Awak Intai Blog Saya Ye?

Terimakasih Google Alert.

Ada orang sedang menganalisa blog saya..huhu..berminat ke? Nak beli? Estimation Kujie2.com dalam lingkungan $18140.5 USD. Kalau betul-betul boleh dijual dengan harga tersebut memang saya jual. Boleh pergi berfoye-foye ke Algeria.

Saya selalu kesan incoming link dari laman web siteanalyzer yang mengintai rahsia Hidup Biar Sedap .  

Kadang-kadang dari qualidator.com , markosweb.com , websiteoutlook.com atau alexa.com. ( ada banyak, search je )

Macam dara sunti sedang dirisik.  Blog saja tau, saya ini isteri orang. Jangan ingat saya tak tau … tweet pun google  dah indek !    Saya telah create beberapa ‘item’ supaya setiap kali ada orang bergossip tentang ‘item tersebut’, Google Alert akan hantar laporan ke  email .

Walaupun data dari kesemua laman web siteanalyzer tidak pernah sama dan tidak boleh dipercayai 100% sekurang-kurangnya kita boleh buat rujuan atau perbandingan dengan blog/web orang lain.

Setelah berblog secara gigih pagi petang siang malam bertahun-tahun, tidak teringinkah mengetahui ‘dimana’ blog/web kita dikalangan komuniti?  Tidak teringinkah mengetahui kecenderungan lalulintas di blog,  semakin banyak anda tahu semakin baik.

©Kujie – mesti ada orang nak komen ” aku tak kisah ranking ke, visitor ke , SEO ke…..bla..bla….” . huh…betul ke tak kisah? kalau terlalu ambil kisah tentang earnings nuffnang, mestilah ambil kisah juga dengan rekabentuk, susun atur, kedudukan blog sendiri . Tak seronok ke melihat pencapaian diri sendiri ? Kalau kita sendiri tak hargai apa yang kita miliki apa lagi yang kita ada….?

57 Replies to “Awak Intai Blog Saya Ye?”

  1. salam…
    mak aii…ni blog ker robot..dasyat2.. Nak intai boleh..saya budak baru belajar…nak belajar..heheh
    .-= amry´s last blog ..Perlu Ada Produk/Idea Ker Tuk Bina Blog? =-.

  2. salam kakjie 🙂

    pergh 18k eh sekarang hehe kebanyakan analyzer ini datang dari Cybersquatting mereka ini akan pantau laman web yang tinggi rank punya seo bagus dan tunggu tarikh luput untuk domain supaya mereka boleh ambilalih domain dan jual semula hehe 🙂

    apapun selamat bercuti dan tahniah atas kemajuan laman ini 🙂

    salam

  3. Tahniah semua berlaku dengan izin ALLAH dan kejayaan juga adalah ujian dari NYa juga
    .-= denaihati´s last blog ..Keputusan Entri Popular HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  4. Aha, dulu selalu intai2 dari padang sekolah blog Kak Jie (gune perumpaan)

    Lepas tuu intai dari pokok depan lorong Kak Jie

    Lepas tuu intai dari Gate rumah kak jie

    Intai pulak dari pintu rumah jenguk2 je

    Dah lama tuu baru berani masuk rumah Kak Jie.

    Tang komen yang Kak Jie yang —- “©Kujie – mesti ada orang nak komen ” aku tak kisah ranking ke, visitor ke , SEO ke…..bla..bla….”

    :mrgreen: :mrgreen: – berlambak pulak nampak macam tuu di setengah-setengah blogging komuniti. Rizal diam je. Intai dah blah.. hahaha.
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Doodle in FaceBook? Whoaho!! =-.

  5. Salam kak kujie.. dasat ranking alexa blog ni.. rasa2 kak start pkai .Com time awal 2009 kan.. and thanks for this post i’ve also started using google alert. By the way i’m inviting you to exchange link with my blog at ridhuan.com/blog/links/
    .-= Ridhuan´s last blog ..The Evolution of OLX =-.

  6. tak sangka kak jie hot dan menjadi rebutan di dunia internet.
    mesti aura seorang ibu nie ~~
    hehehe
    .-= beautifulnara´s last blog ..Zarina Ann Julie Kena Tahan Di LCCT, Mengaku Ambil Dadah Jenis Ketamin =-.

  7. Alhamdulillah dapat ilmu baru apabila membaca entri ini. Banyak lagi perlu dipelajari dari google webmaster. Sebelum ini saya selalu dapat alert dari internetseer

    1. @imran, Saya tak buat entri tajuk ” tips dan trick” atau ‘cara-cara’ atau ‘how to”
      tapi setiap entri saya ada sesuatu yang hendak di kongsi walaupun sekalis imbas

      tak pandai nak buat tutorial

    1. @beliamuda, ada beberapa item yang kak jie set untuk di alert oleh encik google…best..tiap hari buka email nengok apa lagi yang akan kita temui dalam dunia di luar sana… 😆

  8. google alert? saya baru tau benda ni.
    dia macam google webmaster jugak ke?
    .-= blowie´s last blog ..Facebook : Hina Nabi Muhammad dan Sultan =-.

    1. @blowie, ye..kat google webmaster… kadang2 jumpa web/blog baru yang menulis tentang item yang kita create tu…kadang2 tak de sangkut paut pun..tapi google alert tu terlalu alert 😆

  9. hehe… itu tanda pujuk diri sebab ranking tak kemana.. kalau dah gempak nanti baru la canang sana sini.. baru la start nak heboh..
    .-= menteil´s last blog ..Dua Tahun Di menteil.net =-.

      1. @Kujie, menteil.net la kak jie.. huhu.. kak jie dah tak ingat url menteil.. nampak sangat dah lama tak on9 si menteil nie.. huhu..

        tak la kak jie.. skang nie tengah berusaha nak kukuhkan balik…

        *mengikut bendera di screenshot di atas tu macam boleh agak je sape.. hehe.. tapi bukan dia sorang kot yang ada kat sane.. hehe..
        .-= menteil´s last blog ..Dua Tahun Di menteil.net =-.

        1. @Kujie, boleh, sy support tiket Bas dari KL sentral ke KLIA, hehehe
          .-= mijie´s last blog ..Cara nak setup blog wordpress paling senang =-.

  10. betul kak jie…ranking & statistik ni bukan untuk dibangga atau sekadar dicanang, tapi untuk cerminan tulisan sendiri….

    neway, Kak Jie….yang google alert tu automatik ke atau kena ada setting? benda baru ni…hehehe
    .-= HURULAINI´s last blog ..January-February 2010 Korean Drama Download Schedule =-.

    1. @HURULAINI, aku pon ada benda nie tapi tak ingat aku buat kat mana.. haha… kat webmaster google kot…
      .-= menteil´s last blog ..Dua Tahun Di menteil.net =-.

    2. @HURULAINI, google alert tu dah lama dahhhhhhhhhhhh
      tapi orang lain guna cara lain
      kak jie guna create item mengenai diri sendiri..hahaha

      contoh, item yg kak jie nak google hantar ke email bila orang lain menulis tentang

      kujie2.com, kujie, hidup biar sedap….nama sebenar ke..apa jelah yg peribadi

      jadi bila blog/web lain ada menulis perkataan ‘item yg kita create ‘ tu
      google akan hantar email, siap link sekali kat mana google jumpa item tu

      kita settinglah how often dia hantar email – one a day ke, as it happens ke…

  11. mestilah kisah bab2 visitors tu, tp kisah dalam hati je 😆 kang melolong2 cari visitors, org nak pukul plak ahaha
    .-= yonna´s last blog ..Sharing is Caring =-.

      1. hahha kena bertapa dgn mama. sitemap tu mama tak habis ajar lg ni T____T hahah hari tu buat, pastu yonna letak kat sidebar.mcm salah je,dia jadi memanjang ke bawah.

        bukan kenal dgn blog sendiri. kenal dengan wp la ma T_________________________T
        .-= yonna´s last blog ..Sharing is Caring =-.

  12. k.jie memang ramai peminat..
    hoho… bestnye..
    k.jie, nak sign! heee… :mrgreen:
    .-= Azah´s last blog ..Bila Dia Annoying, Putus atau Jauhkan Diri? =-.

    1. @Azah, kak jie bukan selebriti..kena usaha sendiri untuk menempatkan ‘blog’ dalam juta-juta yang ada di dunia….lainlah orang yang popular

      😆

  13. saya stuju ngan ayat terakhir “tak seronok ke melihat pencapaian diri sendiri ? Kalau kita sendiri tak hargai apa yang kita miliki apa lagi yang kita ada….?”
    .-= MrRollies´s last blog ..Tips Mencipta Tagline Blog =-.

Comments are closed.