Koleksi Iklan Raya Petronas

Ini adalah entri yang dikitarsemula dari entri lama tahun 2008 – Iklan Raya Petronas Yang Mana Paling Best?

Iklan Raya Petronas 2010 – Kisah Terlanjur Maznah & Fendi

Iklan Raya Petronas – Ombak jahat

Iklan Raya Petronas – Lelaki berpayung di tengah hujan

Iklan Raya Petronas – Cari lembu ( Janda Anak 7 )

Iklan Raya Petronas – Kemaafan

Iklan Raya Petronas – Pengayuh Beca

Iklan Raya Petronas – Kisah di gerai air kelapa

Iklan Raya Petonas – Abah jangan lupa pakai lampin tau…

Iklan Raya Petronas – Burung Murai

Saya suka iklan raya petronas kisah anak dan bapa yang terpandang seorang anak lelaki yang sedang memandikan ayahnya di gerai air kelapa muda.

EDIT > Iklan Hari Raya Petronas 2008

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. utk tahun ni,agaknya karya siapa pula?

    mmg karya arwah cukup terbaik!
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Lee Chong Wei kempunan lagi tapi tidak si diaโ€ฆMy Profile

  2. iklan baru tahun ni takde ke?
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Trafik 1000 Sehari Taklah Susah Pun SebenarnyaMy Profile

  3. Sedihnya..Oh tidak..nak ngis.
    Jom terjah post menarik dari sukacuka ..Man dan Teknik SepangMy Profile

  4. rasanya semua iklan raya dari petronas menarik belaka :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Syazwan Sarawak ..Cara Best Ping Entri BlogMy Profile

  5. iklan favourite saya pastinya hati, limpa, lembu tu ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..The IKEA Catalogue 2012 Telah Dilancarkan Di MalaysiaMy Profile

  6. Zarul Umbrella says:

    teringat arwah Yasmin..mmg hasil kerja arwah tiada tolok bandingnyer

  7. hasrulhassan says:

    Salam. Saya juga ada lagi entri ini yang pernah saya terbitkan dulu. Memang imbau kenangan la. Apapun, kak kujie .. saya nak ucapkan tahniah sebab jadi top10 blog berbahasa melayu alexa …

  8. Pacifista - X says:

    saya suka yang Iklan Raya Petronas โ€“ Lelaki berpayung di tengah hujan.kelakar dan penuh dengan kiasan ๐Ÿ˜€
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Jom Jadi Rakan Blogger PacifistaMy Profile

  9. Rasanya semua iklan best2 belaka.. ๐Ÿ˜† tapi yang menarik perhatian sy iklan ketika di gerai kelapa ๐Ÿ˜›

  10. apa next iklan tahun depan ya?.. ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜
    Jom terjah post menarik dari dreamfinancebiz ..Protect The Value Of Your Assets With Preventative Maintenance SolutionsMy Profile

  11. mamat suka tengok iklan2 petronas..setiap iklan dia ada jalan cerita..tu yang best.
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Cashout Pertama Churp-Churp Untuk Bulan JulaiMy Profile

  12. iklan yg anak gadis terpandang seorang jejaka sedang mandikan ayahnya paling terbaik!

    kita tunggu iklan petronas tahun ni macam mana…

    thanks kak jie tolong kumpulkan iklan2 ni dan utk entri ni ๐Ÿ˜›
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..5 cara untuk belai komputerโ€ฆMy Profile

  13. Assalamua’laikum Kak Jie :mrgreen:

    Terbaiklah kumpul semua kat sini…

    Ada yg baru tgk hari ni antranya ialah yg no1, 5,

    tp. iklan di gerai kelapa, babak anak mandikan ayahnya….aduh…takleh tahan mata aku…terus ingat abah kat kampung…

    relaks sebentar ๐Ÿ˜€
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..5 cara untuk belai komputerโ€ฆMy Profile

  14. bagi maza semuanaya best-best belaka

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Pokok pun jadi mangsaMy Profile

  15. ish emosi buat kali kedua. hari tu emosi tengok entry kak pnut. pasal iklan2 ni jugak. ni sambung tgk sini mana yang takda kat situ. sebak di pagi hari. ๐Ÿ˜ฅ
    Jom terjah post menarik dari peej ..kenduri kahwin.My Profile

  16. iklan petronas memang terbaik. kan bagus kalau iklan2 ada unsur2 pengajaran n nasihat yg mendalam. skarang,banyak iklan lbh terpalit kontroversi yg bkn2.
    Jom terjah post menarik dari myilham ..Hamba Tuhan, Hamba Syaitan, Hamba RamadhanMy Profile

  17. paling suka iklan Abah Jangan Lupa Pakai Lampin tu …
    Jom terjah post menarik dari syaffroni safar ..Wei … Umur 11 Tahun Pun Boleh Jadi Ayah Tahu Tak ??My Profile

  18. rajinnya kak jie kumpul iklan ni. tak tertengok saya dengan internet yang slow ni huhu. tapi seingat saya, semua iklan petronas tak kira la raya ke merdeka ke semuanya marvelous! 5 star kot, semua mesej berjaya disampaikan dengan baik sekali

  19. semestinya iklan atuk pkai lampin..menyentuh perasaan
    Jom terjah post menarik dari gobblogz ..Pen Drive Yang Unik Dan Gila (9 Gambar)My Profile

  20. Saya suka iklan yang ‘atuk dah pakai lampin?’..
    Fav sampai bilaยฒ ๐Ÿ˜›
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..Wordless Wednesday #6 Universiti Utara MalaysiaMy Profile

  21. kebanyakkan iklan-iklan ni sentuhan arwah Yasmin kan kak? memang yang terbaek! iklan yang paling suka sehingga boleh mengalirkan air mata ialah iklan lembu huhu.
    Jom terjah post menarik dari megat ..Makcik Hajjah Sitt AlWuzara dibongkar!My Profile

  22. iklan petronas dan arwah yasmin ahmad tak boleh dipisahkan..harap identiti iklan hari raya petronas kekal seperti tahun2 sebelumnya
    Jom terjah post menarik dari izwannizam ..Banyak Simpan Cerah Masa DepanMy Profile

  23. Iklan Petronas memang iklan yg bermutu…
    iklan masa 2004, saya masih form 4…
    tapi betul2 best
    Jom terjah post menarik dari fikri91 ..Wordless Wednesday #1 – Aku Jutawan BloggerMy Profile

  24. “burung apa? burung lah murai!” :mrgreen:
    iklan petronas walaupun main hanya pada waktu perayaan je, tapi mampu membuatkan orang ingat sampai bila-bila.
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Koleksi Khabar Angin iPhone 5My Profile

  25. saya pilih iklan janda anak tujuh yang dibuat di Kuala Kangsar….seekor lembu menjadi milik si ibu….
    Jom terjah post menarik dari azura ..Ucapan selamat hari raya aidilfitri 2011 dari The chicken rice shopMy Profile

  26. Semua ada mak, hati, limpa… hehehhee
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Wordless Wednesday 4 – Berbuka Puasa Dengan Jus Roselle Tahi BurungMy Profile

  27. banyak yang pocket tak pena tengok!?
    kenapa? astro baru jer nam bulan pakai…
    bukan salah astro,
    memang pocket tak tengok tv lah nii

    tgh dok re’nangis’ tengok iklan lama lama hahahah:D
    Jom terjah post menarik dari Pocket ..367. WordlessWednesday…My Profile

  28. rajinnya kakjie himpun semua iklan raya ni..
    hehe
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..betulkah tak pakai tudung dijamin neraka?My Profile

  29. a’kum

    selalu iklan petronas mmg byk mesej yg disampaikan, tahun ni entah bagaimana rupa iklan petronas yer. suka yang budak-budak pulang dgn lembu tu ๐Ÿ˜›
    Jom terjah post menarik dari neo ..Penulisan WebMy Profile

  30. iklan lembu!!!
    Jom terjah post menarik dari ROJAK ..Muka Lawak Aksi TerjunMy Profile

Trackbacks

  1. […] Iklan Raya Petronas 2014 – untuk koleksi iklan raya petronas yang lain , sila klik di sini Koleksi Iklan Raya Petronas […]

  2. Iklan Hari Raya Petronas 2011 | Iklan Hari Raya Petronas 2011 - Iklan Hari Raya Petronas 2011 - Iklan Hari Raya Petronas 2011 = Iklan Hari Raya Petronas 2011 says:

    […] Sumber:-http://www.kujie2.com/perayaan/koleksi-iklan-raya-petronas.html […]

  3. Video Iklan Raya Petronas Pilihan Pacifista - Pacifista : Pacifista says:

    […] teringin pulak buat pilihan video untuk iklan Petronas sepanjang zaman ni. Tengok kat blog Kak Kujie aritu dan arini tengok balik kat situ. Tengok iklan ni banyak kali dah tapi tak pernah bosan. Lagi […]

  4. 2DayBlogger -Perkongsian Ilmu & Berita Terkini Di Malaysia says:

    […] Sumber:-http://www.kujie2.com/perayaan/koleksi-iklan-raya-petronas.html Soalan:Apa Yang Anda Nak Buat Jika Diberikan RM 10 Ribu?Jom Lihat Di Sini! p/s:Kalau nak berkenalan dengan saya,jomlah follow saya di Twitter Dan Facebook.=) […]