Ketawa Jarak Jauh Itu Harganya Sepuluh Sen.

” Along bagi duit kat Intan tak tadi”

” Ada, 3 ringgit ”

” Intan beli ape ? ”

” Roti sembilan puluh sen, air enam puluh  sen ”

” Baru seringgit lima puluh sen ”

” Intan beli gula-gula ”

“Kalau tak perlu , simpan je duit tu…esok-esok ada lagi ”

” Ada lagi… belum habis, Intan simpan… ”

” Berapa? ”

” sepuluh sen! “

ha ha ha………… sepuluh sen!

Gelak kami bertembung dari jarak 10,500 kilometer!

– pc saya memang kat dapur

©Kujie – psst! psst!  selamat malam jumaat semua!

EDIT : selepas pos entri ini, dapat berita Ahli Parlimen Hulu Selangor, Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad meninggal dunia akibat barah otak, kira-kira 9.27 malam ini. Saya pernah bertugas sebagai Ejen Tempat Mengundi – PACA (Polling Agent & Counting Agent) di kawasan Hulu Selangor ( P94) pada PRU 12 lalu. Biodata Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad dan info mengenai Hulu Selangor  di Malaysiakini.com

Dari Allah kita datang kepadaNya kita kembali… Alfatihah dan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang -orang yang beriman…Amin.

p/s – hidup ada tawa dan tangis

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. 10 sen pun 10 sen la. janji ada… 😀
    .-= beliamuda´s last blog ..(Contest) Hidup Untuk Memberi – Menangi Acer Aspire One Secara Percuma =-.

  2. tempat taska anak, sepuluh sen pun die nak.. uhhuuu.. itulah adat berniaga..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Seksa Jadi Guru =-.

  3. akuyangKurang says:

    hahaha.. 10 sen pun ttp byk kalo hari2 simpan..

    kecik2 dulu smpan gak 10 sen msuk bank..skang ni, 10 sen refill air..

  4. al fatihah buat arwah. dia mmg suka bercerita. teringat zaman kami di uni dulu. dia rajin dtg rasmi program persatuan kitorg.. 🙂
    .-= Zana´s last blog ..Steak Suka Hati =-.

  5. setuju. hidup ni ada masa kita gelak, ada masa kita nangis.

  6. dengan kembalinya alahyarham itew, bermakna kujie akan bertugas sebagai PACA ke? Kalau gitew, selamat bertugas lah ya…
    .-= maza´s last blog ..Perkhidmatan Kerajaan Yang Paling Cemerlang? =-.

  7. kahkahkah~~ lawaklah cik intan buchuk kak jie ni… 😆 😆 😆
    .-= kaseh´s last blog ..I’m so beautiful… or my blog? =-.

  8. 10 sen kalau bwk pergi ke kedai apa yg boleh dibeli agaknya???

    p/s: beruntungan sesiapa yg dpt meninggal dunia pada hari Jumaat. diselamatkan drp seksaan kubur hingga ke akhir kiamat…
    .-= Nadri´s last blog ..Tanjung Puteri =-.

  9. Bagi budak-budak zaman sekarang sepuluh sen tu macam tak guna aje. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..Apple iPad: What’s Hot And Not? =-.

  10. salam takziah untuk keluarga allahyarham.. kak jie, kumpul 10 sen sehari, sbulan dah dapat RM3. setahun RM36. itu pun kalau constantla. ok la tu. hehe.. 😀
    .-= Amir´s last blog ..Perkara Yang Perlu Dielakkan dalam Penulisan Blog (Bhg 2) =-.

  11. denaihati says:

    Al-fatihah. Bagaimana pulak agaknya penghujung hidup kita pula?
    .-= denaihati´s last blog ..Peluang membantu Umat Islam Cambodia =-.

  12. Frantz-Senpai says:

    walaupun sepulu sen, tapi amat berguna kalau nak tepon awek kat public phone ketika phone kita rosak @ abes bateri.. huhu
    .-= Frantz-Senpai´s last blog ..Ber’debate’ dan ber’disqus’ =-.

  13. tetap simpan jugak walaupun seploh sen! 😆

    tak lama lagi ada pilihanraya lagila tempat kita kan?? 😛
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..gatal – gatal ke gatal? =-.

  14. hehe 10sen tu byk gak tu..bkn sng nk leh smpan duit zmn skrg ni..ekekeh
    .-= x-po´s last blog ..PATUTKAH LAGU LUAR DIKURANGKAN DI RADIO MALAYSIA? =-.

  15. 10 sen kalau letak dalam tabung buluh, bunyi dia kuat 🙂
    .-= GreenLava´s last blog ..Senarai personaliti Malaysia paling dipercayai =-.

  16. sepuluh sen + sepuluh sen + sepuluh sen lama2 jadi byk jugak. Betul tak intan? hehehe. zaman sekolahrendah dulu, saya bawa 30 sen je.

  17. hem..
    pecaye tak..
    zaman saye sekolah rendah dulu tahun 1990 – 1994..
    saye hanye bawa duit rm 0.30 untuk sekolah pagi..rm 0.20 untuk sekolah petang..

    🙂

    macam tak percaye je dulu leh hidOp dengan rm 0.50 sehari..tp anak-anak sekarang RM 3.00 dan mungkin ada yang RM 5.00 atau RM 10.00..[semuanya sebab taraf hidup yang semakin meningkat]

    **saye bukan murid yang terpilih untuk program RMT [Rancangan Makanan Tambahan]
    .-= death_luver´s last blog ..Earth Hour =-.

  18. kekeke..selamat malam jumaat gak kat kujie, ada makna tu 😉
    .-= Nine´s last blog ..Apa Itu RSS (Really Simple Syndication) ?? =-.

  19. Paling kurang dia tahu makna menyimpan tu..dulu puas kena paksa baru nak menyimpan..hehe
    .-= wanmus´s last blog ..Bajet Sempurna Sangat Ke Dia Ni? =-.

  20. salam..baru je sentuh dalam entri terbaru, kepada tanah kita kembali..

    sambil menyelitkan nama kak jie.. 😉
    .-= chekgu naman´s last blog ..Tak semestinya kita di atas, kita takkan jatuh =-.

  21. salam malam jemat kak jie.. 🙂
    .-= Hajib´s last blog ..Non-SMOKING Blogger =-.

  22. 10 sen pun simpan apa. bagus la intan. menabung untuk masa depan anda. haha
    .-= zaiMi´s last blog ..Bila Bandwidth Celcom Broadband Habis =-.

    • rm 3 itu bkn belanja satu hari tau
      sarapan pagi – wajib
      pukul 10 – bawa bekal
      puku; 1 – hntr makan tengahari lagi
      rm 3 tu untuk kelas selepas pukul 4-6 – sepatutnya bukan perlu pun dibelanja kesemua yang dibagi..huhu

  23. takpe sepuluhn sen pun.lama² jadik bukit gak.cuma tak tahu berapa lama. 😀

    nampaknye lepas ni akan ada pilihanraya kecil la.
    .-= penyubiru´s last blog ..No plat TAY 1 termahal! =-.

    • 10 sen jadi kelakar sbb rm 3 tu bkn selalu dia dpt..selalunya rm 2 je

      dpt le bajet 10 juta…jalan baru…erk…balairaya baru….erk…

  24. rohaizad says:

    Sepuluh sen?
    Banyak tuhhh…. sebab saya dulu langsung takde simpan… haha :mrgreen:
    .-= rohaizad´s last blog ..Istiqamah, berusaha dan sabar adalah sebahagian dari aura kejayaan. =-.

  25. jadi la ada gak simpan..haha
    .-= Azizuan´s last blog ..Evolusi KL Drift 2 Setanding Hollywood? =-.

  26. salam malam jumaat utk kak jie juga ;),
    anak2 kan.. pandai bagi jawapan cover :),

    salam takziah urk keluarga Datuk.. Alfatihah..
    .-= cikgu isza´s last blog ..MAKI ISTERI DEPAN ORANG – BENGONG PUNYA LAKI =-.

    • janji jgn sampai habis langsung..total ye
      10 sen bukan kosong, kan cikgu

      pagi ni mendung saja…. patutnya ada satu acara besar hari ni kat Hulu Selangor tak pasti diteruskan ke tidak..

  27. Takpe..at least ada kesedaran menabung.. 😛
    .-= linarahim´s last blog ..Era post-Slumdog Millionaire =-.

  28. hahahaha..sepuluh sen pun sepuluh sen la….
    .-= Kancilbiru´s last blog ..Bila Badan Letih, Otak Tak Boleh Keluar Ayat-ayat Yang Indah… =-.

  29. samanosuke_04 says:

    gahaha, pandai jer dia sembunyi psl duit dah habis.. hahahaha, eh mahalnye kan makanan2 skang nie.. ish!
    .-= samanosuke_04´s last blog ..5 Cara Melawan Nafsu Main Game! =-.

    • tak boleh nak banding harga makanan skrg ni…. dulu ada rm 1 dh boleh beli mcm2, skrg ni rm 3 mcm Intan je…habis baki sepuluh sen je

  30. Tergelak jugak baca entry nih 😉
    .-= fana164´s last blog ..~No Sweat!~ =-.

    • share benda yg hepi dgn suami…seronok dgr dia ketawa dgn kisah anak2…jgn cerita yg boleh penatkan otak dia kat sana…sudahlah jauh…nnt susah hati pula dok ingat anak2

  31. Jauhnya..
    He hehe..
    tak tau nak komen apa pun sebenarnya.. ha hahah..

  32. MrRollies says:

    ala..
    nice giler xD
    .-= MrRollies´s last blog ..Bloggers Penipu! =-.

  33. salam malam jumaat. tapi malam jumaat kali ni saya kena keja. nasib lahhh.. ape la TNB pi shutdown power siang khamis. kan dah kene keje malam jumaat =.=”
    .-= mrkay´s last blog ..Aku dan Orange 4 Kay =-.