Profile

  25. dunia blog pun ada time bercuti jugak ek…
    siap kene umumkan lagi…
    takut ade yg rindu la tu…

    hahahah
    Jom terjah post menarik dari belalang ..Ciri-ciri Blogger SejatiMy Profile

  26. jangan sedih2 kujie… maza & family kan ada…
    heheheh

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Cikgu semanis nira- semasam cukaMy Profile

  27. Cikgu Hairul says:

    Sabo je la kak. Sekali sekala dapat masa berkualiti dengan famili pun best juga. Kalau dapat selalu bercuti dengan famili agak kurang berkualiti juga percutiannya itu..
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Perlukah Sampai Kepengetahuan Pihak BerwajibMy Profile

  28. kak, suamikeje oversea eh..kat negara mana?

  29. xpe, jauh dimata, dekat di blog
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Increase your Financial IQ by Robert Kiyosaki A book ReviewMy Profile

  30. orang dulu2 kata, sayang isteri tinggal-tinggalkan..
    gurau je kak..

    ayah saya pun duduk hampir 500km dari mak sejak Mei 2001 hingga Dis 2008. Duduk sekali semula hingga la hari raya haji lepas.. Balik kampung 2-3 bulan sekali..

    Betul la.. suri rumah ni takde cuti.. dan satu-satunya kerja yang takde majikan, takde gaji tapi serve ramai orang..
    Jom terjah post menarik dari padlie ..Bang- tolong baiki komputerMy Profile

  31. Aduhhh… rindunya kalau berjauhan nikan kak jie.
    Jom terjah post menarik dari Adzriel AB ..Happy birthday Usop – Hantu Kak Limah!My Profile

  32. tapi kan kak jie, tak bermajikan x bermakna kita tak boleh bercuti. Bercuti daripada buat keje rumah pun bole juga. Tapi bole ke cuti dr buat keje rumah ni? hmmmm…
    Jom terjah post menarik dari faizul ..Badanku dah Out Of ShapeMy Profile

  33. nanti nak bercuti kemana pulak ye kak jie kalau dh ada kesempatan?hehe

    tidak bermajikan lagi bagus kalau kehidupan dah selesa.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Dari Kerana MataMy Profile

  34. Assalamualaikum..kak kujie,.ayu pulak yang sedih bila tahu hal sebenar…

    maklumlah..tak kenal maka tak cinta..

    kak, ayu pun tak bercuti kemana2..namun, alhamdullilah,,,en zalie semakin sembuh….

    semoga kak tabah….
    Jom terjah post menarik dari citarasa rinduan ..Jom Gegar Blog anda!!!!My Profile