terlena dalam belaianmu

Sepanjang minggu yang sibuk dengan aktiviti rutin sangatlah memenatkan. Dengan bahang cuaca yang perit.  Dua hari saya ulang alik ke kedai cermin mata untuk dapatkan yang sesuai untuk Angah.
Kalau saya mengadu dengan suami…………..pasti dapat ayat killer.

” orang dok kat site…….kiri kanan tak de pokok . ..awak tu dok dalam rumah pun nak mengadu panas”

Terus bersyukur kerana masih boleh on econ dalam bilik. Bini tak sedar diri!

Pagi mulai 9 pagi saya ada kelas, balik kelas keluar ke Rawang  settlekan insuran dan roadtax kereta. Balik singgah workshop hantar kereta suami untuk diservice econ.

massagetherapy

Petang jam 4 saya ada temujanji dengan tukang urut diimport khas dari Thailand. Makcik yang berusia hampir 60 tahun ini masih kejap dan bertenaga.

Mek datang tinggal dengan anak dia kat taman perumahan saya.  Kebetulan sejak 4-5 bulan sudah memang  bercadang tapi tak pernah cari pun tukang urut.  Pengalaman diurut saya kali inilah sangat;lah  bessssttttt…..

Ada sesiapa nak tempah?:lol:

Arghhh………… malam ni tidur tak beralih!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. matahari seolah2 tersenyum ria

  2. cam best je kak jie.. dah lame tak berurut neh.. mesti besh :mrgreen:

    mrs azmis last blog post..kisah hari ini~

  3. wooo..syok oo kena urut.
    rasa ringan je badan nanti.
    bai dapat orang urut import gak mama..
    import dari utara gitu.hehe.. πŸ˜†

    fiezabaiduris last blog post..One in a million – Final

  4. Isteri mithali dibenarkan komplen!!!

    ODs last blog post..Shopping Day… erm…

  5. kak jie jadilah ejen tukang urut tu…hehe

    Lan Bingkas last blog post..Orang melatah jangan diusik

  6. “tidur tak berahi” bahaya tewww.. ahaks

  7. salam ku jie..kamu duduk area rawang rupanya…

    bestnya dpt urut ni…dah lama tak kena urut…mahal tak…..

    nanti bolehlah bagi no hp dia..

    kak ina kls last blog post..Dinner bersama suami

    • @kak ina kl, lebh kurang 7 km dari Rawang. semlm ada urusan lain, bank in chequelah…
      bayaran dia ckp ikut suka kita…sbb anak dia tu jiran2..kawan kita..hehehe

  8. Wife pun pegi urut petang tadi. Tapi dia memang sentiasa tidur tak beralih (kecuali kalau kena alih lah πŸ™„ ) Bukan road tax n insurans boleh buat online ke? Penat maya karin ajar pakai website gomen

    kruel74s last blog post..The sound of summer in Malaysia : Wolverine : The Origins

    • @kruel74, dia penat byk keje tu…
      insuran sy tak perlu pergi cari pun, telefon je kawan@ jiran yg baru berenti keje jual insuran…. dulu sy ada ejen lain..sethn sy perlukan renew roadtax hampir 8 kenderaan..tp skrg tolong kawan….baru nak mula..kamilah pelanggan pertama dia.
      Lagi satu kereta tu bukan kereta saya..adik ipar dan masih ada urusan lain dgn bank.
      lagi satu…pejabat pos depan sekolah intan..tiap hari hari park situ..kerani pejabat pos tu kawan yg selalu bersms…kehkeh…pekan kecil mcm ni……….. kita kenal penduduknya. :mrgreen:

  9. wah amboi aboi akak jie… tajuk bukan main panas lagi ek..
    kekekek… mujuk le feed yang aku subscribe untuk blog akak ni
    full feed… kalau tak… sure aku dah buat macam macam tanggapan
    dah ni… ngiaahahaha~ *KRONIK* kan? ape kan daya…

    aku yang menunggu mase.. ahaks~ πŸ˜›

    Azman Ishaks last blog post..Disebalik ZIPPO

    • @Azman Ishak, tak buat kajian ttg tajuk2 entri kak jie ke?

      ni org ke-3 yg suka mentafsir tajuk entri kak jie…hehehe….ada maksud tersirat katanya. πŸ˜†

      paling susah mmg nak letak tajuk….. :mrgreen:

      sabar ……….. kalau dah berpuluh tahun boleh sabar..haha

  10. urut lelaki boleh ke? opss…

    menteil nie tak leh kena urut..
    masa xciden ari tu pak cik nie urut satu badan menggeliat bagai..
    bengang pak cik tu.. huhu..

    menteils last blog post..Bila Si Dia Mengirimkan Walimatul Urus

    • @menteil, ooooo menteil pengeli rupanya
      erk..org hati lembut mcm tisu mmg mcm tu :mrgreen:

      jgn buat2 lupa……..roti tisu! :mrgreen:

      • @Kujie, hehe.. dah memang tak leh sentuh2 nie.. haha…

        er… tak menang pon…
        saguhati jer..

        menteils last blog post..Bila Si Dia Mengirimkan Walimatul Urus

  11. kalau kena gaya memang lena diulit intan ler tidurnya. Bukan kereta saja kena servis… badan kita pun kena servis baru la sedap buat keje.

    TokNabes last blog post..Perlunya Ada BackUp

  12. wah.. besh nyer.. sya pun amat2 memerlukan khidmat urut skrg.. sgt tensen bekerja πŸ™‚

    mummy_adams last blog post..11 bulan sudah…

    • @mummy_adam, lama sgt tak berurut…sbb tak puas hati dulu tu….lepas urut ada bahagian yg kekal sakit

      tapi yg ni..ok

  13. skrg ni insurans dan roadtax leh hidup di hujung jari jer sis.. πŸ˜† πŸ˜†
    wah ni leh tempah ni gak .. ada tak urut persiapan nak daki gunung.. πŸ˜›

    Kasawaris last blog post..Latih perut ler pulok…

    • @Kasawari, bkn kereta kak jie..a.dik ipar..masih kena uruskan dgn bank. Lagi pun dia tak de kat sini…

      hehehehe..tu baru nk daki gunung ledang… πŸ˜†

  14. mmg cuaca agak tak menentu..siang punye le panas berdentum, dok dalam kereta mcm kene bakar je..tapi menjelang petang..tu dia..stat ujan..

    arins last blog post..Nak tengok, tapi katut..

    • @arin, hujan pun ciput je….guruh berdentum…langit pekat..tapi hujan pun mcm tak hilangkan bahang pun…

      kesian kt abang kerja kat site tengah panas lit lit…. tak pernah merungut panas……….sampai hitam berkilat

  15. Klau hari-hari ada orang urut memang best. Sekurang-kurangnya dapat release tension =)

    blinkkys last blog post..Image Reflection Generator

    • @blinkky, hari2 tu melampau laaaaaaaaa sgt…hahaha
      mcm bkn sesuatu yg special lagi dah
      kalau mak tukang urut pun…tak tingin dia nk urut kita hari2

      tapi kalau usap2 kt belakang …..tu mmg tiap kali nk tido..kalau tak..mmg susah nak lena

      kenan waktu mengandung si Intan :mrgreen:

  16. bestnye. dpt 1 jam mesti terasa ringan.

    cikgu panjis last blog post..Kita??

  17. Eh, sakit tak ?

    Teringin sangat nak diurut, tapi takut sakit. Yang terakhir sampai lebam2, macam kena dera dibuatnya. Serik betul. Orang kata sedap, tapi Tie rasa macam kena lenyek je…. πŸ™

    Ties last blog post..Semangat yang hilang

    • @Tie, rasa juga Tie…sakit tu ada yg tak kena tu…dia betulkan urut yg tersimpul….. tapi tak de la sgt…satu dua tempat je…

      Tie tak biasa mengurut ye? Masa berpantang dulu?

    • @Tie, rasa juga Tie…sakit tu ada yg tak kena tu…dia betulkan urut yg tersimpul….. tapi tak de la sgt…satu dua tempat je…

      Tie tak biasa mengurut ye? Masa berpantang dulu?

      • @Kujie, First time diurut masa mengandung anak sulong. Lepas tu selepas bersalin…banyak kali juga. tapi memang tak tahan sakit. Abang kata manja sangat. he he… Kalau abang yang urut, asyik mengadoi je… kih kih ..!!

        Ties last blog post..Semangat yang hilang

        • @Tie, hehehe…. lepas urut badan mcm ringan je….selesa je…sendi2 baru diservice…. lepas xcident hari tu..mmg kaki tegang je…tunggu baik nak urut je…

          hahaha..cik abe urutnya pesen lain..cakar rimau kot Tie :mrgreen:

        • @Tie,

          hmm kalau den urutkan.. den urutkan lombut2 gitew… hehee. . mesti ekau raso sodap jo..

          erk! bab en. abg mengurut asyik megadoi … hmm rasoi ekau bukannya mengadoi tu. tapi mengeluh.. mendesah. mendesus….

          erk! 😳 😳 😳

          wakakakaka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

          mazas last blog post..Serba Salah Dan Celaru Fikiran

          • @maza, Ish !!

            Kacau aje la pokcik nih !!

            Baik gi urut kekasih awal dan akhir tu…. kang merajuk baru padan muka…!!

            Cik abang kita urut memang sakit ooii…. belum sentuh lagi, kita dan jerit…waakakakaa…. (jerit bisik2 je….ekekekee….)

            Ties last blog post..Semangat yang hilang

  18. eheemm.. nak tempah la.. boleh tak dia datang sini Kak Jie??
    tambang dia bayor sendiri..
    kalau dia boleh naik atas tikar terbang, bagus jugak hehee..
    *sangat perlukan tukang urut sekarang ni Kak Jie…. 😳

    Neezas last blog post..Ketagih dahhh!!

    • @Neeza, kat sana tak de org urut ke neeza….dlm ramai2 org M’sia tu…kot2 ade orang Indonesia ke?

      kak jie faham sgt mcm mana rasa…lepas bersalin..dgn hal anak2, keluarga rutin harian..mmg perlukan sgt terapi mcm tu

  19. nak urut tengkok… tolong jie…..

    belalangdewas last blog post..Switzerland Still In My Heart.

  20. Ari tu urut kat Thai Oddessey tu, memang betul2 siam mali. Tapi tak pandai cakap melayu langsung. Nak try pulak urut ngan mek tu. Best ya?

    Kak Longs last blog post..Pesta Buku

    • @Kak Long, sedap Kak Long…Mek orang lama..pejal je jari2 dia…urut 1 jam 30 minit..mmg mcm terbuai2 je…dah tu kt rumah ni dpn sliding door, angin masuk menderu..dgn bunyi air terjun kt tepi halaman rumah….wah………betul2 mcm kt spa :mrgreen:

  21. Mohd Hafifi says:

    amboi, tukang urut import tu.. he he

    Mohd Hafifis last blog post..Selesema Babi