Berita Komuniti Kujie

NOTA : Perkhidmatan Berita Komuniti Kujie diberhentikan sementara atas masalah plugin yang gagal berfungsi

Berita Komuniti Kujie – satu perkhidmatan sosial  kecil-kecilan untuk semua blogger yang ingin post terbaru mereka berada di sidebar blog Kujie2.com.

Berita Komuniti Kujie adalah idea dari Blogger Izzat Aziz pemilik izzataziz.net dan blog berbahasa Melayu beliau my.izzataziz.net . Berita Komuniti adalah news/post yang di hantar oleh pembaca blog dan kemudian tuan blog itu akan linkkan post tersebut di sidebar untuk tolong promosi.

Kebaikan yang anda dapat dari Berita Komuniti Kujie – trafik jem. :lol:

Cara-cara mengisi borang :-

1. Klik Add Link. Keluar pop up borang yang comel seperti di atas.

2. Link Title = tajuk entri

3. Link URL = Permalink = url entri tersebut bukan url blog

4.  Your Email Address

5. Link Description – Huraian ringkas entri tersebut ( 100 characters)

6.  Masukkan soalan test DNA – manusia ke spammer

7.  Submik Link dan tunggu kelulusan dari saya.  Cepat atau lambat bergantung pada bila masa saya online.

Syarat yang tidak wajib – sekurang-kurangnya anda telah add blog saya di blog anda.  Nama pun komuniti, saya pun perlu kenal siapa yang menghantar post di sini.

Berapa lama post tersebut akan berada di Berita Komuniti Kujie?

Dalam satu-satu masa hanya 10 post yang akan dipaparkan.  Kalau saya tidak terima post terbaru, ia akan berada di situ tetapi jika saya terima banyak post dalam satu-satu masa, akan ada selang masa yang sesuai ( 30 minit – 1 jam ).

Berita Komuniti Kujie menggunakan plugin Community Links Feed

©Kujie – sedang mencari theme baru yang agak sesuai.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. mula2 guna benda ni dah salah guna. hehe… macam best gak. sempat guna dua kali sebelum ditutup oleh tuan tanah.. 😀
    .-= beliamuda´s last blog ..30 Penerima Pertama Biasiswa Nasional 2010 =-.

  2. ini satu khidmat komuniti yang bagus nih 😀
    insyaAllah lepas ini akan submit entri-entri ke BKK
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..Bloggers Gathering Episode 2 : Random Photos (tak lah random sangat) =-.

  3. wahhh..bagusnya kak jie..free free bagi promosi camni..thanks kak jie..boleh try guna ni
    .-= wanmus´s last blog ..Bunuh Budak Lagi?? Kita Kat Zaman Firaun Ke? =-.

  4. War…special juga kan kak ada service ini. Itu hari tertanya-tanya pulak saya apa ini. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..How Many Plastic Bottles Will Christiano Ronaldo Wear? =-.

  5. bagus ni kak jie.. nak join la.. mesti ramai yg nak kongsi bersama kan..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Tak Puas Hati Dengan Bos =-.

  6. salam..

    idea yg bernas.. memandangkan pada visitor dan trafik disini.. memang berbaloi…
    .-= zoul´s last blog ..Jumpa Bomoh Nombor =-.

    • @zoul, kita dah usaha, saya pun dah bagi peluang..dapat trafik ke tidak tu… tak pasti juga macam mana… 😉

  7. wow… kak jie semakin hot la macam ni. semua orang berpusu-pusu nak submit entri. hehehe tapi sila pastikan la entri yang macam best untuk perkongsian bersama.

    P/S: blog ini sentiasa menjadi bahan bacaan ketika sarapan pagi. Semestinya RSS Feed di telepon bimbit.
    .-= Kreuger´s last blog ..INTERNET sudah pulih… tapi sampai bila agaknya? =-.

    • @Kreuger, dah ada spam pun..tapi baru satu..kita masih boleh dimaafkan… kalau dah kritikal nanti, tengoklah macam mana nak buat 😆

      sarapan org zaman skrg 😆

  8. rasa macam nak buat jer.. tengok camne.. hehe~
    .-= ariff´s last blog ..Hi U.. Bleh kenal? 😀 =-.

  9. Memang satu idea yang bernas. Bila tengok ni, hai terasa nak berpindah ke WP sebab banyak2, rasanya plugin yang seksi. Whaoho.
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hari Kraf Kebangsaan 2010 @ National Craft Day – =-.

  10. saya pun nak cuba jugakss Berita Komuniti kak G niee..kredit to kak G..

    p/s: thanks atas pertolongan kak G semalam ya..really appreciate it 😛 . tp saya nak mintak tlg lagie blh?? 😥
    .-= Nadri´s last blog ..Sejarah Sambutan Maulidur Rasul s.a.w. =-.

  11. ooo.. saya budak baru belajar.. ni kira ilmu jugak ni..
    .-= qimie´s last blog ..Tips Kecantikan. =-.

  12. khairil says:

    ada komuniti baru ekk, mesti cuba
    .-= khairil´s last blog ..Ada Apa Dengan Akademi Fantasia =-.

  13. maju setapak ke arah memeriahkan dunia blogging. Thanks kak jie
    .-= ila-ali´s last blog ..Tips Menyemarakkan Rasa Cinta Part 1 =-.

  14. abangnara says:

    dah try guna malam tadi
    ada impak maksima
    thank kak kujie
    .-= abangnara´s last blog ..5 Sebab Saya Bangga Menjadi Rakyat Malaysia… =-.

  15. wah2! blogger fofuler melangkah setapak lagi dengan jadi medium penyebar berita komuniti!! tahniah2! 😉

    i like!!! :mrgreen:
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ....dan jawapannye adalah……..!! =-.

  16. terbaik la kak jie !!! 😛
    .-= Amir´s last blog ..Penangan cinta jejaka Lombok: Gadis Melayu terpedaya =-.

  17. Salam kak jie,
    memang pemurah kak jie ni, siap bagi peluang utk rakan2 sisipkn excerpt entri di blog ni.. nak apply juga ni..hehe
    .-= kulanz´s last blog ..Nokia X6 Come With Music =-.

  18. wah,kena cuba ni..thanks for the opportunity kak Jie….
    .-= eyriqazz´s last blog ..First Time Menang Hadiah Utama Bersama Astro B.yond =-.

  19. thanks kak jie. nampak berkesan membawa beberapa pengunjung ke blog saya setakat ni 😉
    .-= mrkay´s last blog ..Tips Keselamatan Blog =-.

  20. wah best nie kakjie :mrgreen: sat lg nie sepantas kilat nak buh kat add link tu 😆 😆

    link kakjie dh lama bertapak kt blog yan :mrgreen:

  21. izzat aziz says:

    terbaik, first local blogger mungkin yang apply funtion ni, tahniah2.. 🙂
    .-= izzat aziz´s last blog ..Halalkan Penguguran Anak,Mengurangkan Jenayah? =-.

Trackbacks

  1. Mom To Mom Support Group Get Together | Hidup Biar Sedap says:

    […] –  Berita Komuniti Kujie – segmen untuk hebahan aktiviti masyarakat untuk pembaca.  Sekiranya anda memerlukan […]