Sejarah Indah We Are Family

Sejarah header kujie2.com

Ini lukisan asal Intan.  Dia lukis  dalam kereta di atas kertas 2 inci x 2 inci, resit beli barang dari supermarket waktu dalam  perjalanan ke KLIA hantar Encik Suami.

Idea dari   lukisan Intan dan  Jiji yang siapkan header ni dengan cantik sekali.  Saya dah gunakan header ini tahun lepas.

Saiz sebenar sebesar tapak tangan saja.

Along dilukis sebegitu kerana waktu itu Intan sedang bergaduh dengan Along dalam kereta.

We are family!

  • Terimakasih untuk doa dari kawan² yang masin mulut , loan  19 juta saya dah lulus :lol:
  • Angah call tadi – katanya kawan dia tanya kujie2 tu mama awak ye…dia search MRSM Merbok sampai ke sini.

©kujie – berita ringkas yang ingin dikongsi.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

34 thoughts on “Sejarah Indah We Are Family”

  1. Saya pun ada sejarah bagaimana terjumpa blog Kak Jie, secara kebetulan menaip perkataan yang dicari didalam Google Search Engine terus direct ke blog Kak Jie. Tak salah saya search engine bawa saya ke page mengenai SEO Doc ketika itu saya masih blur kegunaan SEO Doc. Alhmadulillah perlahan-lahan saya mula memahami kegunaan SED Doc dan blog saya telah lulus 100% mengikut kriteria SEO Doc.

    Didalam pada itu tertanya-tanya kenapa tuan blog meletak logo banner yang begitu simple dan theme pun tidak sarat dengan ad dan widget. Kepada newbie selalunya akan mencari theme yang penuh kosmetik hingga menjejaskan prestasi blog itu sendiri.

    Kemudian saya bongkar lagi posting lama Kak Jie terjumpa mengenai CDN rupanya blog ini pernah mengalami masalah bandwidth dan blog loading yang lambat.

    Pada mula saya sangka pemilik blog mempunyai background IT kerana entri ada yang terlalu teknikal rupanya pemilik blog adalah seorang surirumah sepenuh masa boleh menulis entri sebegini dan sebab itulah ia menjadi tarikan untuk saya mengunjung disini.

  2. kan kak jie bagi deposit dah lama
    tapi order baru…
    sebab ingat abang boleh balik bulan februari ni, rupa dia tak boleh cuti

    lagi satu…. nak stock baru..kalau order Disember 2010 dpt stock 2010.. kereta rugi umur setahun tu walau beberapa hari je.

    baru minggu lepas submit ….tunggu lagi 2 minggu utk dpt colour idaman 😆

    nanti kak jie elo elo ye…kita p mkn nasi ayam kat trafik lite 😆

  3. gambar asal ni, sekeping resit supermarket masih saya simpan dalam beg duit…. selain dah scan simpan dlm komputer.

    hahaha………….. nak beli helikopter banyak² letak kat depan supermarket…biznes baik juga.

    jangan lupa tiap kali datang bawa 50 sen ye 😆

  4. salahhhhhhhhhhhhhh

    kereta sekarang dah terlebih besar
    tapi family bertambah kecil

    jadi beli kereta kecil 😆

    dulu anak2 masih bersama, kami guna MPV, skrg ni..hanya berdua dgn Intan….kereta besar bukan praktikal lagi

  5. sebenarnya baisa2 je..anak2 memang melukis kalau dlm kereta
    sesama dia org

    tapi kenangan disebalik gambar tu yg tiap kali ingat
    menyentuh hati

  6. sedih…. bayangkan dlm kereta perjalanan nak hantar suami
    berpisah setahun…. sekeluarga
    tiap kali ingat ni….memang menangis 😐

  7. 💡 maka dengan ini terjawablah sudah persoklan – kenapa Along tak senyum 😉

    WoW ! 😯 dapat loan 19 juta.
    Nak beli helikopter ye…
    Nanti boleh terbang sama2 ngn helikopter Hazrey. 😆
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..TRANSFORMERSMy Profile

Comments are closed.