Press "Enter" to skip to content

Koleksi Iklan Raya Petronas

Ini adalah entri yang dikitarsemula dari entri lama tahun 2008 – Iklan Raya Petronas Yang Mana Paling Best?

Iklan Raya Petronas 2010 – Kisah Terlanjur Maznah & Fendi

Iklan Raya Petronas – Ombak jahat

Iklan Raya Petronas – Lelaki berpayung di tengah hujan

Iklan Raya Petronas – Cari lembu ( Janda Anak 7 )

Iklan Raya Petronas – Kemaafan

Iklan Raya Petronas – Pengayuh Beca

Iklan Raya Petronas – Kisah di gerai air kelapa

Iklan Raya Petonas – Abah jangan lupa pakai lampin tau…

Iklan Raya Petronas – Burung Murai

Saya suka iklan raya petronas kisah anak dan bapa yang terpandang seorang anak lelaki yang sedang memandikan ayahnya di gerai air kelapa muda.

EDIT > Iklan Hari Raya Petronas 2008

34 Comments

  1. Iklan Hari Raya Petronas 2011 | Iklan Hari Raya Petronas 2011 - Iklan Hari Raya Petronas 2011 - Iklan Hari Raya Petronas 2011 = Iklan Hari Raya Petronas 2011 Iklan Hari Raya Petronas 2011 | Iklan Hari Raya Petronas 2011 - Iklan Hari Raya Petronas 2011 - Iklan Hari Raya Petronas 2011 = Iklan Hari Raya Petronas 2011

    […] Sumber:-http://www.kujie2.com/perayaan/koleksi-iklan-raya-petronas.html […]

  2. Video Iklan Raya Petronas Pilihan Pacifista - Pacifista : Pacifista Video Iklan Raya Petronas Pilihan Pacifista - Pacifista : Pacifista

    […] teringin pulak buat pilihan video untuk iklan Petronas sepanjang zaman ni. Tengok kat blog Kak Kujie aritu dan arini tengok balik kat situ. Tengok iklan ni banyak kali dah tapi tak pernah bosan. Lagi […]

  3. sukacuka sukacuka

    Sedihnya..Oh tidak..nak ngis.
    Jom terjah post menarik dari sukacuka ..Man dan Teknik SepangMy Profile

  4. 2DayBlogger -Perkongsian Ilmu & Berita Terkini Di Malaysia 2DayBlogger -Perkongsian Ilmu & Berita Terkini Di Malaysia

    […] Sumber:-http://www.kujie2.com/perayaan/koleksi-iklan-raya-petronas.html Soalan:Apa Yang Anda Nak Buat Jika Diberikan RM 10 Ribu?Jom Lihat Di Sini! p/s:Kalau nak berkenalan dengan saya,jomlah follow saya di Twitter Dan Facebook.=) […]

  5. Zarul Umbrella Zarul Umbrella

    teringat arwah Yasmin..mmg hasil kerja arwah tiada tolok bandingnyer

  6. hasrulhassan hasrulhassan

    Salam. Saya juga ada lagi entri ini yang pernah saya terbitkan dulu. Memang imbau kenangan la. Apapun, kak kujie .. saya nak ucapkan tahniah sebab jadi top10 blog berbahasa melayu alexa …

  7. Pacifista - X Pacifista - X

    saya suka yang Iklan Raya Petronas โ€“ Lelaki berpayung di tengah hujan.kelakar dan penuh dengan kiasan ๐Ÿ˜€
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Jom Jadi Rakan Blogger PacifistaMy Profile

  8. Rasanya semua iklan best2 belaka.. ๐Ÿ˜† tapi yang menarik perhatian sy iklan ketika di gerai kelapa ๐Ÿ˜›

  9. iklan yg anak gadis terpandang seorang jejaka sedang mandikan ayahnya paling terbaik!

    kita tunggu iklan petronas tahun ni macam mana…

    thanks kak jie tolong kumpulkan iklan2 ni dan utk entri ni ๐Ÿ˜›
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..5 cara untuk belai komputerโ€ฆMy Profile

  10. Assalamua’laikum Kak Jie :mrgreen:

    Terbaiklah kumpul semua kat sini…

    Ada yg baru tgk hari ni antranya ialah yg no1, 5,

    tp. iklan di gerai kelapa, babak anak mandikan ayahnya….aduh…takleh tahan mata aku…terus ingat abah kat kampung…

    relaks sebentar ๐Ÿ˜€
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..5 cara untuk belai komputerโ€ฆMy Profile

  11. ish emosi buat kali kedua. hari tu emosi tengok entry kak pnut. pasal iklan2 ni jugak. ni sambung tgk sini mana yang takda kat situ. sebak di pagi hari. ๐Ÿ˜ฅ
    Jom terjah post menarik dari peej ..kenduri kahwin.My Profile

  12. iklan petronas memang terbaik. kan bagus kalau iklan2 ada unsur2 pengajaran n nasihat yg mendalam. skarang,banyak iklan lbh terpalit kontroversi yg bkn2.
    Jom terjah post menarik dari myilham ..Hamba Tuhan, Hamba Syaitan, Hamba RamadhanMy Profile

  13. rajinnya kak jie kumpul iklan ni. tak tertengok saya dengan internet yang slow ni huhu. tapi seingat saya, semua iklan petronas tak kira la raya ke merdeka ke semuanya marvelous! 5 star kot, semua mesej berjaya disampaikan dengan baik sekali

  14. megat megat

    kebanyakkan iklan-iklan ni sentuhan arwah Yasmin kan kak? memang yang terbaek! iklan yang paling suka sehingga boleh mengalirkan air mata ialah iklan lembu huhu.
    Jom terjah post menarik dari megat ..Makcik Hajjah Sitt AlWuzara dibongkar!My Profile

  15. iklan petronas dan arwah yasmin ahmad tak boleh dipisahkan..harap identiti iklan hari raya petronas kekal seperti tahun2 sebelumnya
    Jom terjah post menarik dari izwannizam ..Banyak Simpan Cerah Masa DepanMy Profile

  16. “burung apa? burung lah murai!” :mrgreen:
    iklan petronas walaupun main hanya pada waktu perayaan je, tapi mampu membuatkan orang ingat sampai bila-bila.
    Jom terjah post menarik dari Azah ..Koleksi Khabar Angin iPhone 5My Profile

  17. banyak yang pocket tak pena tengok!?
    kenapa? astro baru jer nam bulan pakai…
    bukan salah astro,
    memang pocket tak tengok tv lah nii

    tgh dok re’nangis’ tengok iklan lama lama hahahah:D
    Jom terjah post menarik dari Pocket ..367. WordlessWednesday…My Profile

  18. neo neo

    a’kum

    selalu iklan petronas mmg byk mesej yg disampaikan, tahun ni entah bagaimana rupa iklan petronas yer. suka yang budak-budak pulang dgn lembu tu ๐Ÿ˜›
    Jom terjah post menarik dari neo ..Penulisan WebMy Profile

Comments are closed.