Cara pasang iklan Nuffnang di Blogspot

1. Register nuffnang.com.my

2. Pergi pada Dashboard > Blog Manager > Add A Blog > Jawap beberapa soalan survey

3. Pergi Add Ads. Ada 3 jenis code – Leaderboard, Sidebar ( Skyscraper ) dan antara entri blog ( Large Rectangle )

Mula-mula copy mana-mana code yang dikehendaki. contoh Leaderboard

4. Pergi ke Dashboard blog > Layout > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

Cari code ini:

]]></b:skin>
</head>

<body>

Letak code nuffnang tersebut di bawah code <body>


Kalau nak letak di sidebar, cara mudah guna Layout > Add a gadget > HTML/JavaScript. Paste code sidebar yang di copy dari Nuffnang.

Kalau nak letak antara contents – iklan nuffnang antara post .

Cari code : <data:adStart/> dan letak code nuffnang di atas </b:loop>


Cara letak code iklan Nuffnang di antara contest > klik sini cara letak code iklan di bawah setiap post

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

14 thoughts on “Cara pasang iklan Nuffnang di Blogspot”

  1. Kujie.. mcm mna nak buat ni.. sy dah letak tp error jer… mcm mna nak buang nuffnang tu???

Comments are closed.