Tolong, lakiku hilang

11.21 am –

Saya baru balik kelas.

Gate bertutup tak berkunci.

Kereta dua-dua ada.

Safety boot ( uniform suami ) ada.

Pintu tutup tak berkunci.

Pc on, Laptop on

” Suami yang hilang….!”

Waktu saya keluar jam 9 pagi, dia ada tengah siapkan drawing depan pc. Katanya nak keluar lepas siap.

Mana dia pergi ye…?


Telefon gagal dihubungi.

Cari bawah katil, belakang pintu, dalam bilik air smapaikan dalam almari baju. Manalah tau…….

Degup jantung makin kencang. Jerit manja-manja….

” Abang nak main sorok² ke……….?

Macam-macam yang saya fikir.

Kena colek ke? Kena rompak ke? ( kes terlalu kerap lihat berita jenyah di TV )

Maklum duit berkepok² dalam laci .

Keliling rumah saya cari….

Manalah laki aku ni………………?

.

:neutral:

.

.

.

.

:cry:

.

.

.

:sad:

.

.

.

:?:

.

.

.

:???:

.

.

.

:!:

Tiba-tiba telefon berdering…………….

” Abang dekat rumah Bakar ni……………………..! ( Jiran selang seblok belakang rumah )

” Astafirullahhi azimmmmmmmmm……Abang ni…………….pok pek pok pek, pintu tak kunci, pc tak off, laptop ternganga…pok pek pok pek… kalau pencuri masuk….hilang laptop mcm mana nak blogging… ..bla..bla..bla………..berderau darah tau…dah le tepon tak dapat, diluar kawasan…suspen je…pok pek pok pek…bla…blaaaa’

Mungkin inilah salah satu cara untuk menaikkan tekanan darah!

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

73 thoughts on “Tolong, lakiku hilang”

  1. Biasalah, orang lelaki. Tak macam isteri. Selagi tak puas hati pintu tak berkunci, suis tak bertutup, selagi tu dia nak cek. Ehem… sekadar peringatan aje Jie. Jangan ler promosi duit berkepuk-kepuk dalam almari tu. Shhh aje. Kot ler ter-attract tersalah orang lak. Opah ingatkan aje. Jangan lak jerit-jerit manja kat opah ni…. 😛

    ODs last blog post..Ini Baru Adil, Bukan?

  2. kadang tu kalau kita saja usik hubby protes apa yang dia boleh buat kita tak boleh, mula la dia nak bersyarahan…

    😆

    1. @chokilala, iyelah..almari kak jie kabinet sampai atas tu…sliding door..mana le tau dia mask
      dah tu tak jangka kt mana dia nyorok

  3. hahaah! comelnye mama!!! 😛
    ehh jgn la mention duit berkepok dlm laci.
    kang ade je yang aim T____T

    hish ape la suami mama ni ngee
    ade ke dia biar rumah tu mcm tu je.
    kang ade org masuk kang
    sia2 je free muka mama masuk kosmo ke utusan ke :mrgreen:

    next time make sure dia kunci semua pintu2 umah tu :p
    nnt hilang semua tikar yang kita nak berkelah nnt hahhaha

    yonnas last blog post..Cara-cara halau roomate (secara halus)

    1. @yonna, hahahaha…sbb tak de la kena mention

      duit siling je yg penuh laci tu :mrgreen:

      he he he…. dia g print drawing kt rumah kawan dia tu
      dah tu…mama blk je tgok rumah mcm tu
      tak ke haru biru..dok pikir yg mcm2
      selalu sgt tgok berita tv..tu arr
      bayang mcm2

      hahaha…tikar tu kt pasar borong sakan 6 inggit je :mrgreen:

  4. Pingback: Sayalah hantu di lebuh raya itu. | Hidup Biar Sedap
  5. lagikan kak, kalau diaorang buat macam tu tak pe…

    cuba kalau kita pulak buat macam…

    ntah2 mau seminggu dia membebel… 😆

  6. kak jie, kalo sue yg kena mcm ni.. dah nanges dah.. pastu tepon polis terus. hehe

    saya memang seorang yang cepat gelabah dan suka berpikir yang bukan².. mcm mana nak ilangkan yer? supaya saya berfikir yang baik² aja….

    Sues last blog post..Hish.. sikit je lagi!

    1. @Sue, hahaha…. mmg mengelabah ..tatau nk tepon sapa

      dok kelitin ( ni bahasa utara ni ) dlm rumah
      kehulur kehilir….

      pegang hp

      try call
      tak dpt….

      issshhh….

    1. @samdaddycool, civil

      dia juruukur tanah…. buat gak drawing2

      freelance

      tp skrg ni kontraktor gak

      dah lebih 20 thn keje…

      tul la tu..di mana kan ku cari ganti..hehehehe

  7. Hahaha … kak jie buat saya gelak pepagi nie.

    Tak tahan ayat yg nie:

    ” hilang laptop mcm mana nak blogging… ..bla..bla..bla………”

    ps:kak jie nie lawak gak ek ? hehe :p Peace No War

    melayu bolehs last blog post..Apa Itu Law Of Attraction (Versi Melayu)

    1. @melayu boleh, salah satu tip rumah tangga kena selalu bergurau senda…. kami mcm kawan…kadang2 bergossip gak hal kawan2..hehehe

    1. @Mindaku Di Sini, ngape…apa yg sedihnya..share lah…

      Shared joy is double joy. Shared sorrow is half sorrow.

  8. elok rasanya untuk tingkatkan lagi prestasi tekanan darah itu dengan memberikan lampu hijau untuk berkahwen….. eh! silap buka cawangan satu lagi, kepada si suami..

    confirm, hilang penyakit tekanan darah rendah itew…

    Tak caya? Cubalah!

    hehehheheh

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    mazas last blog post..Kembara Jalanan: Makam di Rembau.

    1. @maza, Uuuuuiiii!!

      Nanti Tie antor report kat Aida, ya……

      Waaa……dah berani sebut2 bukak cawangan… kat blog sendiri kononnya alim kucing…., kat blog makcik2 bukan main lagi gedik!! :mrgreen:

      Ties last blog post..Errk……. tengok aje laa…

      1. @Tie,

        report la… tak takut pun.. hehhehe

        aida?! dia sosial… sosial orangnya… dia tak kisah.. tak kisahh….. hehehehhe

        wakakakakak

  9. Hebat tul penangan kaseh sayang.
    Suami baru ilang kejap, dah melilau
    kak Jie cari. How sweet. :mrgreen:

    Eriyzas last blog post..Guru Pembina Negara Bangsa

    1. @Eriyza, dia je yg kak jie ade buat kawan..hehehe

      anak2 kt sekolah..kebetulan dia tak pergi site
      siapkan keje kt rumah :mrgreen:

      suspen la..kalau keluar..kereta ade
      telefon tak dpt.. 😉

  10. muahahaha… kak jie ni buat aku sakit
    perot nengok tajuk…

    hamboih risau sangat kat hasben die eh…
    sayang bukan main… gile ah romentik keluarga nih..

    tadek tips bagus bagus ke? hehehehe~
    sekadar pelajaran untuk mase akan datang 😛

    Kreugers last blog post..Aku semakin gila fotografi.

    1. @Kreuger, tips..kena korek entri2 lama kt blog kak jie….siaran ulangan mgkn ada..tgok keadaan….

      kami bercinta selepas kahwin.. :mrgreen:

  11. Alaahai….. terkejut gak!! Kat sini pantang pintu terbuka. Mesti si meow dan sang kodok curi masuk!

    Perkara sebaliknya berlaku pada Tie. Hubby lak tercari2, kes isteri dia terlalu ‘kecik’, ekekekeke……..

    Sekarang ni pulak bloglist jadi tingtong…. susah nak tahu sapa yang update….

    Ties last blog post..Errk……. tengok aje laa…

  12. amboiiii…sempat lagi pikir nak blog bagai…
    kadang2 laki memang macam tu kan…senyap2 je menyelinap umah jiran bukan nak cakap…wat suspen je

    1. @suealeen, gelak…..kalau dh terkena
      mmg tak fikir langsung dia boleh tinggal rumah
      mcm tuje….kipas idup…pc on..dgn laptop2 sekali on

      mmg mencarilah…..tambah dramatik lagi…telefon pun tak dpt

  13. ha biar betul la hubby kak kujie nih… kalau kita kena macam tu memang dah goyang lutut…

    sabar je la kan… 😆

    1. @shay, kalau dia kunci pintu, kita boleh fikir..dia keluar…ini tinggal pintu mcm tu je…mesti fikir2 mcm2 tu shay :mrgreen:

    1. @AyKay,

      sign up kat http://www.wordpress.com

      DASHBOARD > TOOLS > IMPORT > pilih BLOGGER

      keluar GRANT ACCESS.

      klik IMPORT

      set AUTHORS

      SAVE CHANGES

      Semua entri setakat itu di blogspot akan ditransfer ke wordpress. teruskan berblog di wordpress atau kalau nak teruskan blogspot…seminggu sekali kena ulang prosees import.

    1. @mohdisa, sayang ……sapa tak sayang laki
      tapi kalau tiba2 jadi mcm ni
      tak sangka2..

      eee…….. mcm2 dok fikir
      mana entah ….lainlah kalau rumah berkunci
      kita tau dia keluar..walau pun kereta ada..mgkn dgn kawan ke
      ini……..semua ade

      1. @Kujie, haha…mcm hal la kak jie ni. dah…len kali jgn risau lagi…pesan kat laki siap2 klu nak g memana. kan senang.

Comments are closed.