Cara Tukar Header Profile Twitter

image

Lepas saya share header Twitter pagi tadi, ada yang tanya macam mana nak buat.  Senang je… jom kita cantikkan profile Twitter masing-masing.  Default dipanggil Header tapi kalau kita nampak kat skrin macam background kepada gambar profile.

Melalui telefon
Profile – Header – Pilih gambar

Melalui laman web Twitter
Setting – Design – Customize your own – Header – Change header

Jangan lupa SAVE , nanti cakap cikgu tak ajar pula…♡


Posted from WordPress for Android

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Anonymous says:

    ya kha mcm mana kat twitter sya takde header

  2. Agar tampil beda dengan akun lainnya snagat bagus bila header profile twitter kita diganti
    terima kasih atas penjelasannya..
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Toilet Motor, Motor Ramah Lingkungan berbahan bakar Limbah dan KotoranMy Profile

  3. Wah headernya belum aku utak atik ni
    trims buat tutornya ni
    Jom terjah post menarik dari Ramzi ..Cara Membuat / Memasang Menu Navigasi Breadcrumbs di BlogspotMy Profile

  4. thx. aku pn nak cantikkan header juga tp x de idea lg pla.
    Jom terjah post menarik dari poruman ..Budget 2013 MalaysiaMy Profile

  5. terima kasih cikgu!!!!
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Taktik Jahat Yang TerkantoiMy Profile

  6. dah tukar sedikit masa lalu tetapi kat iPhone belum try lagi. Boleh ke?
    Jom terjah post menarik dari hatiputera ..Harga iphone 5 murah di malaysiaMy Profile

  7. Background letak gambar bunga2. Nak nampak muda remaja letteww haha 😆
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Kanada, Kopi dan BudayaMy Profile

  8. saya dah tukar dah ..senang je … tk perasan waktu tukar tu godek2 sampai sana ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Kebaikkan mengamalkan Surah Al- KausarMy Profile

  9. on twiter guna bb xleh nk tukaq bagi lawa2

  10. Header kat mana ni ya? tak faham header mana satu. hehe
    Jom terjah post menarik dari Naziman ..Rahsia untuk jadi top Blogger MalaysiaMy Profile

  11. Kena tukar. Baru bling-bling. 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Live Streaming Bajet 2013My Profile