Sejarah Indah We Are Family

Sejarah header kujie2.com

Ini lukisan asal Intan.  Dia lukis  dalam kereta di atas kertas 2 inci x 2 inci, resit beli barang dari supermarket waktu dalam  perjalanan ke KLIA hantar Encik Suami.

Idea dari   lukisan Intan dan  Jiji yang siapkan header ni dengan cantik sekali.  Saya dah gunakan header ini tahun lepas.

Saiz sebenar sebesar tapak tangan saja.

Along dilukis sebegitu kerana waktu itu Intan sedang bergaduh dengan Along dalam kereta.

We are family!

  • Terimakasih untuk doa dari kawan² yang masin mulut , loan  19 juta saya dah lulus :lol:
  • Angah call tadi – katanya kawan dia tanya kujie2 tu mama awak ye…dia search MRSM Merbok sampai ke sini.

©kujie – berita ringkas yang ingin dikongsi.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hoho…baru saya tau siapa yg lukis header kak jie ni…comel….
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Pakej Hosting Termurah Daripada WeirdobytescomMy Profile

  2. Tapi header nih memang kena la ngan theme kak jie ni.. 😉
    Jom terjah post menarik dari decrewz ..Jemputan Ke Majlis Perkahwinan owner deCrewzMy Profile

  3. Saya pun ada sejarah bagaimana terjumpa blog Kak Jie, secara kebetulan menaip perkataan yang dicari didalam Google Search Engine terus direct ke blog Kak Jie. Tak salah saya search engine bawa saya ke page mengenai SEO Doc ketika itu saya masih blur kegunaan SEO Doc. Alhmadulillah perlahan-lahan saya mula memahami kegunaan SED Doc dan blog saya telah lulus 100% mengikut kriteria SEO Doc.

    Didalam pada itu tertanya-tanya kenapa tuan blog meletak logo banner yang begitu simple dan theme pun tidak sarat dengan ad dan widget. Kepada newbie selalunya akan mencari theme yang penuh kosmetik hingga menjejaskan prestasi blog itu sendiri.

    Kemudian saya bongkar lagi posting lama Kak Jie terjumpa mengenai CDN rupanya blog ini pernah mengalami masalah bandwidth dan blog loading yang lambat.

    Pada mula saya sangka pemilik blog mempunyai background IT kerana entri ada yang terlalu teknikal rupanya pemilik blog adalah seorang surirumah sepenuh masa boleh menulis entri sebegini dan sebab itulah ia menjadi tarikan untuk saya mengunjung disini.

  4. yeay!!!!!!! tak sabar nak naik kete baru

    walaupun orang punya 😆
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..aly nak adik takMy Profile

  5. kan kak jie bagi deposit dah lama
    tapi order baru…
    sebab ingat abang boleh balik bulan februari ni, rupa dia tak boleh cuti

    lagi satu…. nak stock baru..kalau order Disember 2010 dpt stock 2010.. kereta rugi umur setahun tu walau beberapa hari je.

    baru minggu lepas submit ….tunggu lagi 2 minggu utk dpt colour idaman 😆

    nanti kak jie elo elo ye…kita p mkn nasi ayam kat trafik lite 😆

  6. yeay! boleh tumpang kete baru! 😆
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..aly nak adik takMy Profile

  7. anak2 pun suka melukis… dia sentiasa mengira ahli keluarganya tu. kalau tak cukup, mesti dia bertanya mana pergi.

  8. tahniah la kak jie, loan dah lulus. nak amik inspira ke? saya memang suka header tu, rupanya ada kisah disebaliknya
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Tips diet-ubat-ubat yang melambatkan turun berat badan ketika diet sd2My Profile

  9. benda kecik je , kan…sebenar 2 inci x 2 inci
    tapi ada kisah indah….

  10. beranak pinak tu mcm ternak sekandang hamster bunyinya 😆

  11. gambar asal ni, sekeping resit supermarket masih saya simpan dalam beg duit…. selain dah scan simpan dlm komputer.

    hahaha………….. nak beli helikopter banyak² letak kat depan supermarket…biznes baik juga.

    jangan lupa tiap kali datang bawa 50 sen ye 😆

  12. dia ckp…. padam muka Along
    Intan buat Along tak cantik..hehe 😆

  13. ada juga soul nya 😳

  14. masa nak buat header tu, cuba letak beberapa gambar real keluarga…tapi yg comot ini pula rasa ngam dgn theme 😆

  15. bagi orang lain..tu lukisan biasa anak2
    yang suka menconteng….tapi bagi kak jie
    ada kisah ada kenangan

  16. salahhhhhhhhhhhhhh

    kereta sekarang dah terlebih besar
    tapi family bertambah kecil

    jadi beli kereta kecil 😆

    dulu anak2 masih bersama, kami guna MPV, skrg ni..hanya berdua dgn Intan….kereta besar bukan praktikal lagi

  17. kalau sorang, tak gerak mana le tie
    dok ‘kelitin’ dalam dapur ni je 😆

  18. best…tambah hutang ade lah 😆

  19. sebenarnya baisa2 je..anak2 memang melukis kalau dlm kereta
    sesama dia org

    tapi kenangan disebalik gambar tu yg tiap kali ingat
    menyentuh hati

  20. sedih…. bayangkan dlm kereta perjalanan nak hantar suami
    berpisah setahun…. sekeluarga
    tiap kali ingat ni….memang menangis 😐

  21. scan dan dibesarkan :mrgreen:

  22. seronok kan … telatah anak2 yang boleh di ceritakan…
    Jom terjah post menarik dari Effa ..P365 Day 54 – Random WednesdayMy Profile

  23. tibe2 rasa nk berbini dan beranak pinak hahaha..

    tp arap sudah
    Jom terjah post menarik dari mijae ..Dia wujud dari manifestasi cinta terakhir sayaMy Profile

  24. 💡 maka dengan ini terjawablah sudah persoklan – kenapa Along tak senyum 😉

    WoW ! 😯 dapat loan 19 juta.
    Nak beli helikopter ye…
    Nanti boleh terbang sama2 ngn helikopter Hazrey. 😆
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..TRANSFORMERSMy Profile

  25. intan gaduh dengan along tapi intan ceria jer..
    Jom terjah post menarik dari isza ..Berkorban wang ringgit kerana setitis susuMy Profile

  26. sweet memory 🙂

  27. Jadi, inilah asalnya ilham header asal kak jie yer..
    Jom terjah post menarik dari decrewz ..Jemputan Ke Majlis Perkahwinan owner deCrewzMy Profile

  28. heheh unik dan penuh makna tersirat 😛
    Jom terjah post menarik dari suffer8zine ..Ular Albino Berkepala DuaMy Profile

  29. yahoooo! nampaknya kali ni kak jie nak beli keta besar yer…amiinn…amiiin… 😆 😆 Sukur alhmadulillah kerana dengan izin- Nya semua berjalan dengan lancarnya…
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  30. Haha… lepas ni boleh vroom ke Tasik Kenyir dan tangkap ikan kelah . :mrgreen:

  31. wahh loan dah lulus..bestnya..hehe..
    Jom terjah post menarik dari wanmus ..Dugaan Cinta- Wajib BacaMy Profile

  32. cantik gambar tu.. 😀
    Jom terjah post menarik dari zairie ..Kes Saman Blogger Oleh Datuk Seri Dr Rais YatimMy Profile

  33. Oh.. rupa-rupanya ada kisah di sebalik header Kak Jie ni.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Sedap air jus durian belandaMy Profile

  34. maknanya gambar tu scan la ek..
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Zizan Feat Dina – Selamat Tinggal Lirik LaguMy Profile