Nilai – Nak Gugur Jantung

Ape kes ‘nak luruh jantung’ tu?

Ops…lupa nak cerita.

Kes  macam ni, on the way balik dari Putrajaya hari tu, saya masuk highway dari Bangi dan keluar melalui Plaza Tol Nilai.

Memandu tak laju pun, dalam  80-90km/h je sebab memang bersantai hari minggu tak kejar apa².  Saya, Intan, Iza dan Ima ( adik Iza yang datang dari Langkawi )

Sampai di Plaza Tol Nilai, saya keluarkan duit RM 2.20 tepat.  Dah tau dah berapa harga tol sebab pergi tadi pun kami ikut laluan Nilai – Bangi.

# Smartag  tak ada, Along bawa  Serena siap pakej smartag!  Kad touch & go ada 2-3 keping tapi tak cukup nilai.  Jarang guna jarang tambah nilai.

Ok, sambung cerita.

Jangan keluh kesah walau engkau lelah, hidup ini tetap indah


Awal pagi bersantai di Ruang Rindu sambil bagi ikan-ikan makan.

Rombongan 2 kereta dari Kuantan sampai semalam.  Seronok dan meriah kembali walau pun sekejap.   Maksu ( adik bongsu mak ) mak saudara yang paling rapat dengan saya.  Sebelum dia berkahwin dengan Paksu, dia tinggal dengan mak dan menjaga saya dari bayi sampai usia 4 tahun.  Mungkin sebab itu kami paling rapat.

Sepupu saya cakap ” mak ni, kalau dah jumpa anak sedara mak yang ni, seronok bukan main…”

he he he…. jangan nak jeles!

Sepupu saya yang meriba anak dua orang tu, pesakit

Hello, are you there?

gambar kesesakan jalanraya

Simpati ? Tiada satu pun perkataan yang sesuai untuk diucapkan. Untung saya yang duduk di hulu-hulu jin bertendang ni.

Sesiapa yang ‘berkampung’ dalam gambar di atas tu, ceritalah sikit… :lol:

Na na na na na na
Na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na
Hello
Are you there?

Saya nak share sesuatu yang sweet dan peribadi ….