Senandung Langkawi Bukan Dari Pulau

Saya selamat tiba selepas 8 jam perjalanan dengan keretapi Senandung Langkawi Hatyai – Kl Sentral.

Alhamdulillah koc tempat tidur selesa dengan tilam dan bantal yang empuk walaupun mendapat katil di tingkat atas. Saya tempah tiket 3 minggu sebelum perjalanan dan semua katil tingkat bawah dah habis ditempah.

Sampai di rumah, jengok blog dengan beratus komen termasuk sebahagiannya di dalam ‘spam box’ . Terimakasih untuk kawan² yang tetap datang bertandang walau tuan rumah berjimba² cuti² Malaysia di utara tanahair.

Sekejap tadi baca blog Ondscene mengenai Lokomotif Senandung Langkawi Terbakar- 600 Penumpang Selamat. Alhamdulillah tren saya naiki tidak terlibat dalam sebarang kemalangan.   Waktu kejadian, saya dalam perjalanan arah utara ke selatan dan tren ini dari selatan ke utara.  Rasa lebih tenang kerana saya tidak membaca berita tersebut sebelum perjalanan, kalau tidak mesti tak tenang dan tidur lena.

Perlu rehat dan masukkan baju dalam mesin basuh!:lol:

©kujie – beg yang sarat itu – dua biji yang besar adalah kepunyaan Angah. Dia selamat mendaftar masuk Tingkatan 5 di MRSM Merbok.  Kami balik bercuti di kampung, kemudian terus ke Merbok.

Komuniti Kujie NetworkedBlogs

Kesian makcik tu dok sorang² kat sidebar.  Ramping macam ratu jamu je gayanya… he he he:lol:

Dah lama ada akaun networkedblogs ni, sama umur dengan akaun facebook tapi baru hari ni nak verify akaun.  Salah satu cara untuk verify akaun kena letak widget ini.

Sitebar tu kosong je , kan….tak kalerful  langsungl.  Apa salahnya letak makcik guard terpacak jaga sighboard kat situ, kan… kan…  ( Baca : ler…apasal tengok saja…klik lah join untuk follow )

p/s – follower sorang yang ada tu – Intan  dengan teknik  paksa rela – saya login akaun dia, saya sendiri klik to follow – kuasa veto seorang mama!

* Terimakasih…. baru letak 2 jam dah 14 orang yang sudi follow…walaupun avatar tak keluar kat sitebar lagi!

©kujie – hari ini Angah balik..yeah!  MRSM dah cuti ~

Tips Mudah Blogger – Ku Cari Kau Ku Nanti

Kalau dulu saya menulis Tips Mudah Blogger : Penjenamaan, hari ini kita belajar satu lagi tips mudah. Hilangkan diri sekekita! Lakukan sesuatu di luar kebiasaan.  Saya tak ajar tips teknikal, itu bukan kepakaran .

Pukul 10:42:07am tadi saya terima sms

mama, mana entri hari ni? hihi

bubur x kenyang ma, nk nasik jugak.haha.slalu pg2 buka ada entry mama,ni xde plak.hehe

Ye… sesekali pancing perhatian diluar kebiasaan. Setelah mengikuti blog ini bertahun²,  kebanyakkan loyal readers faham bila dan bagaimana corak penulisan gaya penceritaan . Nasi  yang sama dan lauk resepi yang serupa.

Sesekali hidangkan bubur!

Lawan Untuk Hidup Hidup Mesti Lawan

Saya terima surat dari Maktab hari Jumaat 06-08-2010 sedangkan majlis dan anak² sepatutnya balik 04-08-2010. Anggap positif sajalah – pihak maktab sibuk untuk membuat persiapan sebagai tuan rumah.

Perkeliling ini dengan jelas memberitahu pelajar pulang pada 04-08-2010 dan perlu kembali pada 09-08-2010 dan sebahagian pelajar yang terlibat sebagai AJK akan berada di maktab.

Jelas dan nyata – saya faham kerana Angah antara AJK yang terlibat dan mengikut pemahaman saya, Angah tidak akan balik kerana bertugas.   Selesai satu kes.  Tidur lena diulit intan.

Malam tadi, sekitar jam 11.15 malam, telefon cap ayam saya berdering  ” mama …………ambil Angah kat Jalan Duta”

Argghhhhhhhhhhhh…sudah! Kereta tak ada!

Cik Serena dah ada pembeli baru dan Encik Pajero masih di Kajang dengan Along. Takkan saya nak ke Jalan Duta dengan Shrek malam² buta macam ni.  Sejak kes saya kena ragut, trauma saya  naik Shrek.