Kekabu Kuching

pokok kekabu di padang merdeka kuching

Pokok kekabu ( silk cotton tree ) yang berada di atas Padang Merdeka , Kuching ini berusia lebih 80 tahun dan berharga RM 1,092,436.20 sewaktu dinilai pada tahun 2008

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. banyak sejarah sudah berlaku di padang merdeka ni.. pokok kekabu tu menjadi saksi semuanya
    Jom terjah post menarik dari Mus ..Gambar Panorama Yang Terhasil Dari ‘Cropping’ Gambar RosakMy Profile

  2. fuh pokok macam tuh pun ada harga yang dinilaikan yer…
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Kehabisan Air Mineral di PasarayaMy Profile

  3. Besar dan mahalnya pokok kekabu ni. Tapi nampak macam tak serupa dengan pokok kekabu kat rumah…yang kat rumah batangnya warna hijau!
    Jom terjah post menarik dari Mohd Shubhi ..Pasal nombor lagiMy Profile

  4. Pohonnya benar2 tinggi dan besar, semoga hingga 1 abad ke depan masih hidup 🙂
    Jom terjah post menarik dari Rina ..Basic HTML Tutorial : Create Rowspan & Colspan Table AttributesMy Profile

  5. tu tahun 2008 , skrg dah 2013 bayangkan berapa harga diaaa …
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Amalan memakan kurma ketika mengandung dan untuk kanak-kanak.My Profile

  6. kalau boleh letak antera telekomunikasi mesti lagi mahal harganya
    Jom terjah post menarik dari Ladfe Amir ..Simpan Gambar Kekasih LamaMy Profile

  7. ohh..inilah kekabu kucing tu rupanya..
    Jom terjah post menarik dari encik bakul ..MyKad Smart Shopper bukan Tipu atau Scam.My Profile

  8. kalau dapat jual pokok ni, kayo pak cik
    Jom terjah post menarik dari blogger lelaki ..CEO Lelaki Terkaya Di Dunia 2013My Profile

  9. Pokok ni sama ke dengan pokok kekabu yang digunakan untuk buat bantal kat kampung dulu-dulu tu?
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Orang TablighMy Profile

  10. Mak oi..bessar nya pokokkkkkk!!!!
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..( SUPER NGERI ) GAMBAR YANG BAKAL MEMBUAT ANDA JERITKAN NAMA MAK ANDA !!!My Profile

  11. dulu kat kampung pokok kekabu die ade benda hahaha orang cakap laa bukan saya cakap
    Jom terjah post menarik dari Khairul Zamri ..Dream Honeymoon Destination Bali Honeymoon PackageMy Profile

  12. tinggi betul nilainya ye..
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Akhirnya nama diberiMy Profile

  13. begini ker pokok kekabu nie.. sungguh uniq rupa bentuk pokok nie, adakah mahal nya setanding dengan pokok bonzai?
    Jom terjah post menarik dari paparazi ..Gaya Pemakaian Shila Amzah Dikutuk Kaw Kaw!My Profile

  14. Mahalnya nilai pokok Kekabu ini. Teringgal semasa tinggal di Pulau Pinang selalu kutip kapas Kekabu untuk di bantal dan main. 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wordless Wednesday – Teh Tarik 3 LayerMy Profile

  15. Jom tanam pokok pulak,makin tua makin ada harga 🙂 t.kasih atas info.
    Jom terjah post menarik dari azman ..Tip makan madu bukan bermaduMy Profile

  16. mak oii…ada sesapa nak beli x?
    Jom terjah post menarik dari suriaamanda ..First Day Ikut Mama pi Opis…..My Profile

  17. wow..

    ambil gambar baring golek² kat situ best ni kak jie
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..20 Ipad Mini Untuk Dimenangi dalam Snap, Post & WinMy Profile

  18. siap ada harga yer. boleh beli banglo sebijik kalau jual..hehehe
    Jom terjah post menarik dari eliss ..Tersalah terjemah, tersalah ejaan, bukan hanya di negara China sahajaMy Profile

  19. Nilai tapi ada ke pembelinya? Itulah hidup bernilai tapi hanya kita yang tahu erti nilai itu.
    Jom terjah post menarik dari JunAina ..Salam Aidilfitri Kad Raya Pengganti DiriMy Profile

  20. amboiii, ada nilai, boleh beli la nie, , kalo cabut tak mati ka?..hahahaha. tapi tgk pokok nie menyeramkan pun ada..
    Jom terjah post menarik dari Bahrain ..Buku Agenda Politik SyiahMy Profile

  21. Salam,

    Wowwww tua sangat dah pokok ni, makin tua makin bernilai, ermm…takut nak pergi dekat2 kat pokok mcm ni heheee..orang kata pokok mcm ni ada penunggu..tah lah..
    Jom terjah post menarik dari yanmie ..Makanan Bayi – Resepi Bubur Nasi Campur Labu Dan KurmaMy Profile

  22. wow….tinggi harganya……
    Jom terjah post menarik dari sukma ..WORDLESS WEDNESDAY # 24My Profile

  23. siap ada harga tu..ada orang nak beli ke ape
    Jom terjah post menarik dari reezluv ..Komisen Pertama Dari Klikjer.comMy Profile