Kaedah Kripsis

stick insect

*Kripsis – mengelak dari diperhati

Lokasi : Taman Rama-rama Cameron Highlands

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mata mamat tak dapat nak cari la..haha..semua sama je..
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Contest Aidilfitri | Hosting, Domain, Duit RayaMy Profile

  2. penah gak tgk, jugak kat cameroon.. mmg besar ciptaan Allah ni..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Orang buat blog, saya pun nak buat jugaMy Profile

  3. dah ada entri terbaru…kak jie dah jawap..try tgok πŸ˜†

    lawaklah…cikgu ni
    balik terawih terus dtg check jawapan πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday – Edisi RabunMy Profile

  4. kak jie……..tolong bagi jawapan..hehehehehe
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Rabu Tanpa Kata-Jom TerawihMy Profile

  5. Subhanallah.. ciptaan Ilahi sangat unik.. πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Iqbal ..Jom BOIKOT Kurma Jordan River dari IsraelMy Profile

  6. besarnya..kalau terpegang time pungut pucuk ubi nih, maunya campakkan je pucuk ubi tuh, lari dulu.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Wordless Wednesday : BersilatMy Profile

  7. taman rama-rama ..
    mesti la ada rama-rama..
    tol tak? he he
    Jom terjah post menarik dari Datin Tyka ..Artis Kena Tarik RambutMy Profile

  8. komen control rabun ye…hihi
    pucuk ubi yg jelas

  9. macam belalang ke mentadak kot?

  10. Jenuh dok adjust mata ni, yang nampak hanya pucuk ubi tu je
    Jom terjah post menarik dari AziE ..Selamat BerpuasaMy Profile

  11. ayyooo… dah naik juling bijik mataaa… takde pun, btg dan daun ubi nampak laa… huhu.

    Selepas ini sila bulatkan binatang tersebut Kujie. Xpueh hati ni.
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..DR Jism tiada Sticker SIRIM. Ada alternatif rawatan elektrik selain Dr Jism. FREE pulak tu!!My Profile

  12. Assalamualaikum,
    Saya lebih teruja tengok pucuk ubi tu…mesti sangat best kalau boleh celur makan dengan budu hu hu

    Apa nama benda tu ek,,,Dhab? —–> ini padang pasir punya versi
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Nuffnang Kena Hack Lagi Ke? Awatnya Tarik Balik Semua Iklan kat blog aku???My Profile

  13. Pucuk ubi ni kalau buat masak lemak dengan sardin pun sedap ni heee

  14. Adesss tak jumpa lak menatangnye πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari yanmie ..Kasih Alia Slot Akasia TV3My Profile

  15. adakah ekornya yang kelihatan panjang gitu?
    Jom terjah post menarik dari isza ..Gangguan SeksualMy Profile

  16. yang nampak pucuk ubi kayu je tu kak jie…. πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Pelajar UIAM Ditemui Mati…My Profile

  17. Alaaaa..penat cari..Tak jumpa pun πŸ˜₯
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Amaran Dari Kerajaan Malaysia : Jangan Baca Entri Ini Di Siang HariMy Profile

  18. muhammad fakhruddin says:

    Spesies mentadak kah?
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Pabila Cikgu @TitaniumHijau MenyeruMy Profile

  19. tarmizishukri says:

    selalu jumpa kat kawasan rumah, sekali imbas je dah nampak :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari tarmizishukri ..Projek 30 Hari Ramadhan #2My Profile

  20. tarmizishukri says:

    nampak2 :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari tarmizishukri ..Projek 30 Hari Ramadhan #2My Profile

  21. Zil-el-Saif @ The Encik Saif says:

    belalang ker?
    Jom terjah post menarik dari Zil-el-Saif @ The Encik Saif ..Iklan Percuma Di IBRAHzine.comMy Profile

  22. Tak leh cakap lah….
    bagi orang lain cuci mata dulu πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday – Kaedah Kripsis My Profile

  23. yang lepas nampak..kali ini dah pakai mikroskop pun tak nampakΒ² lagi..hehe..binatang apa tu k.jie?
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Rabu Tanpa Kata-Jom TerawihMy Profile

  24. cikgu , sat gi pi check mata ye…
    #ww minggu lepas pun ada gak yang tak cam binatang ni..yang ni pun rasanya
    ramai yang rabun πŸ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday : Mana Kau Nak Sorok?My Profile

  25. puas dok tilik tang mana dia sembunyi tak jumpaΒ² pun
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Rabu Tanpa Kata-Jom TerawihMy Profile