Whatever will happen next…

Keupayaan seseorang mengenal dirinya adalah kemahiran yang sangat penting kerana dia dapat mengawal emosi dalam apa jua keadaan.


Sebenarnya sejak akhir² ini, banyak yang hendak ditulis tetapi belum pun separuh siap, pantas saja ditekan save as draft.   Banyak kata² yang ingin diluah tetapi tertinggal jauh di sudut hati….I’m completely opposite of what everyone thinks I am.

Mungkin lebih baik begitu… dan terima begini tanpa memikirkan hal begitu!

Tuhanku … aku masih menyayangi musuhku, aku masih merindui kawanku… dan aku masih ingin melayani sesiapa yang datang dan aku masih ingin melihat semuanya menjadi lebih baik!

©Kujie ~ The only difference between a Good Day and a Bad Day Is your ATTITUDE !!!!   dush…dush…diri sendiri!..

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. dedicated this song for kak jie… 😉

    Daniel Powter – Bad Day Song Lyrics

    Where is the moment we needed the most
    You kick up the leaves and the magic is lost
    They tell me your blue skies fade to gray
    They tell me your passion’s gone away
    And I don’t need no carryin’ on

    You stand in the line just to hit a new low
    You’re faking a smile with the coffee you go
    You tell me your life’s been way off line
    You’re falling to pieces every time
    And I don’t need no carryin’ on

    Because you had a bad day
    You’re taking one down
    You sing a sad song just to turn it around
    You say you don’t know
    You tell me don’t lie
    You work at a smile and you go for a ride
    You had a bad day
    The camera don’t lie
    You’re coming back down and you really don’t mind
    You had a bad day
    You had a bad day

    Will you need a blue sky holiday?
    The point is they laugh at what you say
    And I don’t need no carryin’ on

    You had a bad day
    You’re taking one down
    You sing a sad song just to turn it around
    You say you don’t know
    You tell me don’t lie
    You work at a smile and you go for a ride
    You had a bad day
    The camera don’t lie
    You’re coming back down and you really don’t mind
    You had a bad day

    (Oooh.. a holiday..)

    Sometimes the system goes on the blink
    And the whole thing turns out wrong
    You might not make it back and you know
    That you could be well oh that strong
    And I’m not wrong

    (yeah…)

    So where is the passion when you need it the most
    Oh you and I
    You kick up the leaves and the magic is lost

    Cause you had a bad day
    You’re taking one down
    You sing a sad song just to turn it around
    You say you don’t know
    You tell me don’t lie
    You work at a smile and you go for a ride
    You had a bad day
    You’ve seen what you like
    And how does it feel for one more time
    You had a bad day
    You had a bad day

  2. Knp ni Kak Jie? Jgn susah hati, nanti kita date, borak2 sampai ptg…

    😉

    intans last blog post..Adik & Tadika

  3. Terimakasih semua…saya hargai semua komen di sini. Bab emosi tk boleh dipanjang²kan..nnt melarat susah nak padam.. 😆

  4. … saya.. lepaskan dlm blog.. ntahlah.. tak tau ler, kalau simpan buat serabut kepala… tapi tu la, kadang2 org akan pandang serongggg….

    samdaddycools last blog post..Semangat yang hilang

  5. Laa…kujie…tie rasa tie sorang yang kuat emo ni. Kadang2 bila tulis , macam2 yang keluar …pastu edit sana sini…tinggal sejemput je..bukan apa…. tentu orang tak seronok baca emo2 nih.

    Walaupun ingin saja nak luahkan rasa tak puas hati, tapi baik pendam je…takut makin ramai pulak yang lari. Adalah sorang tu dah block terus tie dari masuk blog dia, sedangkan tie tak pernah kata apa2 pun tentang dia…entah heran juga tie..sejak pindah rumah baru, dia dtg sekali buat komen macam biasa. Tapi lepas tu terus senyap. Bila tie nak gi blog dia , permission denied ! Malu gak, ingatkan dia terima tie sebagai kawan..rupanya tidak.

    Eh! Napa pulak Tie emo kat sini….hi hi…agaknya sebab tu orang tak mau kawan..hu hu.. 🙁

    Ties last blog post..Sesuatu

  6. biasalah kak jie…………………kadang2 memang jiwa kacau akan melanda. 😛

    cakap kosongs last blog post..Entry Tertunda………….

  7. hermm memang susah nak kawal emosi ni… ermmm

  8. hashim habeed says:

    Nasib baik gambar tu cool je kalau gambar singa mau saya tak komen….

    Biasala kak jie kehidupan seharian…. selagi bernyawa selagi itu sentiasa diberi dugaan, cabaran, dan ujian olehNYE….

    Senyum sokmo…………..

    hashim habeeds last blog post..Antara Pantang Larangan & Khurafat

  9. You may even be a complete opposite of what you yourself think you are…

  10. nak kawal emosi ke kak Jie?? adoiii.. neeza sendiri berperang dengan emosi sendiri especially time nak mengajar anak2 buat homework.. sakit je dada ni.. 😉

    Neezas last blog post..24 jam tu cukup cuma…

  11. erm…. ngapa tadi su komen tak dapat erk?

    suaras last blog post..What Am I Like?

  12. fullamak..ayat2 perindu tuh tros membuatkan aku hilang idea untuk berkata2…

    |1f34|-|1r3s last blog post..First it was labeled a gay blog, what’s next?

  13. salam jie cyg..what happen? not in a good mood? bad day? biasa lah tu…dats what life is all about kan? kitaran hidup dah ditentukan mcm tu… 😐 🙂 😎 👿 😀 😥 😆 😡 🙁 ..mcm2 kan..stay ‘positive’ k!
    mwah3…. 🙂

    juns last blog post..Asam pedas ikan pari

  14. lebih mudah mengawal komputer dari mengawal emosi lebih mudah menjawab kuiz dari meneka isi hati 🙂

    salam kakjie