Video Intan Ke Chiangmai

Video ini Intan yang buat….ada beberapa maklumat yang ingin dikongsi Parking kereta di TBS ( Terminal Bersepadu Selatan ) di BTS ( Bandar Tasik Selatan ) RM 4/ sehari. Kami park 4 hari – RM 16 Naik bas dari TBS ke KLIA2 dengan JETBUS.  Harga tambang bas ke KLIA2 – RM 10 seorang dan mengambil […]

{32 Komen}

Hari Pertama Di Chiang Mai

2015-08-23 09.27.04

Sebenarnya saya agak kurang berkongsi di blog atau sosial media mengenai percutian keluarga.  Risau kalau dianggap menunjuk atau pandangan negatif tetapi anak perempuan saya mempunyai satu pandangan positif yang memberi kekuatan untuk saya berkongsi kisah kami. Dia cakap, tulis sajalah mama, supaya ianya menjadi rujukan dan panduan kepada orang lain.  Itu niat kita kerana kita […]

{37 Komen}

kucing mana tak makan ikan

Adakah Ikan Makanan Kucing?

Baru-baru ni saya cuba nak uji tahap kerakusan kucing terhadap ikan. Selalu orang sebut , kucing mana tak makan ikan,kan. Nak juga tengok kucing-kucing saya ni boleh tak diharap kalau ditinggalkan ikan kat sinki dapur. Keputusan yang sangat tidak terduga…. Memasing pelik tengok makhluk ganjil dalam pinggan. “mama….. apa ni?” Siap berbincang bawah meja bulat […]

29 Komen Baca artikel penuh »

jadual cuti am negeri malaysia 2016

Takwim Cuti Umum Malaysia 2016

JADUAL HARI KELEPASAN AM PERSEKUTUAN 2016 01 Januari ( Jumaat ) Tahun Baru 2016 – Semua negeri kecuali Johor, Kedah, Kelantan, Perlis, Terengganu 08 Februari & 09 Februari ( Isnin & Selasa ) – Tahun Baru Cina – Semua Negeri 01 Mei ( Ahad ) Hari Pekerja – Semua Negeri 21 Mei ( Sabtu ) […]

12 Komen Baca artikel penuh »