Tiba-tiba Ada 5K Dalam Akaun

“Nak masukkan duit dalam akaun Saiful, MBB, ok ke”

Hari ni dapat sms

“Dh bank in 5K , Saiful bila balik”

Saya check akaun maybank2u – memang baru dikreditkan 5K.

Saya sms tanya, siapa sebab nombor telefon tu tak save. Saya dah tukar telefon, jadi ada banyak nombor tiada dalam list.

Sampai sekarang sms tiada balasan…..

p/s – … itulah balasan suami yang pemurah…baru je bagi hadiah kat isteri rm 106, rezeki Allah bagi berlipat ganda.:lol: Ingat tu suami-suami…. jangan kedekut dengan isteri… pesanan dari Presiden Isteri² Semalaya (ISMA)

Nota : sms dah dibalas – kawan UTM dulu – Baru tanya suami, dia pun tak ingat kenapa…kawan dia tu tak berhutang pun tapi pernahlah dua tahun dulu dia telah kenalkan  kawan dia kepada seseorang untuk satu projek.  Hanya kenalkan tanpa perjanjian tanpa mengharap apa².   Dia sendiri pun dah lupa. Alhamdulillah.

©kujie – kalau nak “berbisnes gelap” pun tak kan nak guna akaun yang isteri boleh check, kan?

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. denaihati says:

    lama sungguh tak singgah dan tinggalkan komen di sini. betul tu jangan kedekut dengan Isteri yang soleh kerana doa isteri yang soleh tu 60 kali ganda lebih baik dari doa suami.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Bahagian ke2 – Bagaimanakah kalau saya ingin menjadi hebat seperti awakMy Profile

  2. jawatan kosong says:

    waa rezeki tu… mestilah diterima.

  3. wah .. rezeki tu. zaman sekarang bukan senang nak dapt 5k mcm tu je. ehh .. bila nak belanja makan =)
    Jom terjah post menarik dari anastasyea ..Kecewa Dengan Peraduan Reader DigestMy Profile

  4. afiq aiman says:

    wah…alhamdulillah rezeki Allah nak bagi…insyaAllah akan dimurahkan rezeki lagi…boleh la buat contest sikit ekeke-gurau je kak jie
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Islam Menurun Secara PerlahanMy Profile

  5. huhuh..inilah dia rezki namenye… rezki yg dtg tnpa kita sangka2kan.. alhamdulillah…

    p/s: nak seposen..hehehe
    Jom terjah post menarik dari aried ..Tips SEO- Keywords dan Masa Part 2My Profile

  6. murah rezeki suami dan kakjie, rezeki yang tak tersangka-sangka ka, baru bagi kakjie 100 lebih je dah dapat berkali ganda

    p/s: kakjie ada betul ke ni persatuan Isteri² Semalaya (ISMA) 🙂
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Apabila hari tua menjelmaMy Profile

  7. Alhamdulillah.. ada ubi ada batas, ada budi ada balas
    Jom terjah post menarik dari Pala Maldini ..DEMAM NAK ICE CREAMMy Profile

  8. bestnyeeeeeeee
    Jom terjah post menarik dari MASA ..Pintu Kereta Canggih!My Profile

  9. boleh lah BB torch 1 eh ma :p hahaha
    Jom terjah post menarik dari yonna ..JJCM Yonna’s Version 5My Profile

  10. akuzle ayu says:

    alhamdulillah, kak… Allah mengurniakan rezeki dr sumber2 yg tak terduga oleh kita…

  11. Alhamdulillah…..rezeki.buat baik pastinya akan dibalas dengan baik juga akhirnya.
    Jom terjah post menarik dari ann ..Hari KebangkitanMy Profile

  12. wah bestnya! mmg rezki allah nk bagi kaan….Alhamdulillah :mrgreen:

  13. xde ke sape2 nk bg saya RM5K…huhuhuuuu…

    rezeki k.jie…rezeki yg tidak disangka2…mcm dlm ayat 1000 dinar…
    Jom terjah post menarik dari eda ..JIHADMy Profile

  14. alhamdulillah.. rezeki tu kak… heheh linn panggil cik abg baca entry ni…. 😉

  15. btol tu kak..suami yg kedekut ngn isteri, lama2 isteri tu jadi degil. ni org tua2 ckp le…

    kakjie pekbar? lama x singgah sini..:-)
    Jom terjah post menarik dari JMR ..Bagaimana hidup korangMy Profile

  16. Cik Gallus Gallus says:

    murah rezeki kak kujie
    Jom terjah post menarik dari Cik Gallus Gallus ..Ailyl Mystery GiveAway!My Profile

  17. 😯 wah! tiba2 jak sana dlm akaun ada 5k! hahaha..rezeki jgn d cari, ada dpan mata, ambil jak! eh? buli kh begini?
    ehehehe.. rezeki bah itu kak..

    p/s: kungsi2 buli kah kakak?
    ehehehe 😆

    eh? napa keluar link blog urang lain ni?
    Jom terjah post menarik dari GematriA™m .. TUTORIAL BELAJAR BAHASA SABAHANMy Profile

  18. 😯 wah! tiba2 jak sana dlm akaun ada 5k! hahaha..rezeki jgn d cari, ada dpan mata, ambil jak! eh? buli kh begini?
    ehehehe.. rezeki bah itu kak..

    p/s: kungsi2 buli kah kakak?
    ehehehe 😆
    Jom terjah post menarik dari GematriA™m ..M I M- Edisi Dedah – Muka Perempuan Cina Yang Memperbodohkan Polis Melayu !!My Profile

  19. syoknye dapat 5K tiba2! murah rezeki 😉
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..habukMy Profile

  20. L@n@ aka Mak Budak says:

    alhamdulillah.. murahnya rezeki kak jie sekeluarga ..
    Jom terjah post menarik dari L@n@ aka Mak Budak ..Iklan Rokok Indonesia Jangan Mempermainkan Surah YassinMy Profile

  21. intankuterpilih says:

    kak jie, org kata rezki jgn ditolak, musuh jgn dicari kan…best2…harus suruh suami saya baca entry kak jie nie..ekekeke…

    kak jie, selalu saya nak masuk blog kak jie asyik tak leh jer…loading failed..nape ek??rugi ar byk entry tak dapat nak baca…
    Jom terjah post menarik dari intankuterpilih ..Gadis Lebanon Keluarkan Air Mata KristalMy Profile

  22. Alhamdulillah..
    memang berlipat kali ganda tu…
    Tak rugi buat baik pada isteri =D
    Jom terjah post menarik dari fana164 ..Pengajaran Tentang CintaMy Profile

  23. ISMA!? hahahahaha ..
    Jom terjah post menarik dari zuls ..Ada ke orang nak subscribeMy Profile

  24. alangkah bestnya kalau masuk ke akaun saya..hehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Siapa Nak Kalendar 2011 Menggunakan Gambar Sendiri GiveawayMy Profile

  25. wah.. rezeki raya aji ni.. hehehe..
    Jom terjah post menarik dari Faarihin ..Hidup Macam Mat JeninMy Profile

  26. murah rezeki.. 😆

  27. Saiful tu nama hubby k.jie ke? nama hubby cikmin pun mula dengan saiful.. *sambil berdoa kot lepas ni ada lah orang sms keta nak bank in RM jugak*

    p/s hubby pun selalu buat baik dengan cikmin… 🙂
    Jom terjah post menarik dari cikmin ..Takoyaki @ Cekodok JepunMy Profile

  28. rezeki Allah bagi…. alhamdulillah….

    kita kene pemurah… tak kira tempat dan waktu dan dengan sesiapa pun hatta dengan haiwan…. tetapi pemurah itu haruslah beserta dengan keikhlasan…. bukan mudah nak buat yang ini….
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Siap Akhirnya…My Profile

  29. syukur!! syukur!! amin…
    Jom terjah post menarik dari laily ..limapuluhsen OK!!My Profile

  30. hahaha… the right way at the right time 😆

  31. syukur.. harap-harap lepas nih, lahir lah ramai suami pemurah 😉

    psst.. kak, dh bleh buat down payment tuh..ehehe
    Jom terjah post menarik dari liyana ..I just want to believe what she sangMy Profile

  32. tu kan…………. tak sampai sehari buat baik dgn isteri…Allah dah gandakan rezekinya..

    sampai skrg tatau siapa…mgkn dia tgh memandu kot nak reply sms

    kena tunggu malam baru dpt berYM dgn cik abang, nak tanya dia apa biznes dia buat.. 😆

  33. wah..rezeki tu..;)
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Maher Zain Live in Concert Feb 2011My Profile