Tiba-tiba Ada 5K Dalam Akaun

“Nak masukkan duit dalam akaun Saiful, MBB, ok ke”

Hari ni dapat sms

“Dh bank in 5K , Saiful bila balik”

Saya check akaun maybank2u – memang baru dikreditkan 5K.

Saya sms tanya, siapa sebab nombor telefon tu tak save. Saya dah tukar telefon, jadi ada banyak nombor tiada dalam list.

Sampai sekarang sms tiada balasan…..

p/s – … itulah balasan suami yang pemurah…baru je bagi hadiah kat isteri rm 106, rezeki Allah bagi berlipat ganda.:lol: Ingat tu suami-suami…. jangan kedekut dengan isteri… pesanan dari Presiden Isteri² Semalaya (ISMA)

Nota : sms dah dibalas – kawan UTM dulu – Baru tanya suami, dia pun tak ingat kenapa…kawan dia tu tak berhutang pun tapi pernahlah dua tahun dulu dia telah kenalkan  kawan dia kepada seseorang untuk satu projek.  Hanya kenalkan tanpa perjanjian tanpa mengharap apa².   Dia sendiri pun dah lupa. Alhamdulillah.

©kujie – kalau nak “berbisnes gelap” pun tak kan nak guna akaun yang isteri boleh check, kan?

  1. murah rezeki suami dan kakjie, rezeki yang tak tersangka-sangka ka, baru bagi kakjie 100 lebih je dah dapat berkali ganda

    p/s: kakjie ada betul ke ni persatuan Isteri² Semalaya (ISMA) 🙂
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Apabila hari tua menjelmaMy Profile

  2. xde ke sape2 nk bg saya RM5K…huhuhuuuu…

    rezeki k.jie…rezeki yg tidak disangka2…mcm dlm ayat 1000 dinar…
    Jom terjah post menarik dari eda ..JIHADMy Profile

  3. kak jie, org kata rezki jgn ditolak, musuh jgn dicari kan…best2…harus suruh suami saya baca entry kak jie nie..ekekeke…

    kak jie, selalu saya nak masuk blog kak jie asyik tak leh jer…loading failed..nape ek??rugi ar byk entry tak dapat nak baca…
    Jom terjah post menarik dari intankuterpilih ..Gadis Lebanon Keluarkan Air Mata KristalMy Profile

  4. Saiful tu nama hubby k.jie ke? nama hubby cikmin pun mula dengan saiful.. *sambil berdoa kot lepas ni ada lah orang sms keta nak bank in RM jugak*

    p/s hubby pun selalu buat baik dengan cikmin… 🙂
    Jom terjah post menarik dari cikmin ..Takoyaki @ Cekodok JepunMy Profile

  5. rezeki Allah bagi…. alhamdulillah….

    kita kene pemurah… tak kira tempat dan waktu dan dengan sesiapa pun hatta dengan haiwan…. tetapi pemurah itu haruslah beserta dengan keikhlasan…. bukan mudah nak buat yang ini….
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Siap Akhirnya…My Profile

  6. tu kan…………. tak sampai sehari buat baik dgn isteri…Allah dah gandakan rezekinya..

    sampai skrg tatau siapa…mgkn dia tgh memandu kot nak reply sms

    kena tunggu malam baru dpt berYM dgn cik abang, nak tanya dia apa biznes dia buat.. 😆