Press "Enter" to skip to content

Ketawa Jarak Jauh Itu Harganya Sepuluh Sen.

” Along bagi duit kat Intan tak tadi”

” Ada, 3 ringgit ”

” Intan beli ape ? ”

” Roti sembilan puluh sen, air enam puluh  sen ”

” Baru seringgit lima puluh sen ”

” Intan beli gula-gula ”

“Kalau tak perlu , simpan je duit tu…esok-esok ada lagi ”

” Ada lagi… belum habis, Intan simpan… ”

” Berapa? ”

” sepuluh sen! “

ha ha ha………… sepuluh sen!

Gelak kami bertembung dari jarak 10,500 kilometer!

– pc saya memang kat dapur

©Kujie – psst! psst!  selamat malam jumaat semua!

EDIT : selepas pos entri ini, dapat berita Ahli Parlimen Hulu Selangor, Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad meninggal dunia akibat barah otak, kira-kira 9.27 malam ini. Saya pernah bertugas sebagai Ejen Tempat Mengundi – PACA (Polling Agent & Counting Agent) di kawasan Hulu Selangor ( P94) pada PRU 12 lalu. Biodata Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad dan info mengenai Hulu Selangor  di Malaysiakini.com

Dari Allah kita datang kepadaNya kita kembali… Alfatihah dan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang -orang yang beriman…Amin.

p/s – hidup ada tawa dan tangis

49 Comments

  1. tempat taska anak, sepuluh sen pun die nak.. uhhuuu.. itulah adat berniaga..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Seksa Jadi Guru =-.

  2. akuyangKurang akuyangKurang

    hahaha.. 10 sen pun ttp byk kalo hari2 simpan..

    kecik2 dulu smpan gak 10 sen msuk bank..skang ni, 10 sen refill air..

  3. al fatihah buat arwah. dia mmg suka bercerita. teringat zaman kami di uni dulu. dia rajin dtg rasmi program persatuan kitorg.. 🙂
    .-= Zana´s last blog ..Steak Suka Hati =-.

  4. titan titan

    setuju. hidup ni ada masa kita gelak, ada masa kita nangis.

    • Tahun ni taklah Maza, suami tak ada…tahun sudah2 ikut dia

  5. Nadri Nadri

    10 sen kalau bwk pergi ke kedai apa yg boleh dibeli agaknya???

    p/s: beruntungan sesiapa yg dpt meninggal dunia pada hari Jumaat. diselamatkan drp seksaan kubur hingga ke akhir kiamat…
    .-= Nadri´s last blog ..Tanjung Puteri =-.

  6. Amir Amir

    salam takziah untuk keluarga allahyarham.. kak jie, kumpul 10 sen sehari, sbulan dah dapat RM3. setahun RM36. itu pun kalau constantla. ok la tu. hehe.. 😀
    .-= Amir´s last blog ..Perkara Yang Perlu Dielakkan dalam Penulisan Blog (Bhg 2) =-.

  7. denaihati denaihati

    Al-fatihah. Bagaimana pulak agaknya penghujung hidup kita pula?
    .-= denaihati´s last blog ..Peluang membantu Umat Islam Cambodia =-.

  8. Frantz-Senpai Frantz-Senpai

    walaupun sepulu sen, tapi amat berguna kalau nak tepon awek kat public phone ketika phone kita rosak @ abes bateri.. huhu
    .-= Frantz-Senpai´s last blog ..Ber’debate’ dan ber’disqus’ =-.

  9. tetap simpan jugak walaupun seploh sen! 😆

    tak lama lagi ada pilihanraya lagila tempat kita kan?? 😛
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..gatal – gatal ke gatal? =-.

  10. sepuluh sen + sepuluh sen + sepuluh sen lama2 jadi byk jugak. Betul tak intan? hehehe. zaman sekolahrendah dulu, saya bawa 30 sen je.

  11. hem..
    pecaye tak..
    zaman saye sekolah rendah dulu tahun 1990 – 1994..
    saye hanye bawa duit rm 0.30 untuk sekolah pagi..rm 0.20 untuk sekolah petang..

    🙂

    macam tak percaye je dulu leh hidOp dengan rm 0.50 sehari..tp anak-anak sekarang RM 3.00 dan mungkin ada yang RM 5.00 atau RM 10.00..[semuanya sebab taraf hidup yang semakin meningkat]

    **saye bukan murid yang terpilih untuk program RMT [Rancangan Makanan Tambahan]
    .-= death_luver´s last blog ..Earth Hour =-.

  12. Nine Nine

    kekeke..selamat malam jumaat gak kat kujie, ada makna tu 😉
    .-= Nine´s last blog ..Apa Itu RSS (Really Simple Syndication) ?? =-.

  13. wanmus wanmus

    Paling kurang dia tahu makna menyimpan tu..dulu puas kena paksa baru nak menyimpan..hehe
    .-= wanmus´s last blog ..Bajet Sempurna Sangat Ke Dia Ni? =-.

    • seriau letak Kak Jie Top Blogger tu – dedahkan diri untuk diselidik kekurangan utk diumpat blogger lain

      • biasa la k jie..orang suka cari yang negatif je.. 😆

    • ye….selamat pagi jemaat

  14. zaiMi zaiMi

    10 sen pun simpan apa. bagus la intan. menabung untuk masa depan anda. haha
    .-= zaiMi´s last blog ..Bila Bandwidth Celcom Broadband Habis =-.

    • rm 3 itu bkn belanja satu hari tau
      sarapan pagi – wajib
      pukul 10 – bawa bekal
      puku; 1 – hntr makan tengahari lagi
      rm 3 tu untuk kelas selepas pukul 4-6 – sepatutnya bukan perlu pun dibelanja kesemua yang dibagi..huhu

  15. takpe sepuluhn sen pun.lama² jadik bukit gak.cuma tak tahu berapa lama. 😀

    nampaknye lepas ni akan ada pilihanraya kecil la.
    .-= penyubiru´s last blog ..No plat TAY 1 termahal! =-.

    • 10 sen jadi kelakar sbb rm 3 tu bkn selalu dia dpt..selalunya rm 2 je

      dpt le bajet 10 juta…jalan baru…erk…balairaya baru….erk…

  16. rohaizad rohaizad

    Sepuluh sen?
    Banyak tuhhh…. sebab saya dulu langsung takde simpan… haha :mrgreen:
    .-= rohaizad´s last blog ..Istiqamah, berusaha dan sabar adalah sebahagian dari aura kejayaan. =-.

    • dari gaya dia reply ‘ade’ tu
      ingat ke kurang2 limaploh sen..hehe

  17. Azizuan Azizuan

    jadi la ada gak simpan..haha
    .-= Azizuan´s last blog ..Evolusi KL Drift 2 Setanding Hollywood? =-.

    • selepas dia beli benda yg tak perlu…seploh sen je…dia ckp mcm bangga je..hu

    • janji jgn sampai habis langsung..total ye
      10 sen bukan kosong, kan cikgu

      pagi ni mendung saja…. patutnya ada satu acara besar hari ni kat Hulu Selangor tak pasti diteruskan ke tidak..

    • jawapan nk mengelak diri kena berleter…hu

    • rasa beria-ia dia mempertahan diri tak belanja banyak..tapi balance sepuloh sen saje

  18. samanosuke_04 samanosuke_04

    gahaha, pandai jer dia sembunyi psl duit dah habis.. hahahaha, eh mahalnye kan makanan2 skang nie.. ish!
    .-= samanosuke_04´s last blog ..5 Cara Melawan Nafsu Main Game! =-.

    • tak boleh nak banding harga makanan skrg ni…. dulu ada rm 1 dh boleh beli mcm2, skrg ni rm 3 mcm Intan je…habis baki sepuluh sen je

  19. Tergelak jugak baca entry nih 😉
    .-= fana164´s last blog ..~No Sweat!~ =-.

    • share benda yg hepi dgn suami…seronok dgr dia ketawa dgn kisah anak2…jgn cerita yg boleh penatkan otak dia kat sana…sudahlah jauh…nnt susah hati pula dok ingat anak2

  20. Jauhnya..
    He hehe..
    tak tau nak komen apa pun sebenarnya.. ha hahah..

    • lor….wht?
      deria dah hilang ke?
      huhuhu

  21. MrRollies MrRollies

    ala..
    nice giler xD
    .-= MrRollies´s last blog ..Bloggers Penipu! =-.

    • kadang2 hal remeh ceria mcm ni seronok bercerita dgn suami yg jauh
      buat dia gembira dan dekat dgn anak2

  22. salam malam jumaat. tapi malam jumaat kali ni saya kena keja. nasib lahhh.. ape la TNB pi shutdown power siang khamis. kan dah kene keje malam jumaat =.=”
    .-= mrkay´s last blog ..Aku dan Orange 4 Kay =-.

    • sebab tu le berkicau dgn burung biru je malam2 ye..hehehe
      ramai lagi keje mlm jumaat tu….hehe

Comments are closed.