Cara pasang iklan Nuffnang di Blogspot

1. Register nuffnang.com.my

2. Pergi pada Dashboard > Blog Manager > Add A Blog > Jawap beberapa soalan survey

3. Pergi Add Ads. Ada 3 jenis code - Leaderboard, Sidebar ( Skyscraper ) dan antara entri blog ( Large Rectangle )

Mula-mula copy mana-mana code yang dikehendaki. contoh Leaderboard

4. Pergi ke Dashboard blog > Layout > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

Cari code ini:

]]></b:skin>
</head>

<body>

Letak code nuffnang tersebut di bawah code <body>


Kalau nak letak di sidebar, cara mudah guna Layout > Add a gadget > HTML/JavaScript. Paste code sidebar yang di copy dari Nuffnang.

Kalau nak letak antara contents – iklan nuffnang antara post .

Cari code : <data:adStart/> dan letak code nuffnang di atas </b:loop>


Cara letak code iklan Nuffnang di antara contest > klik sini cara letak code iklan di bawah setiap post

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. akak, yang antara contents tu tak jadi pun. hukhuk dah berapa kali buat ni

  2. Kujie.. mcm mna nak buat ni.. sy dah letak tp error jer… mcm mna nak buang nuffnang tu???

  3. susah nya :|
    Jom terjah post menarik dari miss ..SENYUM tu kna bayAr k??My Profile

  4. plg sedikit berapa kak kujie pernah dapat earning ?

  5. Hai..info2 yg ade kt blog awak ni byk ajar sy..huhuhu..thanks ar beb..coz sy br je berjinak2 dlm aktiviti2 memblog2 ni..tp xde kawan lg la..cm mane erk? :roll:
    Jom terjah post menarik dari aisha ..Proses perkembangan kanak-kanakMy Profile

  6. terima kasih akak..

  7. Zul's Stuff says:

    thanx…sbg ckit mcm ni…aku sblm ni blur2 gak..
    Jom terjah post menarik dari Zul’s Stuff ..Hantu Kak Limah Balik Rumah 2010 PPV RMVB &amp AVI &amp MKVMy Profile

  8. Menarik la..bila nk rasa bulk earning dri nuffnang nie pula….thanks dgn ilmu nie….
    Jom terjah post menarik dari auction ..Property Investment In MalaysiaMy Profile

  9. untuk yg antara post tu, xde la code yg dicari..
    camne ni… :'(
    Jom terjah post menarik dari cutebabygirl ..i ♥ Sam Flynn – Tron LegacyMy Profile

  10. kaya… kaya!! hahahaha

  11. Salam Kak, kenapa orang dok sibuk2 masukkan nuffnang dalam blog mereka. Sya x jelas hal ni.

  12. nice thx
    Jom terjah post menarik dari SuaraPeople ..Top Referrer Contest !!!!!!!!!!My Profile

  13. Terima kasih ats tutorialnya.. nak cuba jg lah.. mana tau ada rezki. Salam
    Jom terjah post menarik dari Firdaus ..SYAAMIL AL-QURAN THE MIRACLE 15 IN 1My Profile

  14. aiyo . susah juga ea . Ta paham sangat sebab ada dua pilihan . Bawah dan atas .