Kau Kata Gula Itu Manis, Adakah Semanis Kenangan Ini

Petikan dari blog AzieAzah


Macam skop hangat diinterview wartawan popular – Mazidul Akmal TV3 , Shamsul Liani Abas – wartawan jurukamera TV3 (ondscene) dan Zulhazri Abu Bakar -wartawan (Bapa Gulagula)


Blog Intan – blog comel untuk orang comel , kalau pakcik rasa cukup comel… bolehlah klik.


Pakcik ingat, pakcik lebih tinggi…. boleh buli syaya ye?

ok…ok…ok… syayang jangan nanges!

Nasib baik Pakcik Mazidul bagi hadiah. Kalau tidak Intan buat ” Aduan Rakyat”  kat Uncle Karam Singh Walia

p/s – kredit gambar untuk blogger Perhimpunan Blogger di Tama Rimba Komanvel – dah banyak sangat save gambar, tak pasti dari blog mana…

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. lamanya tak ber-update blog kak jie.. busy ke?
    .-= Amir´s last blog ..Keyword popular di Malaysia minggu ini =-.

  2. dalam KOSMO semalam ada cerita pasal gathering ini..memang seronok nampak

  3. wah mak ngan anak sama2 femes, memang pandai akak mewarisi bakat yg ada….

  4. whoa nice, dah ada pelapis. wonderkid! 🙂
    .-= naz´s last blog ..10 inspirasi blogging dari 10 lagu melayu popular =-.

  5. Anak pun bakal mencelen maknya sebagai top blogger lepas ni
    .-= zool´s last blog ..Popularkan blog anda dalam masa singkat =-.

  6. yangyuyu says:

    me again

    wah komen pun leh kuar gambar…

    kak jie, saya budak baru belajar:)
    .-= yangyuyu´s last blog ..BLOGGER OTAI SILA JAWAB KE MANA HILANGNYA IKON UPLOAD THE VIDEO AKU.. =-.

  7. yangyuyu says:

    wah siap leh sensored perkataan, canggihnya…
    .-= yangyuyu´s last blog ..BLOGGER OTAI SILA JAWAB KE MANA HILANGNYA IKON UPLOAD THE VIDEO AKU.. =-.

  8. yangyuyu says:

    kak jie my idola
    .-= yangyuyu´s last blog ..BLOGGER OTAI SILA JAWAB KE MANA HILANGNYA IKON UPLOAD THE VIDEO AKU.. =-.

  9. so sweet reason ank kak kujie tu 🙂
    .-= zati´s last blog ..Kebaikan Bercium…(kiss..kiss) =-.

  10. Dah melawat ke blog intan…
    Sweet…
    .-= Kak Long Mawar Merah´s last blog ..Penggredan baru dalam Keputusan Peperiksaan SPM 2009 =-.

  11. Kena ajar ammar buat blog jugaklah… heh..
    .-= nuaeman´s last blog ..Isi hati seorang pembuat Kepuk Perkuburan dan Batu Nesan =-.

    • intan tu darjah 1 dah ada email – cikgu ajar masa kt sekolah..dia belajar komputer kat sekolah.

      dah ajar buat blog..skrg dia cuma pandai upload gambar, tulis sikit2…bukan ada byk masa…sekolah pagi petang :mrgreen:

  12. denaihati says:

    Ada kelainan blog kak jie ni..mungkin masih dalam pencariam tema yg paling sesuai
    .-= denaihati´s last blog ..Apa salahnya suami berpoligami? =-.

    • sebebarnya theme yg digunakan theme lama, thn 2007 mcm tu jadi byk broken script dgn wp 2.9.2 – malas nk cari guna saja apa yg ada…

      yg hijau dulu default dia mcm ni…tapi dah diedit lebih 80%

      header ni ada ramndom – yg ni agak sesuai, tu yg guna

  13. abangnara says:

    Kak Jie
    Lari topik sikit.
    dah tukar advertlets nampaknya.
    hehehe
    .-= abangnara´s last blog ..Emosi Seorang Blogger Perlu Dijaga =-.

  14. ayat kanak2 ni tak pernah berbohong..maknanya betul lah kata intan tu..macamanalah berjauhan dengan ayah..hoho
    .-= wanmus´s last blog ..IsuHangat.Net Blog Yang Membosankan! =-.

  15. samanosuke_04 says:

    apekah? kecik camtue dah masuk tv? nie jeles tahap karma nie.. pssss, bak no. anak kakjie tue.. hahaa
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Lepas JustKhai, PascaSPM lak kena ciplak!! =-.

  16. Saye percaye..mane ade ibu tak sebak bile anak kate rindu kat ayah die..mesti ayahanda intan pun rindu kan intan dan anak2 yg lain..

    p/s – rindu pada mama dia..memang tak terkatela kan..hehe
    .-= hafizmd´s last blog ..Malaysia’s 30 Most Valuable Brands 2009 =-.

  17. War…memang manis lar kenangan ini. Kalau saya boleh attend tentu lagi sweet! 😀
    .-= tekkaus´s last blog ..Food Poisoning (Again) =-.

  18. comelnye intan.. kalau saya jadi kak jie pun saya kesat air mata kt blakang gak, sebak dgr jawapan knape berblog tu..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Lelaki Misteri =-.

  19. hahahha..kak jie anak beranak mmg aktif dalam berblog yer! jeles pulak!
    .-= wanwma´s last blog ..Puasa Sunat Dan Jemputan Makan =-.

  20. denaihati says:

    Berat mata memandang berat lagi tangan yang menulis.
    .-= denaihati´s last blog ..2010 Formula 1 Team and Driver Line-up =-.

  21. bagus la reason intan. kan best kalau ayahnya ada blog juga. photoblog pun ok hehe 🙂
    .-= KNizam´s last blog ..Keluhan Perantau – Jamal Abdillah =-.

  22. Uih.. sejibik mama dierlah..
    mesti power cam mama dier juga..
    Tak per.. jap lagi aku nak usha blog dier..

    he he..
    .-= zoul´s last blog ..Followers Blog Aku Naik Angin =-.

  23. the next kak jie. haha~
    .-= ariff´s last blog ..Selamat Hari Awek Sedunia =-.

  24. wakakaka…

    wahh.. best betul kena interview tu.. ada bakat si budak intan ni.. heheheh

    maza lak yg jeles weii, sbb tak gi join..

    sambil2 tu, tenanglah wahai kujie, esok along ambik SPM.. mudah2an dia berjaya mendapat keputusan kesemuanya A huhuhu..

    kalau main bowling kira straight!… tak der spare-spare atau split-split lorrr.. hehehhee
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Warisan Di Tengah Sawah =-.

    • sebab tak leh ajak maza…nanti kita tenggelam…stolen the spotlight ..hehe

      tapi mmg masa tu tak ingat nak ajak sesapa… terus kemas2…. pergi mcm gitu je

      result along…alhamdulillah… dia tak bg tulis kt blog
      anak remaja…. mcm2
      kawan2 dia ada yg tau blog ni

  25. emak borek, anak rintik 😉
    .-= kenari´s last blog ..Cameron Highlands ( Day 2 ) =-.

  26. comel la intan tu,..tak sangka diapun blogger..nampak muda sgt…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Pengalaman Malam Pertama Bersama Astro B.yond =-.

    • 11 thn..dia ada blog masa umur 10 tahun… dia ada email address sejak umur 7 tahun..cikgu kt sekolah ajar 😆

      myspace pun ade..kelakar gak..tapi yg add sepupu2 dia je lah…kawan2 sebaya tak de 😆

  27. comel entry ni kak jie! masa intan explain kenapa dia blog, saya terdiam seketika. Kagum. btw, lawa template baru blog kak jie. saya pun ingat nak tukar template, tapi risau nak setting segala macam. jadi tak tertukar-tukar lagi..huhu

    > masa zaman ayah saya ke oversea dulu, xde wujud lagi blog..hehe
    .-= FTN´s last blog ..Ini Review Pendek Episod Pertama Drama Asmaradana di TV3 =-.

    • tu kak jie petik dari blog azieazah… kemudian jumpa gambar dari blog2 lain..boleh jadikan satu siri…simpan utk kenangan

      tempalte kak jie ada masalah dgn plugin…tu yg tukar guna yg lama….kalau rajin nnt carilah yg latest..ni mcm gaya 98’an :mrgreen:

  28. datang nak buat spam sambil tengok apa masalah kat template ni.
    .-= Kreuger´s last blog ..Apabila kamu menaip P1W1max Azman di Google.Com =-.

    • template hijau pokok tu, threaded comment tak bolah..sedangkan wp 2.7 ke atas dah ade threaded comment built in…. skrg guna je template ni..rasa cool pula 😆

  29. intan ni mcm fotostate kak jie ajekan!
    .-= Ila-Ali´s last blog ..Ayang, nanti bagi emas sebagai hantaran ya! =-.

  30. Teropong Asap says:

    untuk kek jie @ mama intan diucapkan SELAMAT HARI WANITA

    • 9/3 – kan? ada kenangan juga hari tu…19 tahun dulu..kat Canon shah alam.. KAMI bertemu untuk pertama kalinya…..

      ” suzie ” 😆 😆

  31. Teropong Asap says:

    sabar Intan ye…nanti kalau abah intan dah dapat cuti atau tamat tugasan tentu abah intan akan bawa intan cuti untuk lepas rindu…….sabar ye cik intan sayang 😛

    • hari ni angah nak balik…tu pun seronok melompat2..kalau dia tau abah dia nak balik..entah2 tak tido malam 😆

  32. teruja tgk budak skolah rendah buat blog..
    jarang nak jumpa..
    mesti influence dr K.Jie ni =)
    .-= fana164´s last blog ..~Jgn Segan Nak Bukak Payung Bila Hari Panas~ =-.

  33. mmg sungguh overshadow mama intan ni!!
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..ku pinta secebis ruang dalam doa kalian~ =-.

  34. bila nak balik ayahnya? sian kat intan

  35. salam kakjie

    tulah yan tgk blog intan pun mmg tau dia tgh rindu ngan kat ayah dia 😆

    • budak2….saja nak berblog..tapi dia punya seronok tgok org komen kt blog dia…

      dia nk p blog orang mana le sempat..sekolah pagi petang

  36. jelmaan kak jie semasa kecil.. 😉

  37. intan mmg ramah dengan org,semua org dia boleh get along kan? hihi sebab tu la ramai org boleh melawak2 ngan dia kot. mama dia tu yg segan2 sikit :p hahaa

Trackbacks

  1. Mazidul Dua Juta Satu ( Updated ) | Hidup Biar Sedap says:

    […] jurukamera TV3 (ondscene.my) dan Zulhazri Abu Bakar -wartawan (hazrey.com)Saya pernah hadiri Perhimpunan Blogger di Taman Rimba Komanvel March 2010  bersama mereka. innity_pub = "7380ad8a673226ae47fce7bff88e9c33"; innity_zone = "13541"; […]