Hidup Biar Sedap : Jilat

jilat

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. setem untuk surat saiz kecil 60 sen, kalau guna sampul surat panjang tu harga dia 80 sen.
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Botol Susu Bebas BPAMy Profile

  2. lama gak tak jilat2 setem ni…hahaha biasa pakai air je…

    kalau jilat aiskrim, adakah kalori hilang??? rasa macam bertambah2 adalah….

  3. 10 tahun akan datang.. masih wujudkah setem ni?
    Jom terjah post menarik dari Mus ..Oh! Rojak Sotong SaratokMy Profile

  4. ek?baru tahu..tapi dah lama tak jilat stamp ni..hehe
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..Adakah Makhluk Asing Wujud?My Profile

  5. Assalamualaikum,
    kalaut cari kalender tilek, belek hari ni hari apa. Jumaat kan? hu hu hu blur sekejab

    Tengok entri ni baru teringat; nak kena pos satu surat. Urusan rasmi yang tak boleh guna emel, mmmm tiba-tiba terasa macam pelik je kalau urusan rasmi tak boleh guna emel.
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Pemilihan Opsyen SBPA dan Umur BersaraMy Profile

  6. haha, lama x tulis surat dan tampal stem. last time maybe time nk antar kad kawen
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Dividen naik sikit tahun ini.My Profile

  7. dah lama x pegang setem hehe 🙂

  8. lama dah tak pegang setem tapi lawak pula, dengan jilat setem pun boleh tapi dengar-dengar jilat setem tu bahaya…
    Jom terjah post menarik dari Naziman ..Baucar buku RM200 pemberian untuk pelajarMy Profile

  9. setem oh setem

    baru jer guna tp takdelah pulak jilat…hehe

    guna gam yg ada kat pos office tuh :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Bila bersin tertutup mata, bila CINTA?My Profile

  10. dah lama tak beli setem, sbb dah lama tak hantar surat 🙂
    Jom terjah post menarik dari kimmie ..Aplikasi Mesej Keselamatan khas untuk wanitaMy Profile

  11. saya pernah buat entri #ww juga pasal harga setem – kat sini tak-timbang-dia-cakap-lapan-puluh-sen
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Pemandangan Itu Indah Dilihat Dari Kejauhan… Bila Dekat?My Profile

  12. Dah berapa tahun tak memegang setem..hehe :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Syukur di atas Anugerah dariNya, AlhamdulillahMy Profile

  13. teringat cerita pasal ada banyak telur lipas yg halus kat setem tu.. eeeeeiiii!!! ngeri!!!!!!
    Jom terjah post menarik dari tips ..WW: Semak PMR online 22 Disember 2011My Profile

  14. Izzat Aziz says:

    lama dah tak guna setem.. memang dah nak jadi klasik dah benda gitu.. 😛

  15. Tak ingatlah bila last guna stem ni.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Saat Hati Terasa JauhMy Profile

  16. haha..jadi macam tu la pula..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Jangan nak main-main dengan aku.My Profile

  17. Oh pulak, siang tadi baru sahaja menjilat-jilat dan mempalit 30 stem ke sampul surat.. patutlah terasa berat badan meningkat dan bertenaga utk berjaga jauh malam.. hehehhee

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  18. Fuh ! Setem ? :roll: Lama woo tak guna dia… semua surat pakai E saja…

    Sekarang berapa harga minima setem untuk surat biasa ❓
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..JANGAN POTONG…My Profile

  19. Setem..Apa tu..hihihi..
    Mujur tradisi menghantar kad raya masih ada..
    Dapat la jumpa encik setem sekali sekala :p
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Tahukah anda?My Profile

  20. Saya rasa kalau setem luar negara memang rasa manis apabila dijilat tapi tidak setem Malaysia. 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – #Aksi Wheelie terbaikMy Profile

  21. tak guna setem dah (balagak 😛 )
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Tengok Salji Turun Di Google – Let It SnowMy Profile

  22. lama sungguh tak menghantar surat….cinta…. 😆
    Jom terjah post menarik dari Amry ..Wordless Wednesday : First TimeMy Profile

  23. Kujie, consume 1/10 of calorie ni, apakah:

    a) kalori dalam gam yang kita jilat ke,

    b) atau perbuatan itu membakar 1/10 kalori dalam badan?

    hehe… anyway, jilat benda lain lebih best lah. Aiskrim contohnya. ;p
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Ariff Alfian Rosli, Islam tidak Islam, Iman atau tidak, apa sebenarnya niat kau?My Profile

  24. Nasib baik nak hantar SMS tak payah kena jilat handset… Hahaha…

    Eh! Awat payah sangat nak boleh masuk blog kujie hari ni? Kat bloglist pulak keluar entry 6 beberapa bulan lepas. Mushkil…
    Jom terjah post menarik dari LensaHp ..Apa salahnya kalau Adam Adli kurang ajar punMy Profile

  25. wandisini says:

    tak bahaya ke? saya dengar kat gam tu ada kimia apa ntah. kalori hilang, penyakit lain datang.haha…
    Jom terjah post menarik dari wandisini ..Diskaun Tol Semasa Hari KrismasMy Profile

  26. Jgn jilat stem bahaya 🙂
    Jom terjah post menarik dari Azman ..Sahabat mengapa takut untuk berkahwin?My Profile

  27. dah lama tak menjilat setem… 😆
    Jom terjah post menarik dari bofoyengfeng ..Panglima Abu : Bahagian 2My Profile

  28. dah lama tak jilat.. (setem..hehe)
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..Gambar LIMAMy Profile