Keputusan PMR diumumkan esok

Bila keputusan PMR 2009 keluar?

Entah…

Anak bertuah, selamber dia je, langsung tak alert dengan persekitaran.

Orang lelaki memang macam tu Kak Jie, nak exam pun tak gelabah, nak tunggu result pun wat-wat biase je………. kata Acik Hadi.


Ada pula orang yang bela, nak cakap apa lagi. Tunggu sajalah esok 24/12/2009 bila keputusan PMR akan diumumkan. memanglah saya risau sebab Percubaan PMR Angah dapat 1A7B ! ย  Saya risau mata pelajaran Bahasa Malaysia.

p/s – memang normallah mak bapa yang terover debar, si anak macam tak ada apa-apa.

Keputusan PMR Angah – 7A1B !

Dari 1A7B jadi 7A1B – Tahniah Angah kerana mendebarkan mama!

*****************************************************

Semakan Tawaran Ke Tingkatan Satu (1) di Sekolah Berasrama Penuh, Kementerian Pelajaran Malaysia telah dibuka bermula 23 Disember 2009 dan boleh dibuat di [ sini ]

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. peribadiz says:

    apa-apa pun yang ambil PMR, diharap dapat keputusan yang baik…..

    bosan2 bacalah kes perceraian kerana facebook…

    Cerai Kerana Facebook
    .-= peribadiz´s last blog ..Jom pi KLIA =-.

  2. budak2 sekolah yang nak amik result, mak dilot pun kecut gak..kecut sbb risau peratus turun ke naik…hehe..
    .-= dilot´s last blog ..lelaki selesai masalah dengan cari masalah =-.

  3. Biasalah tu…Sebenarnya gelabah jugak tu… =)
    .-= blinkky´s last blog ..Avatar Movie Wallpapers =-.

    • @blinkky, tengok dia selamber je..kak jie kenallah anak kak jie tu…
      dia bukan peduli……….. sibuk dok drawing je ๐Ÿ˜†

  4. Biasalah tu, teman dulu time sekolah result orang tua yg riso…… laa nie teman plak yg pening. ๐Ÿ˜†
    .-= Dak Wan´s last blog ..Aksi Sexy Melampau di Hotspring =-.

    • @Dak Wan, huuhu..bila dah jadi mak2 dan bapa2…. masa depan anak2 je yg difikir

      mcm le zaman kita dulu – tak fikir sgt masa depan… hidup ada makan pakai..celik mata apa nak ada…bila dah dewasa kena cari sendiri…masa tu baru lah nak menyesal ๐Ÿ˜†

  5. samanosuke_04 says:

    mengikut pengalaman laa kan, rasanye angah tue buat2 tak risau jer.. haha, kalo saya dulu, waktu nak kuar result pun buat2 biasa jer.. time semua orang dah tido, semayang hajat gak! Haha, mana ader orang xrisau pasal exam punye result..
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Ujikaji: Pabila Blog tak Diminatiโ€ฆ =-.

    • @samanosuke_04, hari ni dia pergi sekolah ambil result pakai uniform Along yang dah habis SPM..hehehe

      mcm2lah anak2 ni ๐Ÿ˜†

  6. InsyaAllah berjaya cemerlang, doakan yang baik2 walaupun dah last minit, he, he… : ๐Ÿ˜ฎ
    .-= zany´s last blog ..Salam Maal Hijrah =-.

  7. mane tau kot2 anak akak tu malam2 semayang hajat… hakhakhak ๐Ÿ˜€
    .-= hilmi´s last blog ..Woot!! Malas betul nak format =-.

  8. Mesti cemerlang, gemilang dan terbilang the result – AMIN!
    .-= Little Mamaโ„ข ´s last blog ..What I learnt from SOHO Forum 2009? =-.

  9. insya Allah cemerlang..Amin..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..JJCM at Chamek Kopitiam =-.

  10. Selalunya RESULT sebenar akan lebih baik daripada PERCUBAAN … tak mustahil kalau dapat 6A2B ..kalau betul lah kena bagi HADIAH ni…
    .-= denaihati´s last blog ..Aku kena Santau =-.

  11. moga berjaya ya Angah, take care
    .-= Mak Su´s last blog ..I See You…. nyiahaahahahaha =-.

  12. Jangan bimbang, mesti resultnya cemerlang tu.. Biasanya yang B tu akan jadi A, hehe…

    Esok kena fikir menu laa.. nak celebrate kejayaan Angah tu. Insyaallah… mesti senyum sampai ke telinga punya ! :mrgreen:
    .-= Tie´s last blog ..Orang berbudi kita berbahasa =-.

  13. gud luck untuk Angah…InsyaAllah, ok nyer lah ๐Ÿ™‚

  14. adusss….mcm nak ambik result sendiri jek ni jie… ๐Ÿ˜‰
    .-= jun´s last blog ..Donut Lela…d next big apple competitor..hehe =-.

  15. :mrgreen:
    semoga angah dapat keputusan yg cemerlang
    pasni hidup mesti lg sedap ๐Ÿ™‚

  16. Salam Kak Jie…
    Betullah tu. Semua yang di atas tu betul…heheheh…rilek kak rilek…Semoga Angah mendapat yang terbaik utk dirinya…

    • @epel, relex lah sgt… semalam time nak masukkan softlan, tertuang ajax fabulaso dlm mesin baju…

      aittt………….gelabah macam tunggu org nk dtg meminang anak je…

  17. kak jie, cikgu ni pun berdebar nk tgk result esok ni…huhuh…risau kalo2 pencapaaian menurun dsbabkan ku… ๐Ÿ˜ก
    .-= DaHLia´s last blog ..WYSIWYG ??? OMG !! =-.

    • @DaHLia, sabar cikgu……. sabar
      memang peperiksaan bukan saja membabitkan pelajar tetapi semua termasuk ibubapa dan guru2.

      kita doa sama2 ye cikgu ๐Ÿ˜†

  18. adik saya pun sama. buat derk je.

    haih

  19. saya x tkot nk amik result sok tpi tkot giler!!!x dpt describe pe yg dirasai skang…doakan ye….

  20. aku takda adik yg amik PMR.. ehehe.. setakat alhamdulillah depa cemerlang..
    .-= Jard´s last blog ..JoegrimJow bakal bertunang tahun depan…. =-.

  21. cam biase dengar je ayat2 kak jie! hikhik
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..wedding anniversary ~1 =-.

  22. haha~ saya pun dulu, relax jer~ mak yang beria-ria risau… hehe~ ๐Ÿ˜€
    .-= Akuro San´s last blog ..Menyelami Personaliti Diri Dengan Moon Sign =-.

  23. budak hostel says:

    teringat masa amik result pmr dulu :mrgreen:
    .-= budak hostel´s last blog ..Budak HosTeL memeriahkan Giveaway Contest! =-.

  24. hahaha…biasa…cool ala ala kacang
    .-= kosong´s last blog .. =-.

  25. hehehe….tul tu…mak lebih gabra dr bapa..
    lelaki selalu diam jer… tapi kali keputusan legi teruk mesti lagi diam…kahkahkah

    emm..mcm man ala anak sumi nanti..dh la 3 hero..sdgkan nak masuk pra pun sumi pling sibuk berbanding ayahnya..hehehe

    • @sumijelly,biasalah tu…orang perempuan
      dari semua hal yang kecil-kecil sampailah segala hal negara dia nak tau, ambil kisah ๐Ÿ˜†

  26. xyah risau sngt la.
    sy dlu cam tu gak.
    trial truk, tp PMR alhamdulillah.
    insyaAllah bleh 8a.
    .-= budokklate´s last blog ..Road To UITM Shah Alam =-.

  27. alahai kak jie yang sudah dan sedang menempuhi zaman anak-anak besar sudah pastilah berperasaan macam tu.

    saya yang anak-anak masih kecil pun resah semacam dok fikir macam manalah derang bila dah besar kelak.

    pengalaman sebagai lelaki (kah3) sememangnya mengakui kurang resah sebab lelaki kurang beremosi berbanding perempuan (betul ke?) segala-galanya kena kool!
    .-= megat´s last blog ..Cinta Pandang Pertama, Berani Untuk Mengharunginya? =-.

    • @megat,
      bukan kurang beremosi, tapi pelajar lelaki kena control macho…jadi segala-galanya kena kool! ๐Ÿ˜†
      .-= Kak Long´s last blog ..Di manakah anak anda? =-.

  28. Memang pelajar lelaki ni selalu nampak cool…
    Keputusan sebenar biasanya akan lebih baik daripada percubaan.
    Good luck untuk angah! ๐Ÿ˜€
    .-= Kak Long´s last blog ..Di manakah anak anda? =-.

    • @Kak Long, alamak…cikgu dah datang…. hehehehe
      Kak Long mmg dah banyak pengalaman dengan anak murid, mesti tau macam mana coolnya budak lelaki…huhu ๐Ÿ˜‰

      • @Kujie,
        hari ni cikgu berehat daripada timbunan kertas sebab dah rasa nak pitam…huhuhu.
        Budak-budak lelaki ni, kalau masa periksa pun nampak relax, cikgu dia yang lebih-lebih.
        Tambahan pula berpegang pada prinsip,
        “Study cool, result gempak! ”
        Tapi biasanya begitulah kenyataannya.
        .-= Kak Long´s last blog ..Di manakah anak anda? =-.

  29. SAYE PON TAKOT JUGAKKKKKKKKKKKKK
    .-= MrRollies´s last blog ..(Gambar) Pembedahan Tukar Jantina =-.

  30. oh..begitu erk perasaan parent aku bile aku buat derk jerk ngan keputusan exam aku..keh keh keh..alahai kak biasalah tu depa sume nak control cool ๐Ÿ™‚
    .-= catzer´s last blog ..Melangkah Lebih Jauh =-.