Kegilaan Terbaru

Sepanjang minggu ini, 3 hari berturut² buat  tat mini ayam!  ( mini tat ayam @ tat ayam mini – setengah jam dok fikir mana satu yang betul )

Edit :  Cikgu Isza cakap , perkataan yang betul adalah Tat Ayam Mini.  Terimakasih cikgu…..

Untuk pastri , saya beli  yang siap  di kedai kek.  Malas nak mengguli tepung.

Inti tat saya gunakan ayam dipotong kecil², tumis bawang dengan minyak zaitun dan letak mushroom cream soup , lada hitam dan mix veggie.

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Terimakasih cikgu… pagi2 cakap dgn intan benda ni, dia ckp…memang pun

    kenapa mama tak tanya intan …

    cis…anak tu, dia betul dari mama sekali pun nak eksen…hehehehe 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Intipadi Hidup Belanjawan 2012 My Profile

  2. kak jie, jawapan dalam forum
    oh jawapannye tat ayam mini! sebab ape yg kita makan? tat ayam…..kita tak makan mini…mcm tula ajar murid…pisang goreng..apa yg kita makan? pisang…kita tak makan goren….etc!
    Jom terjah post menarik dari isza ..Bajet – Cikgu golongan yang tak tahu bersyukur!My Profile

  3. gambar kat atas tu sgt2 menyelerakan…dah la tgh lapor ni, ujan pulak tu…nak pi cari la…
    Jom terjah post menarik dari atieyy ..Cara Menjahit Baju Kurung – Part 4My Profile

  4. ok boleh cuba jugak nanti ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Kawan Terhangat SeptemberMy Profile

  5. Yang ini selepas keluar dari ketuhar siapakah yang akan terjah dahulu?

    Kalau anak saya sudah mula mengunakan pendekatan psikologi dengan berkata ‘Sedapnya bau! Mak masak apa nih?’

  6. Pacifista says:

    yummy.macam sedap je kak jie.mintak 1 🙂
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Kalaulah Aku Menang RM 100,000…My Profile

  7. kena tunggu respon dalam forum.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari isza ..Kalau tak ramah – Tang jelingan yang tak tahan tuuMy Profile

  8. Datang kesini langsung disuguhi masakan sedap
    NYAMIII.. !!!
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Optimasi SEO Menggunakan Demote Sitelink GoogleMy Profile

  9. hehehehe…… boleh dijadikan contoh kesalahan ejaan ye cikgu…

    tolonglah bagi jawapan yg betul….mana satu yg patut dok depan…mini atau ayam?
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kisah Chin Peng dan Askar Idaman Zaman SuntiMy Profile

  10. nampak macam sedap je kak jie.. 😛
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..Carta Pemakanan SihatMy Profile

  11. forum BM kat tempat saya belajar ni.. topiknya.. kemukakan dua contoh ayat/perkataan yang sering terdapat kesalahan dalam penggunaannya. Dah dapat satu.. 😀
    Jom terjah post menarik dari isza ..Kalau tak ramah – Tang jelingan yang tak tahan tuuMy Profile

  12. Yang ni memang sedap. Buat saya lapar pagi2 ni…
    Jom terjah post menarik dari arena84 ..Subhanallah. Pusaran Bintang di Gurun Utah USAMy Profile

  13. forum ape ni cikgu…. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Waterlily Adalah Teratai, Lotus Adalah SerojaMy Profile

  14. rasanya tat ayam mini..(padahal first time je dengar..hehe)
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Jangan Guna Perkataan Jakun dalam Blog?My Profile

  15. hehehe…mana tau ? :mrgreen:

    yang ni bermusim, tapi sayang abang tak bermusim

    hahaha….datang kacau orang lagi. 😛

    p/s – dah upload gambar utk abang kt facebook
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Waterlily Adalah Teratai, Lotus Adalah SerojaMy Profile

  16. memangkan… ada waktunya kita buat makanan tu kerap sangat ..lebih lagi kalau anak2 yg request dan diorang sanggup menghabiskannya….lepas tu dah lupa dan lamaaaa sangat lagi baru teringat nak buat…
    Jom terjah post menarik dari kakza ..Beza Ikan Keli Halal dan Tidak Halal….My Profile

  17. nampak sedap 🙂

  18. Kegilaan terbaru…mini tart :).Kak Jie tak berminat ker dengan hiasan makanan pulak ada sesuatu yang istimewa kat blog saya.Ada masa singgahlah yer…

    p/s : ini bukan spammer hehehe sekadar berkongsi. 🙂 happy weekend!
    Jom terjah post menarik dari azman ..Seni Hias Makanan MelayuMy Profile

  19. tart mini ayam kak jie…

  20. Sedapnya kak jie.. 😯
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Keserasian Dengan PasanganMy Profile

  21. Tak berkesempatan lagi nak masak tat ni, skang tinggal sesorg laks… so aktiviti memasak slow sket…
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Sukar untuk tidur? Bagaimana mengatasinya…My Profile

  22. comform….kegilaan bermusim..kan
    Jom terjah post menarik dari ann ..Satu Ketika DahuluMy Profile

  23. tat mini ayam, mini tat ayam @ tat ayam mini
    kak jie bagi saya idea untuk saya jawab forum
    TQ..
    😀
    Jom terjah post menarik dari isza ..Kalau tak ramah – Tang jelingan yang tak tahan tuuMy Profile