Bila 1A 7B menjadi 7A 1B

Apa lagi yang harus diucap selain syukur alhamdulillah.

 


Terimakasih kepada kawan-kawan di twitter yang meluangkan masa melayan debar hati seorang ibu menunggu keputusan PMR anaknya.. macam tunggu orang datang meminang anak!

Selepas dapat result PMR, saya sms encik suami walaupun waktu tempatan di Algeria masih 4 pagi.   Waktu-waktu begini rasa rindu sangat untuk berkongsi rasa.

Tahniah juga untuk anak saudara saya,  Aliya yang mendapat 9A.  Mereka berkongsi tarikh dan bulan yang sama.  Angah 08/11 dan Aliya 11/08

©Kujie – nasib baiklah hanya ada seorang makcik  saja yang kepoh bertweet, kalau tidak pening nak layan…:lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Tahniah.. tahniah.. dan tahniah…
    .-= samdaddycool´s last blog ..Free Online Coupons =-.

  2. Aiya…. kak an lambat ucap Tahniah Lo…. Kita olang balu balik cuti-cuti Malasia.

    Tahniah buat mak n angah. Semoga kejayaan menanti anda di hadapan.
    .-= kak an´s last blog ..CARIBBEAN BEACH PARTY =-.

  3. kak jie, rasanya tak terlambat lg nak ucapkan tahniah buat kak jie n angah yer ..semoga sukses selalu..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..JJCM at Chamek Kopitiam =-.

  4. @KakChik @ebor @arin @kenari @Eriyza @loq @iza~de~bintang @denaihati @maza @zany @megat @Nine @Pocket @tie @abrablog @Lan Bingka @asha @chokilala @hayat @nesca @Si Naga @yati @~mrs azmi~ @Zana @Dak Wan @tekkaus @Incik RestNrilekS @rumah kuning @Kak Long

    terimakasih semua atas komen di atas
    tak sempat nak dibalas kesemuanya

    angah ucapkan terimakasih – doakan dia lebih berjaya

  5. Tunggu jemputan kenduri kesyukuran ok tak? 😀
    .-= Kak Long´s last blog ..Anda BERANI GAGAL? =-.

  6. walaupun dah agak terlewat nak ucap jugak …tahniah kpd anak dan ibu.
    .-= rumah kuning´s last blog ..Saya Dah Balik =-.

  7. Salam Ahad Kak Jie,

    Tahniah diucapkan kepada Kak Jie dan Angah..

    Ehhh tu sebab agaknya hari tuu dia selamba ajer tak kisah keputusan keluar kot.

    Maintain “cool” tapi dalam hatinya tetap debar tu : D

    Hari ni masak apa Kak Jie, Incik RnR ingat nak masak ayam kicap halia la. hehe
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal =-.

  8. Congrates Kujie. 😀 Usaha yang sangat sukar dilakukan oleh budak-budak zaman sekarang. 😀
    .-= tekkaus´s last blog ..3 Santas: My Christmas Gift From Hong Kong =-.

  9. Hahaha. Memang berasa seriau gak nunggu result anak2 nie, kalah kita plak yg ambek exam. Hehehe. Anyway, Congrats! 🙂
    .-= Dak Wan´s last blog ..Aksi Sexy Melampau di Hotspring =-.

  10. tahniah angah n kak jie!

    beza sungguh tu ek kak jie.. 🙂

    wat kenduri tumbang pokok pisang setandan gamaknyer… ngehehehe!

    setiap kali zana tgk berita bila anak2 ambil result, mesti sebak je rasa hati nie.. 😀
    .-= Zana´s last blog ..Breakfast jom! =-.

  11. huh legaaaaaaaaaaaaa….. kate angah dan mamanya…. :mrgreen:
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..wedding anniversary ~1 =-.

  12. 😉 tahniah untuk Angah.. tahniah utk kak jie jugak.. 😉
    .-= yati´s last blog ..pergi.. =-.

  13. wah..
    tahniah juga..
    anak masa kini, pemimpin masa depan..

  14. tahniah kat dia! adik saya pun dapat camtu, even time trial dia cam tade harapan jek. aiyak kena kuar duit beli hadiah lak pas ni T_T
    .-= nesca´s last blog ..Goodyear Formula Drift Malaysia 2009 =-.

  15. Tahniah untuk angah Jie!

  16. tahniah untuk anak kak jie. memahami perasaan dapat result baik. hati macam rasa mengembang semacam je. hehehe. saya dulu trial dapat berapa pun xingat, tapi alhamdulillah masa PMR betul dapat cemerlang

    haa, pastikan dia x honeymoon sangat form 4 nanti. sebab masuk form 4 belajar dah lain. lagi susah 😥
    .-= chokilala´s last blog ..Tutorial Upgrade Post Editor Baru Untuk Blogspot =-.

  17. TAHNIAH di atas kejayaan anak merangkul 7A 1B dalam PMR yang baru diumumkan. Semoga kejayaan angah akan mjadi pdorong kpd adik2nya utk berjaya dalam pelajaran mereka. siapa lagi yang dapat keputusan cemerlang tolong maklumkan kpd saya utk saya masukkan dalam WARKAH DESA MELOR

  18. Tahniah Jie ! Tahniah Angah !

    Semoga terus berjaya :mrgreen:
    .-= Tie´s last blog ..Makan lagi =-.

  19. tahniah kak jie & angah.. 😀
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Avatar filem terbaik 2009 =-.

  20. okla tu. aku dulu 7A 2C. Angah dapat 7A 1B. Lagi power tuh.. :mrgreen:
    .-= abrablog´s last blog ..Make Money Online with Mudah.my =-.

  21. abang pocket masuk sekolah agama,
    so kena peralihan setahun,
    so PMR kami pada tahun yg sama!!

    amat lah tak syok nyer utk kami sebab kena bersaing!!
    amat lah berdebar debar utk mama sebab nak dpt dua
    result anak skali gus!!

    heheheh 7A!! ?
    tahniah:D
    .-= Pocket´s last blog ..245.SusuHarian =-.

  22. Tahniha kak jie 🙂

    adik saya pun Alhamdulilllah sama anak buah kak jie Aliya tu..9A…syukur.. :mrgreen:
    .-= Nine´s last blog ..6 Persoalan Tentang TITANIC [ 1997 ] =-.

  23. Arab Alger says:

    😛 Tahniah Angah kami satu Algeria gambira dengan keputusan ini.

  24. tahniah akak! saya kagum dengan kebolehan akak mendidik anak-anak. hal mendidik anak-anak ini jarang kalau nak belajar dari buku-buku, ia lebih indah jika dapat berkongsi pengalaman dengan orang yang lebih berpengalaman. saya benar-benar kagum!

    tahniah kepada angah! panggilan saya dalam keluarga pun angah juga (he3) biasa nya anak nombor 2 ni aggresif skit dan paling best suka warna merah (ha3) tak tahulah mana dapat tahu (hu3).

    macam tak sabar pula nak tunggu anak-anak membesar!
    .-= megat´s last blog ..Saman Polis Trafik, Akhirnya Kena Juga! =-.

  25. Tahniah, moga tahun depan anak saya pun menjejaki anak kak jie beroleh keputusan cemerlang.
    .-= zany´s last blog ..Salam Maal Hijrah =-.

  26. bila mengenangkan anak maza yg semakin membesar.. dan sana sini teman2 lain sibuk memperkatakan kecemerlangan pelajaran anak2.. maza sudah mula terasa resah!

    huhuhu.. agaknya resah yg sama tatkala Kujie menantikan result peperiksaan anak2 itew..

    entah camner laaa nasib anak2 maza ek? huhuhu

    tahniah angah!

    psst: sepupu saya juga bakal menghuni MCKK tahun depan.. UPSR (5A) .. dari Kampung terpelanting pula ke Bandar Diraja.. huhuhu

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  27. TAHNIAH UNTUK IBU, BAPA DAN ANAK …alhamdulillah dengan izin ALLAH dapat 7A1B ..perjalan masih jauh…teruskan usaha untuk menjadi anak yang soleh yang berjaya DUNIA dan AKHIRAT…
    .-= denaihati´s last blog ..Gagal PMR bukan berakhir KEHIDUPAN =-.

  28. Angah tidoq mimpi indah lah malam ni yer 🙂
    Tahniah, dan teruskan usaha yer Angah, buat mama dan abah gembira dan bahagia.
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Menunggu Cinta Tuhan… =-.

  29. tahniah untuk anak kak jie jugak.kirim salam die.
    sy last year trial PMR satu A pun tak dapat.Alhamdulillah PMR dapat 7A 1B.Tapi naik form 4 ni dunia pembelajaran sangat berlainan :mrgreen:
    .-= loq´s last blog ..Good Luck Friends =-.

  30. Angah, kamu hebat.
    Caiyolah. :mrgreen:
    .-= Eriyza´s last blog ..Keropok Kelulut =-.

  31. tahniah! berbaloi-baloi :mrgreen:
    .-= kenari´s last blog ..Klinik Pakar Oftalmologi =-.

  32. Alhamdulillah.Tahniah angah!
    .-= arin´s last blog ..Khas Untuk Para Suami dan Bapa =-.

  33. Tahniah. Setiap cikgu akan tumpang gembira kejayaan anak muridnya.
    .-= ebor´s last blog ..SELAMAT TINGGAL 2009 SELAMAT DATANG 2010 =-.

  34. Salam Kak Jie. TAHNIAH kepada Angah dan anak saudara Kak Jie! Hebat tu sebab menukar 1A 7B kepada 7A 1B. Semoga masa depan mereka berdua lebih cerah sama ada akademik atau rohani.
    Kak Jie ibu berjaya!

  35. Ape yang B tu? Bahasa Inggeris ke?
    .-= Dr House´s last blog ..Zizie akhirnya membuat pengakuan =-.

  36. Waaa tahniah !

  37. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tahniah diucapkan kepada kak jie dan si angah…. p/s : nk bagi laptop sungguh ke ni..? hahaha.. (harap2 si angah baca komen ni..)
    .-= syin´s last blog ..Awal tahun 1431H =-.

  38. haha~ ‘mak cik’ sorang tu la yang jadi penyeri, kak jie~ hehe~ 😀
    .-= Akuro San´s last blog ..Ceramah Prof. Dr. Yusuf Al Qaradhawi di PICC =-.

Trackbacks

  1. […] menempuh berbagai-bagai rasa debar menunggu keputusan PMR Angah yang menceriakan dari 1A 7B menjadi 7A 1B dan gagal mendapat tempat di sekolah berasrama penuh ( SBP ) juga tawaran kemasukan ke sekolah […]

  2. […] percubaan PMR 2009 pun dapat 1A 7B, cikgu tak berani nak bagi borang. Bila Keputusan PMR 2009 dari 1A 7 B menjadi menjadi 7A 1B barulah saya berani mengisi borang […]

  3. […] mengambil keputusan PMR akhir bulan lepas, saya ke sekolah Angah. Kami lalu di bahagian laluan masuk utama, kami membaca […]

  4. […] ” Angah nak laptop dgn tablet” – sms selepas dapat result PMR […]