Bila 1A 7B menjadi 7A 1B

Apa lagi yang harus diucap selain syukur alhamdulillah.

 


Terimakasih kepada kawan-kawan di twitter yang meluangkan masa melayan debar hati seorang ibu menunggu keputusan PMR anaknya.. macam tunggu orang datang meminang anak!

Selepas dapat result PMR, saya sms encik suami walaupun waktu tempatan di Algeria masih 4 pagi.   Waktu-waktu begini rasa rindu sangat untuk berkongsi rasa.

Tahniah juga untuk anak saudara saya,  Aliya yang mendapat 9A.  Mereka berkongsi tarikh dan bulan yang sama.  Angah 08/11 dan Aliya 11/08

©Kujie – nasib baiklah hanya ada seorang makcik  saja yang kepoh bertweet, kalau tidak pening nak layan…:lol:

  1. Pingback: Nak Beli Uniform MRSM Kat Mana? | Hidup Biar Sedap

  2. Pingback: Keputusan Kemasukkan Ke Sekolah Berasrama Penuh Anak Saya | Hidup Biar Sedap

  3. Pingback: Kenangan Ikan Asrama | Hidup Biar Sedap

  4. Pingback: Patut ke beli benda ni untuk anak-anak? | Hidup Biar Sedap

  5. Aiya…. kak an lambat ucap Tahniah Lo…. Kita olang balu balik cuti-cuti Malasia.

    Tahniah buat mak n angah. Semoga kejayaan menanti anda di hadapan.
    .-= kak an´s last blog ..CARIBBEAN BEACH PARTY =-.

  6. @KakChik @ebor @arin @kenari @Eriyza @loq @iza~de~bintang @denaihati @maza @zany @megat @Nine @Pocket @tie @abrablog @Lan Bingka @asha @chokilala @hayat @nesca @Si Naga @yati @~mrs azmi~ @Zana @Dak Wan @tekkaus @Incik RestNrilekS @rumah kuning @Kak Long

    terimakasih semua atas komen di atas
    tak sempat nak dibalas kesemuanya

    angah ucapkan terimakasih – doakan dia lebih berjaya

  7. Salam Ahad Kak Jie,

    Tahniah diucapkan kepada Kak Jie dan Angah..

    Ehhh tu sebab agaknya hari tuu dia selamba ajer tak kisah keputusan keluar kot.

    Maintain “cool” tapi dalam hatinya tetap debar tu : D

    Hari ni masak apa Kak Jie, Incik RnR ingat nak masak ayam kicap halia la. hehe
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal =-.

  8. tahniah angah n kak jie!

    beza sungguh tu ek kak jie.. 🙂

    wat kenduri tumbang pokok pisang setandan gamaknyer… ngehehehe!

    setiap kali zana tgk berita bila anak2 ambil result, mesti sebak je rasa hati nie.. 😀
    .-= Zana´s last blog ..Breakfast jom! =-.

  9. tahniah kat dia! adik saya pun dapat camtu, even time trial dia cam tade harapan jek. aiyak kena kuar duit beli hadiah lak pas ni T_T
    .-= nesca´s last blog ..Goodyear Formula Drift Malaysia 2009 =-.

  10. tahniah untuk anak kak jie. memahami perasaan dapat result baik. hati macam rasa mengembang semacam je. hehehe. saya dulu trial dapat berapa pun xingat, tapi alhamdulillah masa PMR betul dapat cemerlang

    haa, pastikan dia x honeymoon sangat form 4 nanti. sebab masuk form 4 belajar dah lain. lagi susah 😥
    .-= chokilala´s last blog ..Tutorial Upgrade Post Editor Baru Untuk Blogspot =-.

  11. TAHNIAH di atas kejayaan anak merangkul 7A 1B dalam PMR yang baru diumumkan. Semoga kejayaan angah akan mjadi pdorong kpd adik2nya utk berjaya dalam pelajaran mereka. siapa lagi yang dapat keputusan cemerlang tolong maklumkan kpd saya utk saya masukkan dalam WARKAH DESA MELOR

  12. abang pocket masuk sekolah agama,
    so kena peralihan setahun,
    so PMR kami pada tahun yg sama!!

    amat lah tak syok nyer utk kami sebab kena bersaing!!
    amat lah berdebar debar utk mama sebab nak dpt dua
    result anak skali gus!!

    heheheh 7A!! ?
    tahniah:D
    .-= Pocket´s last blog ..245.SusuHarian =-.

  13. Tahniha kak jie 🙂

    adik saya pun Alhamdulilllah sama anak buah kak jie Aliya tu..9A…syukur.. :mrgreen:
    .-= Nine´s last blog ..6 Persoalan Tentang TITANIC [ 1997 ] =-.

  14. tahniah akak! saya kagum dengan kebolehan akak mendidik anak-anak. hal mendidik anak-anak ini jarang kalau nak belajar dari buku-buku, ia lebih indah jika dapat berkongsi pengalaman dengan orang yang lebih berpengalaman. saya benar-benar kagum!

    tahniah kepada angah! panggilan saya dalam keluarga pun angah juga (he3) biasa nya anak nombor 2 ni aggresif skit dan paling best suka warna merah (ha3) tak tahulah mana dapat tahu (hu3).

    macam tak sabar pula nak tunggu anak-anak membesar!
    .-= megat´s last blog ..Saman Polis Trafik, Akhirnya Kena Juga! =-.

  15. bila mengenangkan anak maza yg semakin membesar.. dan sana sini teman2 lain sibuk memperkatakan kecemerlangan pelajaran anak2.. maza sudah mula terasa resah!

    huhuhu.. agaknya resah yg sama tatkala Kujie menantikan result peperiksaan anak2 itew..

    entah camner laaa nasib anak2 maza ek? huhuhu

    tahniah angah!

    psst: sepupu saya juga bakal menghuni MCKK tahun depan.. UPSR (5A) .. dari Kampung terpelanting pula ke Bandar Diraja.. huhuhu

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  16. tahniah untuk anak kak jie jugak.kirim salam die.
    sy last year trial PMR satu A pun tak dapat.Alhamdulillah PMR dapat 7A 1B.Tapi naik form 4 ni dunia pembelajaran sangat berlainan :mrgreen:
    .-= loq´s last blog ..Good Luck Friends =-.

  17. Salam Kak Jie. TAHNIAH kepada Angah dan anak saudara Kak Jie! Hebat tu sebab menukar 1A 7B kepada 7A 1B. Semoga masa depan mereka berdua lebih cerah sama ada akademik atau rohani.
    Kak Jie ibu berjaya!

  18. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tahniah diucapkan kepada kak jie dan si angah…. p/s : nk bagi laptop sungguh ke ni..? hahaha.. (harap2 si angah baca komen ni..)
    .-= syin´s last blog ..Awal tahun 1431H =-.