Update Kes Makcik Vs Encik BMW

Salam …

Korang mesti nak tau kisah terkini kes Makcik Vs Encik BMW tu, kan? Kalau tertinggal keretapi, tak pe jangan risau – klik entri ni Anak Makcik Langgar Kereta Saya.

Selepas 20 hari, akhirnya Encik BMW hantar BMWย  dia ke workshop yang dipersetujui. Agak-agak kan dari kes tersebut, dari gaya kalutnya tengah malam buta tu, dari berliter-liter air mata saya tumpah…ย  berapa kos yang perlu dibayar?

A- Kos asal yang dituntut – RM 8000
B- Kos selepas pujuk rayu – RM 2000-3000
C- Kos selepas melihat sendiri damage kereta – RM 500-800
D- BUKAN semua diatas – isikan sendiri RM __________

Jangan lupa , Encik BMW cakap – “kereta saya bukan proton, BMW cat matelik original dari UK…”

A, B , C , atau D ?

RM 130!

ยฉKujie – mak mertua saya datang malam tadi…ย  tadi pergi kelas pengajian dengan mak.. suweeeet kan!

pssst..! jawapan ada dalam entri ni…kena highlight je cari.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. myklikers says:

    Saya nak jawab FREE leh tak kak kujie?
    Jom terjah post menarik dari myklikers ..Pre Wedding Hafiz & Yana, Tasik PerdanaMy Profile

  2. hahahahah….sy suka cara kak jie suh carik jawapan, mmg tersembunyi sungguh…(buat saya memerah otak utk mendapatkan jawapan)…hihihi….

  3. what??? RM130 jer….nasib baik tak melayan budak sengal tu..owh kak kujie yang bijak….tak sia2 airmata tumpah…hehehe

  4. jawapannya D!

    memang la tak hape-hape. berlagak tahap nak m*****. patut dah kaya biarlah merendah diri. bmw bukan boleh bawak mati pun
    .-= fahmi´s last blog ..MU Menang Tapi Tersingkir =-.

  5. aduh…kete BMW okeh…
    gedik tol..
    calar sikit dah minta riban2..
    padahal kos cume 130…
    yang calar sikit..
    tp mintak satu body..
    hmm..tak paham..

    kai kete BMW..
    tp poket setakat kete sorong je kot..

    saye rase…
    :p
    .-= dL´s last blog ..Farid Kamil..TenGs buat Saye Gelak Malam Tadi..I Love U Lah! =-.

  6. Inilah masalah orang Melayu. Kalau jumpa sesama Melayu bukannya nak bertolak ansur. Nak tekan lagi adalah. Syukurlah kakjie dapat diskaun jadi RM130 je ๐Ÿ˜Ž
    .-= imran´s last blog ..Pondok Warisan di IKIM.fm =-.

  7. nathrah says:

    baca en. Bb Husain punya komen, tak dpt tangkap,mcm mana la dpt harga RM130 tu..rupanya mmg kak kujie bgtau awal2 suruh highlight jer… punya la susah payah saya p baca semula entry yg pasal xcident sblum tu ๐Ÿ˜†

    highlight jer dik non oiii bawah dari pilihan jawapan sampai psst note kak kujie tu…dpt lah jawapannya…! (maaf ye kak…saya bocorkan jawapannyer..hehehe ๐Ÿ˜€ )

  8. saya rase dalam 200-500 kot.. original la katakan.. :mrgreen:
    dah setel ek.. baguslah..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Selamat Untukku, Selamat Buat Semua =-.

  9. alhamdulillah..dah setel..moge along lebih berhati2 lepas ni..ermm..saye rase dalam Rm100 jer..calar sket sgt pun.. :roll:
    .-= hafizmd´s last blog ..Jangan bersedih penyokong Manchester! =-.

  10. aku masa bujang dulu pun pernah mengalami kes yang lebih kurang sama – reverse keluar dari parking (tapi kereta proton je la). Orang tu mintak ribu2..tambah kena maki seranah dengan bini dia…last2 kitorang settle RM200 je..

  11. Saya ada seorang kawan yang pakai Kia Optima (imported car), accident sebab orang langgar dia, sebab bawa laju sangat, sampai pintu kereta bahagian penumpang kemek teruk. Dia claim la insuran si pelanggar tu, kosnya almost RM4k. So, kalau kereta BMW calar beberapa cm RM8k macam tak munasabah( walaupun Kia Optima dan BMW bukan tandingan)

    Macam ada yang tak kena:
    1) Encik BMW tak ada duit, memeras secara halus (sebab budak langgar dia, so dia ambil kesempatan)
    2) Encik BMW berlagak dan pandang rendah pada orang lain
    .-= linarahim´s last blog ..Our Solemn Hour =-.

  12. denaihati says:

    Saya dulu terlanggar kereta Honda baru di hentian Ayer Keroh ingatkan pasti abis ribu2 tapi akhirnya ratus je ..alhamdulillah syukur pada Allah. Pasti ada HIKMAH yg perlu saya belajar dari ujian kecil ni.
    .-= denaihati´s last blog ..Review Game Facebook Melayu : Kesatria Poyos =-.

  13. RM130! hahaha.. memang kelakar
    .-= zuls´s last blog ..My New Domain PR not available #SEO =-.

  14. Mommy Lyna says:

    mencabar IQ sungguh! saya serender!

    bagitau encik BMW tu, kalau nak repair keta pun tak mampu, baik pakai proton aje, murahhhh. pakai keta mahal, calar sket dah kepoh. piirah.
    .-= Mommy Lyna´s last blog ..Cara Nak Buka Kedai =-.

  15. Yea yea…sukanya dah dpt jawapannya. RM130.00
    Memula pening gak nak buat mcmana…
    Tp paling best eksyen punya pasal mintak ribu-riban, sekali kena RM130 aje…mesti kelam kelabu biru birat muka dia menaham malu kan kak jie ๐Ÿ˜ณ
    .-= ila-ali´s last blog ..Kenapa Bila Sekolah Cina, Taknak Hantar Anak ke Sekolah Agama? =-.

  16. En BMW mgkn akan kata;
    xpelah..makcik kujie punya pasal, saya tanggung sendiri kos repair kereta BMW saja..duit tu makcik boleh simpan buat belanja anak2 sekolah..
    .-= Nadri´s last blog ..Bersama Ustaz Zahazan Mohamad =-.

  17. mencari kawasan utk di highlight tadi..ingatkan kat ruang underline tuh..rupa2nya kat bawah..hehe.. RM130 je..punya la mintak sampai RM8k..tak malu betul..
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Spaghetti Bolognese & Sambal Gulai Tempoyak =-.

  18. nak teka gak la. jawapan dia D. RM145. hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..6 Ciri-Ciri Blogger Poyo =-.

  19. lama tggu drama ni…
    akhirnya kluar juga…
    kira halal je la…
    metalik ulu klang je…
    hohohoo
    .-= mie´s last blog ..:: MALAYSIA : result formula one 2010 :: =-.

  20. Ira cuba teka…..

    BAYARANNYA HANYALAH RM 20.00…. ๐Ÿ˜†
    .-= Ira´s last blog ..Masakan from Tamron Lens 17-50mm =-.

  21. okay kak jie . pasal dah higlight , dah tahu dah jawapannya .
    RM 130 ๐Ÿ™‚

    btw orang tu ngelat je . nak makan duit orang T___T
    .-= farah´s last blog ..tika hasrat tercapai , mengapa maut menghampiri ? =-.

  22. aarin teka RM200

    sbb kata highligh dlm entry kan
    .-= aarin´s last blog ..Nuraarin: Contest Perkahwinan abadi @ Pertunangan terindah =-.

  23. CikLilyPutih says:

    saya rasa D jawapannya. mamat bmw tu memang poyo lah. konon nak tunjuk dia banyak duit lah tu kan. Kete pun still utang dengan bank lagi agaknya kan.

  24. D – RM0 calar sikit je.. hantar gi polish hilang la… ๐Ÿ™‚
    .-= boss´s last blog ..Jangan terlalu tamak =-.

  25. pilih D tapi tatau nak buh amaun bape! hikhik :mrgreen:
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..hari – hari bahagia =-.

  26. Theheeee sikap orang melayu (yg kurang ilmu)
    .-= Jiji´s last blog ..Microblogging ( rasa menyampah pulak baca!) =-.

  27. Alhamdulilah.. berkat sabar, solat dan doa. tak lah kena sampai ribu dan riban.. huhuhu

    erk! lepas terjadi incident ini, rasanya elok gak ler buat kenduri doa selamat.. errr.. malam minggu kira wokay maza boleh datang.. heheheh

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..The Begining =-.

  28. nathrah says:

    aritu rasanya akak tulis dlm RM500-800 je kan? actual cost mesti less dok? :roll:

  29. Salam,
    Mmmmm macam best je kalau dapat jawab dengan tepat. Nak trylah…jawapannya D: RM138
    .-= Anyss´s last blog ..KepadaMu aku memohon agar dia ditempatkan bersama KekasihMu =-.

  30. Heee.. tingin nak tumpang naik BMW tu.. hehehehe

    • Azizuan says:

      kereta eksiden ada badi..bahaya woo.. :mrgreen:
      .-= Azizuan´s last blog ..ACEF 2010 : Peluang Kerjaya Sebagai Akauntan =-.

  31. Mr.Bintang says:

    Jawapan dia D

    x tau nak letak harga.. yg pasti x kurang dari jawapan C hahaa.. x lebih 100 rasanya.. ala.. seinci dua apa la sangat.. eksen terlebih la Encik BMW Super Berlagak tuh.. ๐Ÿ˜›

  32. area RM300 kot.. walaupun cikgu matematik bab money ni yang lemah sekali ๐Ÿ™‚

    krim salam kat mak mertua yer.. ๐Ÿ˜€
    .-= cikgu isza´s last blog ..Ardinihumaira – Sepupu Misha Omar? =-.

  33. MrRollies says:

    jawapan saya ialah C =)
    .-= MrRollies´s last blog ..Tips Ketatkan Keselamatan Blog WordPress =-.

  34. RM130…kalau kira dr total yg dia tuntut awal2 tu sbb metalic paint dari UK tu kak..dah discount lebih 98 peratus kak jie…hahaha…lawaklah pemilik bmw yang anak makcik langgar tu…:D

  35. jawapan C ?
    .-= Mak Su´s last blog ..Kenangan saya bersama RTM =-.

  36. Hafiz Mohd says:

    waduh.. kalau dia ini banar2 kaya, beli je lah kereta baru.. habis cerita..hahah “BMW tu.. bukan Proton ye” hahaha.. nak tergelak..
    .-= Hafiz Mohd´s last blog ..Adamaya Slot Akasia TV3 =-.

  37. Hahahaha, ada gak orang camtu..tapi memang tak pelik orang yang pakai kereta camtu kekadang memang berakhlak begitu sebab egonya tinggi..RM8K claim, gila!! hahaha..yang penting kak jie tak terpedaya ngan orang camtu..sy rasa tak sampaipun RM500 benda tu.
    .-= Acaii´s last blog ..Photographer Kreatif? =-.

  38. Jawapan C…
    .-= Amir´s last blog ..Daylight Saving Off =-.

  39. jawapanya..
    RM130..
    huhu

  40. heheh murah je rupanya..cat dari Ulu Kelang kut..hehe ๐Ÿ˜›
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..Menulis vs Bercakap; Jangan Mudah Salah Tafsir =-.

  41. Su tak reti pasal kereta ni…
    Pilih 2 jawapan boleh? Su pilih C atau D.
    .-= suara´s last blog ..Salah saya… =-.

  42. D – RM 0.
    .-= penyubiru´s last blog ..Kenapa Kebanyakkan Restoran Fast Food Guna Warna Merah? =-.

    • Azizuan says:

      sokong! mesti settle 0-0
      slow talk punya slow talk punya slow talk,
      last sekali owner BM tuh cair
      “kira 0-0 ja la macik, saya pon ada silap gak..macik jangan nangis2 dah ehh..shhh..alololoo”
      hahaha
      .-= Azizuan´s last blog ..ACEF 2010 : Peluang Kerjaya Sebagai Akauntan =-.

  43. drpd cerita lepas yg calarnya hnya secoet..
    rasa2 plng tinggi 300
    jwpn D
    tetiba rasa mcm amik exm hari ni ๐Ÿ˜›
    .-= fana164´s last blog ..~Hati Gumbira Lalalala =)) ~ =-.

  44. Perindu says:

    errm

    saya pilih atau

    ๐Ÿ™‚

Trackbacks

  1. […] : Update kisah ini dan ketahui berapa harga yang kami kena bayar di sini ( klik […]

  2. […] = "60"; innity_country = "MY"; Ada orang tanya macam mana saya sembunyikan teks dalam entri Update Kes Makcik Vs Encik BMW. Teks yang perlu di highlight baru nampak tu.ย  he he he…ramai juga yang cari amount tu tak […]

  3. Cara Sembunyi Teks Dalam Entri « Motonggetah's Blog says:

    […] Sembunyi Teks Dalam Entri da orang tanya macam mana saya sembunyikan teks dalam entriย Update Kes Makcik Vs Encik BMW. Teks yang perlu di highlight baru nampak tu.ย  he he heโ€ฆramai juga yang cari amount tu tak […]