Berita Komuniti Kujie

NOTA : Perkhidmatan Berita Komuniti Kujie diberhentikan sementara atas masalah plugin yang gagal berfungsi

Berita Komuniti Kujie – satu perkhidmatan sosial  kecil-kecilan untuk semua blogger yang ingin post terbaru mereka berada di sidebar blog Kujie2.com.

Berita Komuniti Kujie adalah idea dari Blogger Izzat Aziz pemilik izzataziz.net dan blog berbahasa Melayu beliau my.izzataziz.net . Berita Komuniti adalah news/post yang di hantar oleh pembaca blog dan kemudian tuan blog itu akan linkkan post tersebut di sidebar untuk tolong promosi.

Kebaikan yang anda dapat dari Berita Komuniti Kujie – trafik jem. :lol:

Cara-cara mengisi borang :-

1. Klik Add Link. Keluar pop up borang yang comel seperti di atas.

2. Link Title = tajuk entri

3. Link URL = Permalink = url entri tersebut bukan url blog

4.  Your Email Address

5. Link Description – Huraian ringkas entri tersebut ( 100 characters)

6.  Masukkan soalan test DNA – manusia ke spammer

7.  Submik Link dan tunggu kelulusan dari saya.  Cepat atau lambat bergantung pada bila masa saya online.

Syarat yang tidak wajib – sekurang-kurangnya anda telah add blog saya di blog anda.  Nama pun komuniti, saya pun perlu kenal siapa yang menghantar post di sini.

Berapa lama post tersebut akan berada di Berita Komuniti Kujie?

Dalam satu-satu masa hanya 10 post yang akan dipaparkan.  Kalau saya tidak terima post terbaru, ia akan berada di situ tetapi jika saya terima banyak post dalam satu-satu masa, akan ada selang masa yang sesuai ( 30 minit – 1 jam ).

Berita Komuniti Kujie menggunakan plugin Community Links Feed

©Kujie – sedang mencari theme baru yang agak sesuai.

30 Replies to “Berita Komuniti Kujie”

  1. Pingback: Mom To Mom Support Group Get Together | Hidup Biar Sedap
  2. wahhh..bagusnya kak jie..free free bagi promosi camni..thanks kak jie..boleh try guna ni
    .-= wanmus´s last blog ..Bunuh Budak Lagi?? Kita Kat Zaman Firaun Ke? =-.

    1. @fiezaradzi, salah submit tu..bukan post url blog…itu namanya blogroll..ini adalah kongsi new entri..jadi letak tajuk entri dan permalink entri tersebut….submit lagi sekali

  3. salam..

    idea yg bernas.. memandangkan pada visitor dan trafik disini.. memang berbaloi…
    .-= zoul´s last blog ..Jumpa Bomoh Nombor =-.

  4. wow… kak jie semakin hot la macam ni. semua orang berpusu-pusu nak submit entri. hehehe tapi sila pastikan la entri yang macam best untuk perkongsian bersama.

    P/S: blog ini sentiasa menjadi bahan bacaan ketika sarapan pagi. Semestinya RSS Feed di telepon bimbit.
    .-= Kreuger´s last blog ..INTERNET sudah pulih… tapi sampai bila agaknya? =-.

    1. @Kreuger, dah ada spam pun..tapi baru satu..kita masih boleh dimaafkan… kalau dah kritikal nanti, tengoklah macam mana nak buat 😆

      sarapan org zaman skrg 😆

  5. saya pun nak cuba jugakss Berita Komuniti kak G niee..kredit to kak G..

    p/s: thanks atas pertolongan kak G semalam ya..really appreciate it 😛 . tp saya nak mintak tlg lagie blh?? 😥
    .-= Nadri´s last blog ..Sejarah Sambutan Maulidur Rasul s.a.w. =-.

  6. dah try guna malam tadi
    ada impak maksima
    thank kak kujie
    .-= abangnara´s last blog ..5 Sebab Saya Bangga Menjadi Rakyat Malaysia… =-.

  7. terbaik la kak jie !!! 😛
    .-= Amir´s last blog ..Penangan cinta jejaka Lombok: Gadis Melayu terpedaya =-.

  8. Salam kak jie,
    memang pemurah kak jie ni, siap bagi peluang utk rakan2 sisipkn excerpt entri di blog ni.. nak apply juga ni..hehe
    .-= kulanz´s last blog ..Nokia X6 Come With Music =-.

  9. wah,kena cuba ni..thanks for the opportunity kak Jie….
    .-= eyriqazz´s last blog ..First Time Menang Hadiah Utama Bersama Astro B.yond =-.

  10. wah best nie kakjie :mrgreen: sat lg nie sepantas kilat nak buh kat add link tu 😆 😆

    link kakjie dh lama bertapak kt blog yan :mrgreen:

  11. terbaik, first local blogger mungkin yang apply funtion ni, tahniah2.. 🙂
    .-= izzat aziz´s last blog ..Halalkan Penguguran Anak,Mengurangkan Jenayah? =-.

    1. @izzat aziz, heee. ske2. traffic2 🙂
      .-= Sweet Thinker´s last blog ..Tete A Tete =-.

Comments are closed.