Tak Boleh Ikut Suka Aku…Lah

Kak Jie , mana hilang?  Kena tahan ISA ke?

Saya balas sms ini

Ikut Suka Aku..lah! :lol:

Amboi…tak sayang mulut sungguh ! Sepanjang hujung minggu saya hilang… bukan hilang sebenarnya tapi sesekali masih ada menjengok beberapa “blog wajib singgah”.

Dari petang Jumaat hingga Ahad malam saya keluar – Serendah – Sepang  – Shah Alam.  Jumpa Intan Rosnitta . Tak merancang pun, sembang kat YM 10 minit dan jumpa tepi jalan pun 10 minit.:lol: Lepas raya kita jumpa lagi ye…

Dari petang Jumaat hingga Ahad malam saya habiskan RM 300 petrol.
Dari pagi Ahad hingga tengah malam Ahad saya memandu 750 Kilometer. – Serendah – Shah Alam – Kluang .

Dan untuk kerja sehari , saya hantar claim RM 1500. Suami saya jarang menolak kerja² luar  hujung minggu seperti itu , walaupun untuk projek kecil  apatah lagi dari pelanggan tetap jangka panjang .

Mungkin saya tak mahir menggunakan Total Stations atau memikul Tripod, sekurang² saya  seorang  pemandu yang boleh dipercayai.

Sampai site dia terus dengan kerja² ukur dibantu 2 orang chainman.   Saya dan Intan mengukur luas kaki persegi Kluang Mall… he he he:lol:

Jamak di masjid berhampiran Kawasan Perindustrian Mengkibol, Kluang dan berbuka puasa di Ayer Hitam.

Hujan lebat sepanjang perjalanan balik dan seperti selalu kesesakan teruk selepas Senawang. Orang yang sering habiskan banyak masa dalam hidupnya di jalanraya, situasi ini adalah normal.

Sekian, lapuran ringkas dari makcik cleaner.  Memandangkan 3 hari saya ada urusan luar, hari ini kena qada’ kerja² rumah yang rutin… saya tak de bibik tau.

15 Replies to “Tak Boleh Ikut Suka Aku…Lah”

  1. macik cleaner pun, tp kalau feveret, ari2 org carik macik oiit…
    sehari takdak, rase cm setahun je…

    susah kan jadik selebriti blogawanita nih…?? 😛

    >>> hehehe…sape le yg fofuler itu..
    hehehe…kawan2 je..hari2 berselisih kt dunia maya
    tiba2 satu hari hilang….mula menjejak 😆

  2. aduh..tang nak qada’ keja rumah tu yg ada sakittt ckit.. 😀 😀

    biasa la kak… kita la ibu, kita la suri, kita la bibik.. adeh… 🙄

    >>>mmg tak terqada..buat je apa yg mampu 😆

  3. oooooo..ader keje luar rupe nye..mak aih..RM300 untuk petrol for 3 days tuh..

    >>> itulah…jumaat & sabtu sehari rm 50
    rm 200 tu pergi balik Kluang je

  4. patutlah lama kak Jie menyepi.. berjalan sakan rupanya hehee..

    selamat mengemas rumah Kak Jie ye 🙂

    >>> jadi pemandu…hehehe
    kak jie memandu terus 320 Km sampai kluang..cik abe tido
    kak jie bawa 120/130
    bila dia dah jaga..bawa 110 je
    dia bising2 la…

  5. waduh! seronok saya dgr rutin idop kak jie..meriah dgn family.
    harap2 saya akan dpt family mcm kak jie. doakan ye kak.

    mahalnye petrol ke kluang….rindu sekolah lama saya 😥

    >>> baguuihlah ceQ oiii kalo ade cita² lagu tu
    kak jie doakan dpt yang lebih baik..Insya allah
    jgn lupa
    “what you give you get back”
    rm 300 bukan ke Klung saja ..tu 3 hari..sabtu rm 50, jumaat rm 50 > area shah alam saja…hari ahad tu pergi kluang rm 200!
    sekolah mana yg kluang tu? 😆

  6. Lebar sungguh sengih makcik tu… buruk benar rupanya! 😳

    >>> itu tanda² hepi tak hengat…
    hahahaha….bergossip tepi jalan pun jadih
    kepoh non stop 😆

  7. hik hikhik 😆 …

    ermmm dah abis qada’ kakjie..
    kerja umah x penah nya abis kannn..:)

    kakjie..kuih raya x buat ker tahun nie? 🙂

    >>> mmg pun tak abis2 keje ni
    lagi ditangguh..,lagi virus M tu melantak
    abih² buat taik mata 2-3 kilo… 😆
    kuih lum buat lagi…tgok2lah minggu akhir

  8. Pingback: negaraku.net

Comments are closed.