Ketawa Jarak Jauh Itu Harganya Sepuluh Sen.

” Along bagi duit kat Intan tak tadi”

” Ada, 3 ringgit ”

” Intan beli ape ? ”

” Roti sembilan puluh sen, air enam puluh  sen ”

” Baru seringgit lima puluh sen ”

” Intan beli gula-gula ”

“Kalau tak perlu , simpan je duit tu…esok-esok ada lagi ”

” Ada lagi… belum habis, Intan simpan… ”

” Berapa? ”

” sepuluh sen! “

ha ha ha………… sepuluh sen!

Gelak kami bertembung dari jarak 10,500 kilometer!

– pc saya memang kat dapur

©Kujie – psst! psst!  selamat malam jumaat semua!

EDIT : selepas pos entri ini, dapat berita Ahli Parlimen Hulu Selangor, Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad meninggal dunia akibat barah otak, kira-kira 9.27 malam ini. Saya pernah bertugas sebagai Ejen Tempat Mengundi – PACA (Polling Agent & Counting Agent) di kawasan Hulu Selangor ( P94) pada PRU 12 lalu. Biodata Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad dan info mengenai Hulu Selangor  di Malaysiakini.com

Dari Allah kita datang kepadaNya kita kembali… Alfatihah dan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang -orang yang beriman…Amin.

p/s – hidup ada tawa dan tangis

49 Replies to “Ketawa Jarak Jauh Itu Harganya Sepuluh Sen.”

  1. hahaha.. 10 sen pun ttp byk kalo hari2 simpan..

    kecik2 dulu smpan gak 10 sen msuk bank..skang ni, 10 sen refill air..

  2. 10 sen kalau bwk pergi ke kedai apa yg boleh dibeli agaknya???

    p/s: beruntungan sesiapa yg dpt meninggal dunia pada hari Jumaat. diselamatkan drp seksaan kubur hingga ke akhir kiamat…
    .-= Nadri´s last blog ..Tanjung Puteri =-.

  3. salam takziah untuk keluarga allahyarham.. kak jie, kumpul 10 sen sehari, sbulan dah dapat RM3. setahun RM36. itu pun kalau constantla. ok la tu. hehe.. 😀
    .-= Amir´s last blog ..Perkara Yang Perlu Dielakkan dalam Penulisan Blog (Bhg 2) =-.

  4. Al-fatihah. Bagaimana pulak agaknya penghujung hidup kita pula?
    .-= denaihati´s last blog ..Peluang membantu Umat Islam Cambodia =-.

  5. walaupun sepulu sen, tapi amat berguna kalau nak tepon awek kat public phone ketika phone kita rosak @ abes bateri.. huhu
    .-= Frantz-Senpai´s last blog ..Ber’debate’ dan ber’disqus’ =-.

  6. hem..
    pecaye tak..
    zaman saye sekolah rendah dulu tahun 1990 – 1994..
    saye hanye bawa duit rm 0.30 untuk sekolah pagi..rm 0.20 untuk sekolah petang..

    🙂

    macam tak percaye je dulu leh hidOp dengan rm 0.50 sehari..tp anak-anak sekarang RM 3.00 dan mungkin ada yang RM 5.00 atau RM 10.00..[semuanya sebab taraf hidup yang semakin meningkat]

    **saye bukan murid yang terpilih untuk program RMT [Rancangan Makanan Tambahan]
    .-= death_luver´s last blog ..Earth Hour =-.

  7. kekeke..selamat malam jumaat gak kat kujie, ada makna tu 😉
    .-= Nine´s last blog ..Apa Itu RSS (Really Simple Syndication) ?? =-.

  8. Paling kurang dia tahu makna menyimpan tu..dulu puas kena paksa baru nak menyimpan..hehe
    .-= wanmus´s last blog ..Bajet Sempurna Sangat Ke Dia Ni? =-.

  9. 10 sen pun simpan apa. bagus la intan. menabung untuk masa depan anda. haha
    .-= zaiMi´s last blog ..Bila Bandwidth Celcom Broadband Habis =-.

    1. rm 3 itu bkn belanja satu hari tau
      sarapan pagi – wajib
      pukul 10 – bawa bekal
      puku; 1 – hntr makan tengahari lagi
      rm 3 tu untuk kelas selepas pukul 4-6 – sepatutnya bukan perlu pun dibelanja kesemua yang dibagi..huhu

    1. 10 sen jadi kelakar sbb rm 3 tu bkn selalu dia dpt..selalunya rm 2 je

      dpt le bajet 10 juta…jalan baru…erk…balairaya baru….erk…

  10. Sepuluh sen?
    Banyak tuhhh…. sebab saya dulu langsung takde simpan… haha :mrgreen:
    .-= rohaizad´s last blog ..Istiqamah, berusaha dan sabar adalah sebahagian dari aura kejayaan. =-.

  11. jadi la ada gak simpan..haha
    .-= Azizuan´s last blog ..Evolusi KL Drift 2 Setanding Hollywood? =-.

    1. janji jgn sampai habis langsung..total ye
      10 sen bukan kosong, kan cikgu

      pagi ni mendung saja…. patutnya ada satu acara besar hari ni kat Hulu Selangor tak pasti diteruskan ke tidak..

  12. gahaha, pandai jer dia sembunyi psl duit dah habis.. hahahaha, eh mahalnye kan makanan2 skang nie.. ish!
    .-= samanosuke_04´s last blog ..5 Cara Melawan Nafsu Main Game! =-.

    1. tak boleh nak banding harga makanan skrg ni…. dulu ada rm 1 dh boleh beli mcm2, skrg ni rm 3 mcm Intan je…habis baki sepuluh sen je

    1. share benda yg hepi dgn suami…seronok dgr dia ketawa dgn kisah anak2…jgn cerita yg boleh penatkan otak dia kat sana…sudahlah jauh…nnt susah hati pula dok ingat anak2

Comments are closed.