When I Ask You To Listen

sendiri

When I ask you to listen to me and you start giving advice,

you have not done what I asked.

When I ask you to listen to me and you begin to tell me why I shouldn’t feel that way,

you are trampling on my feelings.

When I ask you to listen to me and you feel you have to do something to solve my problems,

you have failed me, strange as that may seem.

Listen!

All I ask is that you listen; not talk or do – just hear me.

And when that’s clear, the answers are obvious and I don’t need advice.

Irrational feelings make sense when we understand what’s behind them.

Perhaps that’s why prayer works,sometimes for some people because God is mute,

and doesn’t try to give advice and try to fix things.

God just listens and let’s you work it out for youself.

So please listen and just hear me.

And if you want to talk, wait a minute for your turn

and

I’ll listen to you.

Β©Kujie – bukan merajuk cuma sibuk! ‘sibuk’ tu coping mechanism kepada merajuk..bila merajuk…..buat2 la sibuk

p/s – Writer Unknown

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

48 thoughts on “When I Ask You To Listen”

    1. @OD, hahahahaha…………. gelak guling2 sampai jatuh kerusi

      adoiiiiiiiiiiiiiii…kena luka kat lutut tu… πŸ˜† πŸ˜†

  1. we must know when to shut up and enjoy the storyteller’s…

    twenty-sixs last blog post..Cara Aku Menangani Gadis Yang Memualkan Hidup Aku

  2. Eh…..!!

    Pokcik jiran sebelah tu tak datang laa……napa ekk?

    Merajuk ko…..??

    Waaakakakakah…………..!!!

    Ties last blog post..Toyol

    1. @chekguBH, dah lama ada widget tu
      biasalah..semua ada..kadang2 dah lupa password pun
      tapi rasa cool je letak widget tu

  3. owh.. tak abis lagi rajuk kak jie ye..
    macam mane la agaknye nak pujuk kak jie nie.. hehe..

    menteils last blog post..Alamak! Blog Aku Takde Orang Nak Komen!

    1. @menteil, erk…….sapa majuk…sapa…sapa…hehehehe πŸ˜†

      memujuk ada seninya, itu yg kena belajar tu menteil πŸ˜†

  4. buka ke org pempuan suka pada lelaki yang “good listener”.. waaaaaaah… kena jadik good listener neh.

    nikillass last blog post..The End of Battlestar Galactica..

  5. fuhhh…
    nasib baik tak sesat masa cari rumah baru kakjie ni…

    aduhaaiiii…
    benar2 merajuk ni… sampai pindah2…

    dah kena pujuk ke belum ni πŸ˜€

    1. @kutaksempurna, erk..apa pula nk sesatnya
      selalukan dtg sini
      mgkn kadang2 kak jie komen guna link blog ni
      kadang2 malas nk sign in google akaun

      jgn harap nk dipujuknya…huwaaaaaaa πŸ‘Ώ

  6. Hmmm…… ada setengah orang, datang kat kita mintak nasihat… Tapi bila kita dengan ikhlasnya bagi nasihat, dia pulak tak ambik kisah…

    Tu yang buat kita kecik ati…betul tak? Eh….. Tie ni melencong ke lain ke ?? Kadang2 (malah selalunya) blur je…kih kih….. :mrgreen:

    P/s: Sesekali merajuk nampak ayu gitu…. πŸ˜†

    Ties last blog post..Toyol

    1. @Tie, itu cuma nk luahkan perasaan, bila pendapat kita tak selari dgn kehendak dia, dia tak akan ikut… πŸ™„

      hahaha…ayu le sgt tie

  7. org bercerita hanya nak ringankan beban perasaan..
    betul..jgn ganggu mereka berkata2..
    kita dengar sahaja…
    mendengar lebih baik dari berkata2 yang hanya mengundang beban perasaan yang lebih berat.

    kak jie..majuk lagi ker???alalalalaalalaaa…ngapenye???

    izzahs last blog post..C.i.N.T.A.G.i.L.A

  8. kadangΒ² bila merajuk, tak de nak cakapΒ² dah..
    diam seribu bahasa.
    yups, buatΒ² sibuk.
    pung pang pung pang la mengemas.
    tibaΒ² TERrajin.hehe..

    fiezabaiduris last blog post..Semoga…

    1. @fiezabaiduri, hehehe..ngape kita sama pesen je
      masa tu berperap kt bilik
      abis almari baju di susunnya
      kalau kat dapur
      kitchen cabinet pun diselongkar wat2 sibuk2..hahaha

  9. Kadang2 orang yang bercakap walaupun dia tahu orang tu nak mintak dengar tu sebab dia tak reti nak pujuk n dia tak selesa dgn org merajuk, so dia bercakap je lah.. Defensive mechanism lelaki

    kruel74s last blog post..Sick sex

Comments are closed.