Feed CommentLuv Error

Salam dan selamat pagi Sabtu – entri yang paling ringkas sebab saya terima email mengadu feed commenluv yang ada masalah.  Dua hari lepas saya pun alami masalah yang sama tetapi secepat larian jari 55 patah perkataan seminit, saya login commenluv dan reset setting di sana.

Tak perlu panik, sebab bila kita klik icon commenluv di ruangan komen, akan keluar warning error – baca yang…baca…. lepas baca buat tindakan.  Saya pasti ramai yang tak baca .

Error tu keluar macam ni, kan?

Persistent errors when trying to read the feed on this site. visithttp://comluv.com/member/unban-url/ to remove the ban. ** Your last feed fetching error : A feed could not be found athttp://kujie2.com No feed exists here (maybe rss link missing in header or site is down) **nothingPlease read the error message above and try to fix the problem it mentions and then visithttp://comluv.com/member/unban-url/ and enter your site url to reset your settings on comluv.

Kalau baca , mesti jumpa jalan penyelesaian – to fix the problem visit http://comluv.com/member/unban-url – masukkan url blog untuk reset semula .

Bila saya dah tempuh sendiri masalah ini dan berjaya selesaikan, barulah saya boleh berkongsi dengan orang lain.  Harap membantu.

Sesiapa yang belum mendaftar dengan ComentLuv, silalah register – kelebihan feed terbaru blog akan dipaparkan diruangan komen kebanyakkan blog dan mempunyai pilihan memilih antara 10 post terbaru.

p.s – dah terbiasa dengan commenluv walaupun dah bertukar nama comluv.

©kujie – ada program di Masjid dari pagi hingga petang anjuran JAKIM dan NGO, kalau ada masalah atau pertanyaan, tinggalkan di kotak komen.  Malam saya balas ye….

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Salam…thanks..
    Jom terjah post menarik dari rasma ..FAKTA NUTRISI RUMPAI LAUTMy Profile

  2. salam kak jie..sy tgh setting untuk commentluv ni..x jadi2..btw thanks untuk tips kak jie ni

  3. juanita says:

    saya hari2 ada problem ng comluv. Tapi sabar & tabahkan hati..layankannn jerkkk
    Jom terjah post menarik dari juanita ..kawan Atau lawanMy Profile

  4. pakai commentluv kat blogspot, buat orang malas komen kat blog kita sebab susah nak komen katanya…
    Jom terjah post menarik dari shay ..Gambaq LamaMy Profile

  5. dulu penah pasang guna intense debate, tapi sejak tukar template, dah tak boleh nak pasang semula.. saya pun tak faham kenapa..
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..separuh gelas masih adaMy Profile

  6. hehe..
    commentluv lah plug-in yang saya paling teringin dalam blog saya.
    tapi entahlah..
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..separuh gelas masih adaMy Profile

  7. Thanks kak jie..baru nk buat..:) 😛
    Jom terjah post menarik dari Ana Admi ..SKIM RUMAH PERTAMAKUMy Profile

  8. dah cuba betulkan commentLuvError tapi mcm masih tak ok tu kak jie….mcmamana nak setelkan yer..
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Wanita cemburu serang suamiMy Profile

  9. yati mmg ada masalah ni.. patutlah selama ni tak kluar latest update kat comluv tuterima kasih sbb tutorial ni 🙂
    Jom terjah post menarik dari Yati ..Mamam… nyum nyumMy Profile

  10. Hadi Rofiee says:

    Salam.

    Saya juga pernah menghadapi masalah sedemikian. Alhamdulillah, dah ok. Mudah ja. 🙂

  11. kak jie..idop mmg sedap..
    Jom terjah post menarik dari ecah ..Temu Duga KPLI Ambilan Januari 2011 Tips Temu Duga KPLIMy Profile

  12. mrs jamal says:

    tenkiu kak jie..dh sminggu error..baru teringat..yang kak jie pernah buat tutor ni..

  13. kat sini rupanya tips tu..seach tadi tak jumpa pulak :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Qunut Panjang Qunut PendekMy Profile

  14. Aku nak cuba tutoriAL NIH… MAKASIH BANYAK kAKjIE.
    Jom terjah post menarik dari Bang Iwan ..Kumpulan SMS Ucapan Menyambut RamadhanMy Profile

  15. hmm..tadi ok jer comluv saya..pastu kan tiba2 bengong, bila try yg kak jie suruh tu, dia kata not in banned list or error list plak. haih pening. pastu now, dah ok balik. haha main babacak plak.
    Jom terjah post menarik dari Mrs Imran ..Photomama Workshop with Saiful NangMy Profile

  16. muka saya ni selalu error kak :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Profile pelakon my fair lady korean dramaMy Profile

  17. ok… tu kak jie kata kat wp.. kalau kat blogspot.. boleh ke??? huhuhuhu
    Jom terjah post menarik dari A-Y-I-E ..Visitor di blog saya telah menurunMy Profile

  18. thanks kak. sangat membantu
    Jom terjah post menarik dari jack ..Ubat Misteri Di Dapur Rumah 2My Profile

  19. selalu gak jadi camni dlu…tp kalau boleh tiap2 hari nak g unban…hehe
    Jom terjah post menarik dari mohdisa ..Mari Memeriahkan Festival Konvokesyen UniMAP Ke-5My Profile

  20. denaihati says:

    Kena usaha guna mobile ni yg boleh jawab kaunter pertanyaan walau dimana juga termasuk dalam bilik air heeeee
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Masalah Blog Feed dan link CommentLuv tak keluarMy Profile

  21. testing commentluv blog ni :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari sufian ..Kaitan Processor- Front Side Bus- Clock SpeedMy Profile

  22. commentluv best 🙂
    Jom terjah post menarik dari syahirul ..Google Image kini dengan paparan baruMy Profile

  23. hari tu dah pasang commenlev, tapi bila nampak berserabut terus rehatkan buat sementara waktu
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Jadilah seperti buah manggisMy Profile

  24. kat WP , bahagian comment setting boleh setkan – Users must be registered and logged in to comment

    nak filter boleh, ada plugin boleh filter perkataan2 yg kita tak ingin keluar di blog

  25. kak jie,
    sy dah pasang intensedebate
    ada masalah lain plak dtg
    link utk komen hilang
    bila readers datang semua tanya mana butang komen 🙁
    help me pehlisss…
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Sample Frozen Food Percuma!My Profile

  26. setakat ni ok lagi la function commentluv.. hehe
    kadang2 bug tu..
    Jom terjah post menarik dari Mr.Z ..Drama Bersiri Popular Nur Kasih DifilemkanMy Profile

  27. Alhamdulillah setakat hari ni takde lagi masalah dekat comluv saya:)

  28. Sya ada kena gak..bila nak komen tak kluar post terbaru…bila sya guna url domain utama blog sya baru kluar post terbaru…,pastu terus ok smpai skang,wlaupun guna sub domain blog sya ni…
    Jom terjah post menarik dari hanif ..Apa Yang Best Dan Tak Best Berniaga Di Bazar RamadhanMy Profile

  29. Assalamualaikum Kak Ku..
    tak tahu nak komen apa tentang entry kak Ku ni (sebab tak memilikinya..)
    tapi saya nak pelawa kak Ku dan anak-anak join pertandingan di blog kami.. silakan..
    Jom terjah post menarik dari RHEA ..Pertandingan Cerita Berilhamkan LaguMy Profile

  30. kat blog mak andak tak ada ni… sebab pakai komen biasa kat blogspot.
    Jom terjah post menarik dari Mak Andak ..Kotak Dah Sampai!My Profile

  31. thanks kak jie..

  32. Oic.. tima kasih byk K. Jie.. Rupanya url saya kena banned. Lepas K.JIe bagi link tu, terus saya masukkan url, ok dah!
    Jom terjah post menarik dari samdaddycool ..Puasa dah dekat- sendiri mau ingatMy Profile

  33. Kie-yu dah dpt cari kotak komen idaman hati
    seronok sgt
    comment luv pun ada sama 😀
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Berenang-renang di Aquaria KLCCMy Profile

  34. TMUkmkd says:

    selalunya dia akan banned sebab dia nak pastikan yang url tu bukan url tipu 😀 so kalau korang dah unbanned rasanya tak de masalah lepas tu
    Jom terjah post menarik dari TMUkmkd ..IBM DB2 Terbang Ke Awan Bersama UbuntuMy Profile

  35. Kak Kujie..
    Salam bertandang lagi..
    moga sihat lah selalu
    hendaknya anda di sana..
    جزاك اللهُ خيراً

  36. bulan lepas saya kena .. susah hati tol .. bila nak komen jea x ada new entry yg kuar 😕 last2 saya google jumpalah cara yang kak jie kata macam kat atas .. lps buat jea cara macam kat atas barulah new entry kuar 😛
    Jom terjah post menarik dari zqah ..Traffic Jam di PasarayaMy Profile

  37. kak jie… kalau anon komen… kita boleh filter x??
    Jom terjah post menarik dari A-Y-I-E ..Pandai tapi bodohMy Profile

  38. selamat berprogram kujie…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Apa lagi yang hendak dikejarMy Profile

  39. Setakat ni takde lagi error..ok2 aja.. 😀 tapi nanti kalau kena ban dah tau la nak buat camne..
    Jom terjah post menarik dari serol ..Tarikh Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia UTM 2010 ke-45My Profile

  40. aik, dah tukar nama ek. thanks kak kujie atas info. alhamdulillah, ina masih belum ada lagi masalah dengan commenluv.

    bleh jadikan panduan ni kot esok lusa berlaku.
    Jom terjah post menarik dari ikoko ..Whitey Mommy GiveawayMy Profile

  41. saya mengalami masalah camtuh 2 minggu lepas kalau tak silap. 🙂 Tiada artikel yang ditemui, lepas dah unban pun masih takder gak untuk sekian ketika. tapi kemudian semuanya kembali seperti sedia kala…
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Dari makmal siri 02 – Amazon Web ServicesMy Profile

  42. dah ok kak..time kasih sbb bgth kak.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari MrSup ..Salam Kemaafan DarikuMy Profile

Trackbacks

  1. […] komen bukan sebab tidak menjadi follower blog ini. Seperti yang saya tulis di entri ini – Feed Commenluv Error – to fix the problem visit http://comluv.com/member/unban-url – masukkan url blog untuk […]