Timun Aceh

wp-1461077594385.jpg

Pokok timun aceh mak yang tumbuh tepi pintu dapur. Buah timun aceh mak yang subur.  Masa ni ada lebih 20 biji dengan pelbagai saiz. Timun aceh yang matang, warna hampir sama dengan tembikai susu.  Bentuknya bujur seperti timun Kulitnya seperti tembikai susu tetapi lebih nipis.  Isi dalam timun aceh. Biji tu boleh semai semula. Biji […]

{42 Komen}

Video Intan Ke Chiangmai

Video ini Intan yang buat….ada beberapa maklumat yang ingin dikongsi Parking kereta di TBS ( Terminal Bersepadu Selatan ) di BTS ( Bandar Tasik Selatan ) RM 4/ sehari. Kami park 4 hari – RM 16 Naik bas dari TBS ke KLIA2 dengan JETBUS.  Harga tambang bas ke KLIA2 – RM 10 seorang dan mengambil […]

{54 Komen}

2015-08-23 09.27.04

Hari Pertama Di Chiang Mai

Sebenarnya saya agak kurang berkongsi di blog atau sosial media mengenai percutian keluarga.  Risau kalau dianggap menunjuk atau pandangan negatif tetapi anak perempuan saya mempunyai satu pandangan positif yang memberi kekuatan untuk saya berkongsi kisah kami. Dia cakap, tulis sajalah mama, supaya ianya menjadi rujukan dan panduan kepada orang lain.  Itu niat kita kerana kita […]

43 Komen Baca artikel penuh »

kucing mana tak makan ikan

Adakah Ikan Makanan Kucing?

Baru-baru ni saya cuba nak uji tahap kerakusan kucing terhadap ikan. Selalu orang sebut , kucing mana tak makan ikan,kan. Nak juga tengok kucing-kucing saya ni boleh tak diharap kalau ditinggalkan ikan kat sinki dapur. Keputusan yang sangat tidak terduga…. Memasing pelik tengok makhluk ganjil dalam pinggan. “mama….. apa ni?” Siap berbincang bawah meja bulat […]

38 Komen Baca artikel penuh »