Mana Kau Nak Sorok?


The leaf insect Phyllium.

Lokasi : Taman Rama-rama Cameron Highlands

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Zarul Umbrella says:

    keajaiban ciptaan Allah SWT…
    Jom terjah post menarik dari Zarul Umbrella ..Salam Ramadhan buat reader ZarulUmbrella Dot ComMy Profile

  2. Sya Isya says:

    kena tengok betul2 ni. nampak daun aje
    Jom terjah post menarik dari Sya Isya ..AKU SEORANG BLOGGERMy Profile

  3. memang teknik penyamaran yang berkesan nih.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Suka Masuk Wad Sebab Doktor HensemMy Profile

  4. Kak Jie pun tatau nak terangkan…. rasanya benda tu tak adalah susah sgt pun
    dia mendisplaykan diri dengan machonya 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday -1malaysia.com.myMy Profile

  5. huhu…pandai dia nk menyorok…he3
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Follower Ke 3,000 Ceritamamat.comMy Profile

  6. aduh…kenapa la tak nampak2 ni…
    apa ke bendanya ni,kak jie?ada iguana ke kat situ?dah setengah jam menatap gambar tu.huhu… 😯
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..5 + 2 Blog Paling Kerap Dilawati 2011 @ DenaihatiMy Profile

  7. bukan selalu dpt kesempatan mcm ni
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Gossip Lelaki : Kujie GarangMy Profile

  8. bahaya ni…….kita yang susah 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Putih Hitam Kelabu – Mereka Tak Pernah PeduliMy Profile

  9. dah lulus ujian mata 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie2.com MenggunakanTwenty ElevenMy Profile

  10. kena makan karet banyak2 ni..biar mata terang mcm rabit :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday -1malaysia.com.myMy Profile

  11. oyeh! mak nmpk! mak nmpk! :mrgreen: ..sama je dengan daun tu kan kak
    Jom terjah post menarik dari mak ..WORDLESS WEDNESDAY #4 : LEPASKAN GIANMy Profile

  12. masih tak nampak apa dalam gambar tu. haish mata ni kena tukar lens kot hehe. apa pun, inilah ciptaan-Nya. semua dianugerahkan kelebihan masing2. terserah macam mana kita kendalikannya.

    jap nak ushar sekali lagi huhu
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Selamat Datang Ke FokusbloggerMy Profile

  13. Kalaulah aku ada kebolehan camouflage… best nyer 😈
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Wordless Wednesday 2 – Lawak Org DewasaMy Profile

  14. wah..cantik dan unik… 🙂
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Don’t miss it! Time to pamper yourself at #JEBeauty ! #MilkADealMy Profile

  15. Antara koleksi gambar peribadi yang Kak Jie suka… kagum
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday -1malaysia.com.myMy Profile

  16. Untuk hidup…
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday -1malaysia.com.myMy Profile

  17. ada gambar lain…beberapa ekor
    badan dia masih fresh…hijau macam daun pucuk baru
    jap kak jie cari…
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday -1malaysia.com.myMy Profile

  18. Kak Jie pun belum pernah jumpa binatang ni kat pet shop – inilah kali pertama nampak.
    kagum
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday -1malaysia.com.myMy Profile

  19. masa ni mata kak jie masih terang..hihi
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..#Wordless Wednesday -1malaysia.com.myMy Profile

  20. hehe, sorok tetap nampak.

    gambar ni cantik. Subhanallah.
    Jom terjah post menarik dari alex adriana ..Wordless Wednesday #6 Hari Mau MengaumMy Profile

  21. kamera kompak canon biasa je tu…
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Rindukan Mama Atau Harry Potter?My Profile

  22. subhanallah, punya la cantik..
    i wonder kalau kita bela dia sekoq jer,
    tanpa daun daun sekeliling,
    mungkinkan dia tak jadi secantik daun
    yg dia dok imitate sekarang?

    anyway cantik…
    Jom terjah post menarik dari pocket ..258. CeritaMalamMy Profile

  23. sebijik macam daun, cuma kaler lain sikit je.
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Ketahui Samada Blog Dikenakan Google PenaltyMy Profile

  24. penyamaran yang terbaikkkkk..itulah kuasa Tuhan kan? 😛

  25. Penyamaran bertujuan menyelamatkan diri
    Jom terjah post menarik dari koding ..Jalur Gemilang Berkibar Megah.My Profile

  26. sorok cela-celah daun dengan harapan besar agar lensa Kak Jie buat2 tak nampak..
    Jom terjah post menarik dari SHIMI ..Wordless Wednesday @ SHIMI – WYSIWYGMy Profile