Cinta Berkembang Di Cameron Highlands

Salam semua, moga masih rindukan saya..hekhek :lol:

Kejap lagi pukul 7 pagi saya akan ke Cameron Highlands – untuk kali entah yang ke berapa puluh., dah tak ingat sebab kerap sangat. Saya pernah bercuti dan berjungle tracking di Robinson Fall , Cameron Highlands bulan puasa tahun lepas.

Tak pasti kenapa saya dan keluarga kerap bercuti di Cameron Highlands, mungkin di sinilah tempat berbulan madu saya 19 tahun dulu… kata orang tempat jatuh lagi di kenang inikan pula tempat cinta berkembang…

Jumpa lagi ye……… have a nice day! Selamat bercuti juga untuk Ijad – backpacker tanpa laptop! Blogger tanpa talian internet, menarik kan?

pisst….pissst klcitizen! gambar romantik saya ada di sini

=== Sejarah Cameroh Hinglands ===

Cameron Highlands dijumpai oleh Wiliam Cameron, Juru Ukur Kerajaan British sewaktu menjalankan  kerja-kerja mengukur di Banjaran Titiwangsa pada tahun 1885.

Ada 4 laluan untuk datang ke Cameron Highlands iaitu :-
1. Dari Tapah [Perak] – 80 KM
2. Dari Simpang Pulai [Perak] – 95 KM
3. Dari Gua Musang [Kelantan] – 105 KM
4. Dari Raub [Pahang] – 85 KM

©kujie – isteri land surveyor buat entri pun bagi data ukur! oooppp…. ibu  bakal land surveyor juga!  ( Along akan daftar di KLIUC pada 19hb Jun untuk kos Geomatic Engineering )

Jalinan ini bermula dari rasa atas nama sayang

sayang abang

Selamat ulangtahun perkahwinan kita yang ke 18 ( 18-09-2009 ).

Semoga Allah menulismu sebagai penghuni syurga abadi kerana engkaulah yang disebutkan baginda nabi sebagai sebaik² mukmin (yang paling baik terhadap isterinya).

Abang jangan telefon teledera ye… ada 5 lagi kipas belum berkilat..:lol:

Itulah ‘workstation’ saya sebagai

Melancong di bulan puasa?

Catatan balik kampung separa melancong. Balik Kedah melalui Pahang.

Kat belakang tu tempat kerja suami. Kami singgah dalam perjalanan nak balik Kedah. Dari rumah selepas sahur dan sampai Cameron Highland hampir 9.30 pagi.

Tempat kerja berdekatan Robinson Fall Jungle Wall, jadi kami berjungle tracking di bulan puasa sementara suami siapkan kerja.

Melalui laluan denaihati sejuk dan lembab seperti ini, saya suka tengok lumut yang menempek di atas batu.

Rezeki Nuzul Al-Quran

Berkemas nak balik kampung.

Buka e-mel ada  first  job dari  churpchurp.com . Rezeki . Alhamdulillah.

Minta tolong megat uruskan . Terimakasih. Untung ada jaringan persahabatan yang boleh dipercayai walaupun hanya di alam maya.

Ada beberapa entri telah dijadualkan. Mungkin ada live blogging kalau berkesempatan.

Oh..lupa. Saya tidak terus balik ke Kedah. Naik Cameron Highland dulu untuk petik stawberry siapkan beberapa kerja.

p/s – tadi berbuka puasa di masjid dengan DYMM Sultan Selangor.

p/s – Terimakasih daun keladi masak asam pedas untuk iza bintang comel – ole-ole dari Hong Kong telah diterima pagi tadi. Murah rezeki saya di bulan Ramadan.