Cara Setting Comment Box

Hati-hati bila setting pada ruangan komen, kerana tidak semua orang mempunyai akaun blogspot dan akaun google .

1. Dashboard > Setting > Comments > Who Can Comment > Tick Anyone

 

2 – Jangan letak word verification

Bagi manusia, captcha adalah satu benda yang sukar dibaca, dan leceh untuk ditaip.

Pergi Dashboard > Setting > Comments > Show word verification for comments? > tick No > Save

3- Tak perlu Comment moderation.

Dashboard > Setting > Comments > Comment moderation > Tick Never atau Only on post older than – setting berapa hari yang dikehendaki .

 

Lagi satu yang last – trend masa kini. Letakkan iklan statik di tepi yang akan ikut scroll bawah dan atas. Memang cool sebab anda nampak advance dari orang lain jangan sampai ruangan komen pun tertutup.

Hati-hati menghias blog kerana itu mungkin menganggu pengunjung .

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. trimas .. banyk sy dapat ilmu disini
    Jom terjah post menarik dari yana ..Tips *1 = Masker Putih TelurMy Profile

  2. terimakasih byk2…. kerana bykkkkk tutorial yg sy blajar di sini….. 🙂

  3. apapun terima kasih banyak-banyak..
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..separuh gelas masih adaMy Profile

  4. ok, settle..
    cuma nak buat commentluv ja masih tertanya-tanya
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..separuh gelas masih adaMy Profile

  5. Salam Kak Jie. Mekar datang lagi. Terima kasih atas tutor mu, sya berjaya buat “comment box”. Utk lebih ummp, sya letak juga emoticon senyum mcm blog akak ni 🙂 . Tapi masalah kat blog sya, dia tak keluar emoticon ni bila dah tulis komen 🙁 . Silap sya kat mana tuh

  6. KAK Jie, saya dah jumpa cara nak buat kotak komen tu.tq 😆
    Jom terjah post menarik dari mekar ..Nasi Dalca BawangMy Profile

  7. Salam Kak Jie,
    Kenapa kat blog saya tak keluar kotak “post a comment”? Padahal ketiga2 perkara yg kak jie tutorial di atas telah sya tanda ditempat yang sepatutnya 🙁 Wasalam.
    Jom terjah post menarik dari mekar ..Nasi Dalca BawangMy Profile