Balik Kampung, Jangan Sekali Lagi

Berita “Tergempar” Tentang Kujie Dan Anak-anak…

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. ni mesti dah lama tak servis kereta ni..he3
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Ucapan Hari Raya Aidilfitri Untuk Kawan-KawanMy Profile

  2. Mesti lepas ni perjalanan lancar dan bergaya dengan Syntium Petronas. 😀
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Bunga kebangsaan di bulan kemerdekaanMy Profile

  3. Pacifista - X says:

    ada hikmahnya tu kak jie 😀
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Contest: Review Alexa @ Pacifista.myMy Profile

  4. 4 org je, kira selesalah.
    tak de lah risau sgt mcm dulu…lagi pun kami anak beranak nak balik jauh , cik abg tu tak balik raya…
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Pengalaman Menggunakan Lebuhraya LATAR My Profile

  5. betul lah tu…entri ni utk kawan2
    service kereta jgn jadi mcm kak jie..kehkeh 😆
    tersadai tepi highway
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Pengalaman Menggunakan Lebuhraya LATAR My Profile

  6. dah jual dah cik serena tu… skrg kak jie pakai FL je 😉
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Ko da feymes bole lah cakap…My Profile

  7. dah service lah hari isnin lepas, insyaallah..risau juga sbb balik kg dgn anak2 je, cik abang tak balik raya :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Ko da feymes bole lah cakap…My Profile

  8. InsyaAllah tak berlaku lagi.. Servis dulu kak jie ye 🙂

  9. baru servis jugak tadi dan dapat benda yang sama macam kak jie..hehe
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Rabu Tanpa Kata- ‘Dibuang’ DaerahMy Profile

  10. Fitrihadi says:

    ohoo lain kali kena jaga cik serena tu elok-elok.. hihi
    .
    Jom terjah post menarik dari Fitrihadi ..(Gambar) New Perodua Viva 2011 Yang Lebih Gempak Dan Cool!My Profile

  11. Pacifista - X says:

    kimia? 😯
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Contest: Review Alexa @ Pacifista.myMy Profile

  12. Pacifista - X says:

    rasa macam gambar sebelum ni je.rasanya la.betul kan kak jie? :mrgreen:
    doa2 la jangan berlaku kerosakan bila kat highway ni…
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Contest: Review Alexa @ Pacifista.myMy Profile

  13. Sekarang ini ada sudah Saga BLM mungkin tidak masalah kot. Cuma terpaksa bersesak-sesak sedikit didalam kereta.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday #8 – Jampi pujuk anak nangisMy Profile

  14. betul lah kak jie , mcm saya tak boleh tukar theme lain selain dari 2010 Weaver 1.5.4 tapi tukar2 kaler tak pe 🙂
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..EX-Change Link A to ZMy Profile

  15. Ini gambo tahun lepas kan kan kan.. hehehe

    mudah2an tahun ini tiada aral melintang.. termasuklah saman-menyaman.. ameeennnn

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Satu Hari Di Hari RayaMy Profile

  16. kak jie mcm lost dgn theme dulu tu…tak dpt nak sesuaikan diri, tak de ‘kimia’ kot 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Menghadapi Perlakuan Buruk Si DiaMy Profile

  17. kalau benda nak jadikan kak jie , kita buat apa pun jadi juga Allah menetukan , pernah saya sekeluarga eksiden di higway kuala kangsar nk ke kl .. huhu ..

    psstt : kak jie napa pakai theme lama balik ? saya suka theme ni kak jie pakai , baru nampak mcm kak jie.. hehe
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Nak Bubur LambukMy Profile

  18. Kalau kereta rosak memanglah rasa yang teramat… teramat…. hmp!

    Saya pernah rosak radiator, sampai enjin heat up, berasap, mati. Tension yg amat. So, Kujie, semoga perjalanan smooth dan selamat sampai dan selamat berhari raya… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Sibuk sangat berborak di telefon sampai tersepit kepala. Bengong. [3pics]My Profile

  19. kes kak jie tu special sgt
    sebab dlm dok tunggu bantuan plus, lalu trak tunda polis yg kebetulan nak ke Taiping
    trak tunda polis tu boleh undur dtang tolong kami sebelum plus ronda sampai

    😆 tak pasal2 kena tunda dgn polis, kebetulan kat area Jelapang ada roadblock bawah jambatan highway……polis kt situ pula yg tertoleh2 nak tengok kita orang 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Menghadapi Perlakuan Buruk Si DiaMy Profile

  20. Isnin lepas dah pergi service, kita merancang….Allah menentukan
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Menang Outdoor Photoshoot WithLove®My Profile

  21. kenangan —klik link tu baca
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Menang Outdoor Photoshoot WithLove®My Profile

  22. hehehe…seriau gak nak berada kt highway lama2 tu iza
    dok teringat kenangan lalu…hehe
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Menang Outdoor Photoshoot WithLove®My Profile

  23. isnin lepas kak jie pi service proton 10k , dapat tissu je
    kemudian dpt beg sandang sytntium petronas
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Menang Outdoor Photoshoot WithLove®My Profile

  24. jangan lupa servis masa nak balik kampung nanti :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Syazwan Sarawak ..Wordless Wednesday #WW 12 | Mood RayaMy Profile

  25. bahaya nih, kena check kereta time berjalan. tapi saya pun tak tau jugak, tau jaga air jaga tayar je. 🙂
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Anak Muda Yang TerjeratMy Profile

  26. Sapa yang punyai kereta Proton, jgn lupa servis dan menangi tiket F1
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Menangi Tiket Ke Singapore GP F1 Dengan Proton TransporterMy Profile

  27. jangan rosak lagi yer 😀
    nanti jadi cam filem karak plak..

    polis bantuan dok memberi arahan..
    ‘cik!! sila keluar dari kenderaan anda dan hampiri kenderaan kami tapi jangan toleh belakang’

    heheh.. ke situ plak pocket kan 😀
    Jom terjah post menarik dari Pocket ..372. Wordless Wednesday?My Profile

  28. Salam. Kali ni Kak jie kena buat pemeriksaan kereta dulu sebelum balik kampung kot?
    Nanti kena lagi…. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Baju Kurung Budak ..Baju raya harga borongMy Profile

  29. 🙄
    ape jadi ni kak jie. huhu….
    Jom terjah post menarik dari Effa ..Di mana bumi di pijak, di situ kami menunggu.My Profile

  30. Iza masih ingat masa post entry ni 🙂
    Selamat berpuasa Kak Jie 😎
    Jom terjah post menarik dari iza~de~bintang ..Dari kejauhan, dari kedekatan… puisi ntah apa apa…My Profile