Botol Susu Bebas BPA

Saya kat hujung dapur – menyidai baju  . Tiba-tiba Intan datang dekat dan tanya

” mama………..mama ada simpan tak botol² susu Intan yang dulu²..masa Intan kecik²”

sambil pegang kotak susu Dutch Lady yang diambil dari peti sejuk.

Belum sempat saya jawap, terdengar suara Angah membalas :

” Ada…botol susu Intan ada kat mama…mama bawa hari²…kita share botol susu”

ha ha ha … sungguh  tak sangka Angah boleh jawap macam tu.:lol:

gambar bayi menyusu badan

Charlie Bit Me …Ouch!

ha ha ha… tiba² terjumpa gambar ni kat desktop. Rasanya Angah kot yang edit.  Teringat masa ni kena paksa dengan anak² suruh ‘pakai spek’

Rindu dengan Angah. Sepanjang 2 minggu lepas, Angah ada trial exam SPM 2011 dan dia pun tak sihat.


Kalaulah ada sayap seperti burung merbok, rasa macam nak terbang je ke Merbok.

 

tajuk entri tiada kena mengena, teringat kisah si charlie & harry bila tengok gambar Along dan Angah waktu kecil2 dulu

Belajar Kejuruteraan Penerbangan UniKL MIAT

Entri ini adalah lanjutan dari entri terdahulu – untuk lebih memahami sila baca – Perlukan Maklumat Mengenai Aircraft Maintenance Engineering.

Saya menerima banyak feedback yang berguna dari pembaca blog. Ada yang menghantar email secara personal dan ramai juga yang berkongsi maklumat di ruangan komen. Entri seperti inilah yang memberi kepuasan kerana feedback yang diterima saling membantu bukan saja kepada diri saya tetapi kepada pengunjung lain yang mencari maklumat  yang sama.

Demi untuk masa depan Angah dan mempastikan dia memilih tempat yang sesuai dan berbaloi dari segi kos pengajian, tempoh pengajian juga masa depan selepas pengajian dalam bidang  Aircraft Maintenance Engineering , saya telah berhubung melalui telefon secara personal dengan 3 tempat yang menawarkan kursus tersebut untuk mendapatkan maklumat lengkap.

Saya perlu berterimakasih kepasa Saudara Asri Ramadhani dari AirAsri.com yang sudi meluangkan masa membalas email saya dengan penerangan panjang lebar.  Mungkin ada infomasi yang tidak boleh kita tulis secara terbuka di laman web yang hanya boleh dikongsi melalui email peribadi.

Perlukan Maklumat Mengenai Aircraft Maintenance Engineering

Hasil dari beberapa berbincangan mengenai hala tuju selepas SPM dengan Angah, dia beritahu minat dan kerjaya impiannya adalah di dalam bidang Penyenggaraan Pesawat.

Sayalah Mak Yang Paling Kepoh Di Dunia.

Seperti dua tahun lepas sewaktu Along melepasi SPM dan menyatakan bidang pilihannya Geomatic Engineering, saya sebagai mak yang paling kepoh di dunia mulalah menjelajah mencari berbagai info yang mungkin berguna sebagai panduan untuk anak².

Apa yang saya temui , IPTA yang menawarkan kursus di bidang ini hanya Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam. Program ini dibangunkan dengan kerjasama Malaysia Airlines System Berhad (MAS) mengikut garis panduan yang ditetapkan oleh Jabatan Penerbangan Awam Malaysia Penerbangan Awam (DCA).

Sindrom Lulus SPM Cukup Makan

Diploma In Aircraft Maintenance Engineering mengambil masa 6 semester dan memerlukan syarat seperti dibawah: