Direct blog lama ke blog baru

Kalau berpindah ke blog baru dan mahukan pengunjung terus memasuki blog baru walaupun mereka klik link blog lama.

Macam biasa, sebelum buat apa² save template dulu ( blog lama ).

1. Dashboard > Edit Html

2. Tick pada Expand Widgets Template

3. Cari code <head>

4. Copy code dibawah ini dah paste di bawah code <head>

<meta content=’0;url=http://namablogbaru.com/’ http-equiv=’refresh’/>

5. Save template.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Sy nak kene cuba tutorial ni.terima kasih admin ats info best ni

  2. mas mau tanya nih.. saya punya blog wordpress self host yang akan saya pindahkan ke blogger. Nah, jika sudah saya pindahkan bagaiman cara agar url postingan yang lama bisa redirect ke blog yang baru. Blogspot hasil pindahan tadi saya custom domain menggunakan domain yang lama. mohn bantuannya.

  3. salam..satu cara yang berguna..will use it later tq
    Jom terjah post menarik dari rasma ..FAKTA NUTRISI RUMPAI LAUTMy Profile

  4. Hanya dipasangi script di atas ya, simple sekali caranya
    terima kasih
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Jasa Sedot WC Jakarta Selatan Telp. 021-9466-8989 | Sedot WC Jakarta DepokMy Profile

  5. camtu ke.. senangnya.. tp, dulu ambo x tahu. suruh orang je buat.. sebab dulu guna nama tah pape.. so, tukar nama domain.. hehe..
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Cara nak masukkan icon smile dalam commentMy Profile

  6. tak jadi puuunnnn

  7. kenpa tak jadi kak jie

  8. shay…hntrlah pertanyaan kt email tu

  9. kak kujie nak minta tolong boleh…?

  10. thanks for sharing.

  11. Its nice and good information to adapted my blog.Thanks.

  12. Nape pindah kak kujie. Buat nya 2 2 bln. ok apa. Saya link blog baru lama kak kujie ni.

  13. MATEMATIKA ITAH says:

    salam hangat dari indonesia,
    semoga blog ini makin bagus,
    kunjungi juga blog saya

  14. SifooSidee says:

    Walau berpindah……aku tetap mengunjunginya….satu pembaharuan yang menarik……

    SifooSidee
    http://www.mudahbelajar.com