Sekali Ini Saja

Pagi 03-03-2009

Pagi 03-03-2009

Pagi 06-03-2009

Pagi 06-03-2009

Pagi 07-03-2009

Pagi 07-03-2009

Pagi 10-03-2009

Pagi 10-03-2009

I won’t live long, either, considering how fast a lifetime speeds by and I notice the flowers more often now. Who knows, perhaps the time I have left on this earth will be counted in months rather than years and I only wish that I could display myself as beautifully as a flower with what time I have left.

Have you ever considered the flower? It doesn’t live long, but while it does, it displays itself so beautifully.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. suka dengan ayat-ayat bunga tu…
    Iza “kidnap” yer kak jie.. nak bagi kat sorang mamat yang IQ dia jer tinggi EQ dia ada masalah 😳
    hehee

  2. Lerrr… tak pernah pun terfikir macam tu. I mean fikir sedalam-dalamnya. Anyway, please don’t say like that. I will pray to ALLAH that you will live a healthy and happy life for at least another 100 years.

    ODs last blog post..Temuramah Dengan Pelesit

    • 100 thn?

      erkk……anggun lagi ke masa tu?

      tegang lagi ke?

      πŸ˜†

      tapi betul la Opah…hidup kita singkat…sewaktu hidup itu biarlah kita mempamerkan sesuatu yang baik ….

  3. amboi mak ai, amik gambar munge mcm amik gambar anak..
    nak capture dia punya tumbesaran ya..

    Saya dgn pokok saya bercakap, dgn kucin pun saya layan. Siap marah sebab tau makan saja, tolong angkat kain ka sapun sampah ka, tatau.. :mrgreen:

    sallys last blog post..Are you going to finish strong?

    • hehehe…. itu je yg ada
      org lain ade anak2 yg nk diukur hari2..anak2 kak jie dah besar
      πŸ˜†

      itu baru sejenis…dlm taman sekangkang anak kera ni…mcm2 ada
      dah mcm hutan rimba, rimau gajah pun ada :mrgreen:

  4. KampungBoy says:

    Lagi cantek, kalau dapat ringan2 diri tanam kat umah aku… :mrgreen:

    KampungBoys last blog post..Rahsia DiSebalik Tulisan Anda

  5. Bunga teratai memang menawan….

    Tapi tie tak pernah rasa biji teratai tu….macam mana pulak rasanya, ek ?

    Ties last blog post..MIMPI

    • rasa dia macam kuci jer….. mcm kuci cap tangan ker, cap ngan yin ker…tak pun kuci cap matahari…hehehehe

      sedap mengunyah2 sambil terletang di depan TV dan sekali sekala menjeling marah kepada perut yg meniggi kerana menghalang pemandangan ke TV……

      hehehheheh

      mazas last blog post..NOTIS PERPINDAHAN

    • tak de la sedap sgt Tie
      tapi masa zaman budak2 tu..bkn kita sedap ke tak sedap
      rasa seronok dok meredah hutan, berkubang dlm kolam je..

      πŸ™‚

      • Oh ye ke ?

        Tapi Tie suka gak makan kuaci…..kuaci bunga matahari tu sedap, beso sikit….

        Best gak kalau dapat mengunyah depan tangga kat kampung tu…siap berebut dengan budak2 tu……

        Erk….tie tak pernah berkubang2 ni…Tie dulu dok bando…kalau nak keluar rumah siap pakai kasut dengan stokin lagik… konon2 macam anak omputeh..tapi haram tak pandai kecek omputeh..hehe….. πŸ˜†

        Ties last blog post..MIMPI

  6. Cantik depan rumah kak jie ada teratai…. teringin nak ada macam tu… : πŸ™

    samdaddycools last blog post..Kadang-kadang aku rasa malas…

  7. bijik teratai bulih buat sup kan kak??
    tak pun buat main guli2…
    haha

    chekguBHs last blog post..Aku yang tak pandai ajar ke diorang yang kurang diajar…

    • a’aha…buat sup..mkn mcm tu pun boleh
      dlu2 la….masa zaman jahiliah ….merayau merata kampung
      berkubang kutip kat bendang terbiar

      entah brp lama nk kumpul cukupkan buah guli tu

  8. kak jie.. ni depan rumah kak jie ke?? aduh sedapnya mata memandang… tenang gitu..

    izans last blog post..8 March

  9. eeee.. ada biji teratai la.. neeza suka :mrgreen:
    kak jie makan atau simpan buat benih?

    Neezas last blog post..cekelat feveret

    • eeemmm…kak jie sayang pula nak makan neeza

      hahahaha…entah lah…bela ikan pn tak sanggup nk makan
      tanam pokok pn sayang nk makan
      itulah teman2 berbual kak jie…hahahaha :mrgreen:

  10. Satu kebesaran Allah. Juga menunjukkan kesemua isi alam ini tidak akan kekal dalam bentuknya hingga selamanya

    TokNabes last blog post..Cengkering

    • ………… seindah mana pun…akan pudar juga
      tapi selagi waktu kita hidup..buatlah sesuatu yg memberi gambaran yg baik kepada org lain…mcm bunga tu

  11. cantikknyeee….. πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

  12. bab bunga2 nie che memang tak pandai….

    che bukan la mamat bunga…
    kumbang penyeri tu…hehe ada lah sikit2……wakakaka

    pstt……

    sampai hati hang,
    tak boh nama che kat TEMAN TAPI MESRA tu….

    sob..sob..sob…..

    huhuhuu
    tapi che tau, di hati hang, memang ada utk che….. “kawaq hati”
    kalau tak mengaku, hang akan penasaran!
    dandan hang akan teruih sesat kat che punya blog noh..hehhehee

    • :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

      terima kasih noh…

      akhirnya hang mengaku gak che nie teman yg paling mesra kat sini ….

      hehehehhe

      “wow! meniaga org lagi untung dari niaga unta!”, kata usin lempoyang

      nyeahnyeahnyeah……

      • Maza ooii !

        Amboi….dok berkampung kat sini pulak, ek !

        Mentang2lah ada bunga…. cepat2 corner baring ke rumah Jie nih ! πŸ˜†

        Ties last blog post..MIMPI

        • walamak eeeee…..

          ni karang ada lak yg main tarik2 rambut dgn budak T & G nie…

          tak pe der….den lelaki sejati…..mampu dan adil membahagi kasih……
          tak payah risau nyer der..

          wakakakaka….

          (psst: ekau tak perasan ko Tie, kek sebelah sidebar sinun ado pertandingan….

          pertandinga sapor yg paling banyak mengomel kek sini of the month…den tgh fight lah nie)

          hehehheehe

          glup! syhhh ,.. Tie jgn bagi tau kat orang lain na!….

          mazas last blog post..NOTIS PERPINDAHAN

          • Kasih Tie cuma satu !

            Cik hubby sorang….tok sah perasan laa………kan Jie kan ?

            Pasal pertandingan tu, hmm……nampaknya pokcik ni sibuk je nak memotong dan merempit kat sini….. Bagilah can kat mokcik dok depan…….. dah bagi signal ni… 😈

            Ties last blog post..MIMPI

            • Uiks….mana boleh bagi menang mudah….tak achi….huhuhu

              Ukis. kasih hanya satu….lepas tu utk HUBBY?!

              Maza lak cinta itu banyakkkk…..
              kasih pun banyakkk……

              Sbb Allah SWT suka org yg pengasih nie, dan Allah juga Maha Pengasih…
              hehehehe

              Dan maza sedang cuba curahkan sebanyak2 kasih kpd Allah!

              hehehehe
              :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

        • Tie…..org katakan…
          org katalah..bkn saya kata
          lelaki yg dah nak hujungΒ² remaje tu….saham melambung
          dia tgh test market la tu… πŸ˜†

          • wakakakak……

            sakit perut che na……aderkkk

            che memang selalu remaja ja…….

            :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

          • Erk ! Test market ?

            Alamak ! Adakah kita ni sedang dalam experiment ?

            Maza ooii !

            Tak payah susah2 laa….. Kat sini tak laku…….. gi cari tempat lain, ek !

            (hu hu…tak larat rasanya nak bertanding komen dengan pokcik ni…!)

            Ties last blog post..MIMPI

    • eleeeeee..tak ngaku konon
      dulu2…..sanggup bunga taik ayam mak dia pun dirembatn
      nk bagi kat secret admire…. :mrgreen:

      bab teman tapi mesra tu…ada kt bloglist sebenaQnya…
      saja ja….

      • uiks….mana ada, mana ada…..

        bunga taik ayam busuk la….huhuhu terutama taik ayam lenchong..perkhhh hangit!

        :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

        (psst: che masa muda2 dulu tak reti sangat nak bermarka2 nie. Sbb tu kot sampai la nie che tak reti romantik2) 😳 😳 😳

        wakakakak

        mazas last blog post..NOTIS PERPINDAHAN

        • Romantik ?? Hu hu….

          Ada sorang Mr Romantik yang Tie kenal…. dia dok kat sinun tu………Tapi asyik sibuk dengan baby barunya…. hi hi….

          Ties last blog post..MIMPI

  13. ajaib sungguh ciptaan Allah

    dan kita beruntung kerana diberi kesempatan untuk melihatnya

  14. semua tu kat rumah kak jie ke?
    nak petik lalu diberikan pada awek sendiri boleh? hehe..

    • tak kan pagi2 kak jie nk p snap kt rumah org… :mrgreen:

      bunga kt taman larangan kak jie utk dinikmati secara semulajadi…huhuhu

      g beli bunga plastik je..bagi..tahan lama :mrgreen:

  15. twenty-six says:

    nothing would last forever.

    twenty-sixs last blog post..Cara Menangani Orang Yang Tak Reti Bahasa

  16. cantik la bunga tu… boleh lak dia hidup kat kolam macam tu yerk…

    shays last blog post..TukaR header lak….

    • kak jie tanam tu dah lebih 3 tahun shay..hiduplah
      tapi tak de la subur mcm kt semulajadi
      tak jumpa baja dia sebenarnya
      dulu ada..baja dia mcm pil…kita letak dlm tanam

  17. cantiknya lotus tu……….macam kat taman maharaja china! πŸ˜€

    cakap kosongs last blog post..Penyakit Lupa!

  18. teringat satu lagu..
    “engkau tiba..bagaikan pelangi, tak bercahya namun kau berseri..tapi cukup menghiburkan hati ini…” πŸ˜† lagu sudirman kalau tak salah..

    cantik pada pagi 070309..

    fiezabaiduris last blog post..Sesegar embun pagi

  19. salam ziarah.

    comelnyer bung’er
    hak saya punya tak nak bung’er2

  20. Dalam…. dalam…. Semoga yang ditinggalkan sentiasa mendoakan yang pergi…

    kruel74s last blog post..What I gain 6 months of intense blogging_Part 2

  21. wah!! canteknye lotus!!!! 😯
    i adore lotus very much :mrgreen:

    sayangnye…
    sungguh cepat die layu πŸ˜₯

    mrs azmis last blog post..kabus pagi~