Keputusan PMR diumumkan esok

Bila keputusan PMR 2009 keluar?

Entah…

Anak bertuah, selamber dia je, langsung tak alert dengan persekitaran.

Orang lelaki memang macam tu Kak Jie, nak exam pun tak gelabah, nak tunggu result pun wat-wat biase je………. kata Acik Hadi.


Ada pula orang yang bela, nak cakap apa lagi. Tunggu sajalah esok 24/12/2009 bila keputusan PMR akan diumumkan. memanglah saya risau sebab Percubaan PMR Angah dapat 1A7B ! ย  Saya risau mata pelajaran Bahasa Malaysia.

p/s – memang normallah mak bapa yang terover debar, si anak macam tak ada apa-apa.

Keputusan PMR Angah – 7A1B !

Dari 1A7B jadi 7A1B – Tahniah Angah kerana mendebarkan mama!

*****************************************************

Semakan Tawaran Ke Tingkatan Satu (1) di Sekolah Berasrama Penuh, Kementerian Pelajaran Malaysia telah dibuka bermula 23 Disember 2009 dan boleh dibuat di [ sini ]

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

64 thoughts on “Keputusan PMR diumumkan esok”

  1. apa-apa pun yang ambil PMR, diharap dapat keputusan yang baik…..

    bosan2 bacalah kes perceraian kerana facebook…

    Cerai Kerana Facebook
    .-= peribadiz´s last blog ..Jom pi KLIA =-.

  2. budak2 sekolah yang nak amik result, mak dilot pun kecut gak..kecut sbb risau peratus turun ke naik…hehe..
    .-= dilot´s last blog ..lelaki selesai masalah dengan cari masalah =-.

    1. @blinkky, tengok dia selamber je..kak jie kenallah anak kak jie tu…
      dia bukan peduli……….. sibuk dok drawing je ๐Ÿ˜†

    1. @Dak Wan, huuhu..bila dah jadi mak2 dan bapa2…. masa depan anak2 je yg difikir

      mcm le zaman kita dulu – tak fikir sgt masa depan… hidup ada makan pakai..celik mata apa nak ada…bila dah dewasa kena cari sendiri…masa tu baru lah nak menyesal ๐Ÿ˜†

  3. mengikut pengalaman laa kan, rasanye angah tue buat2 tak risau jer.. haha, kalo saya dulu, waktu nak kuar result pun buat2 biasa jer.. time semua orang dah tido, semayang hajat gak! Haha, mana ader orang xrisau pasal exam punye result..
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Ujikaji: Pabila Blog tak Diminatiโ€ฆ =-.

    1. @samanosuke_04, hari ni dia pergi sekolah ambil result pakai uniform Along yang dah habis SPM..hehehe

      mcm2lah anak2 ni ๐Ÿ˜†

  4. mane tau kot2 anak akak tu malam2 semayang hajat… hakhakhak ๐Ÿ˜€
    .-= hilmi´s last blog ..Woot!! Malas betul nak format =-.

  5. Jangan bimbang, mesti resultnya cemerlang tu.. Biasanya yang B tu akan jadi A, hehe…

    Esok kena fikir menu laa.. nak celebrate kejayaan Angah tu. Insyaallah… mesti senyum sampai ke telinga punya ! :mrgreen:
    .-= Tie´s last blog ..Orang berbudi kita berbahasa =-.

  6. Salam Kak Jie…
    Betullah tu. Semua yang di atas tu betul…heheheh…rilek kak rilek…Semoga Angah mendapat yang terbaik utk dirinya…

    1. @epel, relex lah sgt… semalam time nak masukkan softlan, tertuang ajax fabulaso dlm mesin baju…

      aittt………….gelabah macam tunggu org nk dtg meminang anak je…

    1. @DaHLia, sabar cikgu……. sabar
      memang peperiksaan bukan saja membabitkan pelajar tetapi semua termasuk ibubapa dan guru2.

      kita doa sama2 ye cikgu ๐Ÿ˜†

  7. haha~ saya pun dulu, relax jer~ mak yang beria-ria risau… hehe~ ๐Ÿ˜€
    .-= Akuro San´s last blog ..Menyelami Personaliti Diri Dengan Moon Sign =-.

  8. teringat masa amik result pmr dulu :mrgreen:
    .-= budak hostel´s last blog ..Budak HosTeL memeriahkan Giveaway Contest! =-.

  9. hehehe….tul tu…mak lebih gabra dr bapa..
    lelaki selalu diam jer… tapi kali keputusan legi teruk mesti lagi diam…kahkahkah

    emm..mcm man ala anak sumi nanti..dh la 3 hero..sdgkan nak masuk pra pun sumi pling sibuk berbanding ayahnya..hehehe

    1. @sumijelly,biasalah tu…orang perempuan
      dari semua hal yang kecil-kecil sampailah segala hal negara dia nak tau, ambil kisah ๐Ÿ˜†

  10. alahai kak jie yang sudah dan sedang menempuhi zaman anak-anak besar sudah pastilah berperasaan macam tu.

    saya yang anak-anak masih kecil pun resah semacam dok fikir macam manalah derang bila dah besar kelak.

    pengalaman sebagai lelaki (kah3) sememangnya mengakui kurang resah sebab lelaki kurang beremosi berbanding perempuan (betul ke?) segala-galanya kena kool!
    .-= megat´s last blog ..Cinta Pandang Pertama, Berani Untuk Mengharunginya? =-.

    1. @megat,
      bukan kurang beremosi, tapi pelajar lelaki kena control macho…jadi segala-galanya kena kool! ๐Ÿ˜†
      .-= Kak Long´s last blog ..Di manakah anak anda? =-.

  11. Memang pelajar lelaki ni selalu nampak cool…
    Keputusan sebenar biasanya akan lebih baik daripada percubaan.
    Good luck untuk angah! ๐Ÿ˜€
    .-= Kak Long´s last blog ..Di manakah anak anda? =-.

    1. @Kak Long, alamak…cikgu dah datang…. hehehehe
      Kak Long mmg dah banyak pengalaman dengan anak murid, mesti tau macam mana coolnya budak lelaki…huhu ๐Ÿ˜‰

      1. @Kujie,
        hari ni cikgu berehat daripada timbunan kertas sebab dah rasa nak pitam…huhuhu.
        Budak-budak lelaki ni, kalau masa periksa pun nampak relax, cikgu dia yang lebih-lebih.
        Tambahan pula berpegang pada prinsip,
        “Study cool, result gempak! ”
        Tapi biasanya begitulah kenyataannya.
        .-= Kak Long´s last blog ..Di manakah anak anda? =-.

    1. @MrRollies, samer r kiter pon hehe
      hrp dngan izin allah kita mndapat result yang cmerlang
      amin::)) ๐Ÿ˜

    1. @catzer, mak bapa mana tak fikir masa depan anak-anak
      cuma menasihat, jgn ulang kesilapan yg pernah dibuat oleh makbapa
      ……. nak publish entri pun rasa tak de mood…hehehe ๐Ÿ˜

Comments are closed.