GengBlogger – Perkembangan Dunia Blog

Saya dah join Geng Bas Sekolah GengBlogger yang dikendalikan oleh Kong selepas terjebak dengan pujuk rayu megat.net

Saya baru join, jadi perlu ambil masa untuk menyesuaikan diri . Pendapat awal, GengBlogger sangat menarik dengan warna ceria sesuai dengan 99% ahlinya muda mudi – 1% tu saya dengan Megat kot.

Selain berfungi untuk ping entri terkini, terdapat juga forum dan ruangan chat.

Gengblogger adalah satu komuniti blog-ping aggregator yang very friendly.

Kelemahan yang mungkin sedang cuba diperbaiki – semua post entri yang sticky mode ( tarikh ke hadapan ) tetap akan duduk di kedudukan terkini tidak kira ada entri terbaru di ping. Kalau semua org buat sticky post tarikh 6 bulan ke hadapan, entri tersebut akan berada di GengBlogger di kedudukan teratas dalam senarai terkini selama 6 bulan.

Satu-satunya forum yang tak boleh invi tarikh lahir.  Tiap kali pandang nombor2 comel disebelah ID , saya rasa macam nak VSS ( persaraan awal ) dengan dunia blogging.

p/s – tak jadi bersara awal, sy dah edit – umut dirahsiakan – style selebriti sensasi !

Makcik perasan 24!

©Kujie – entri malam minggu bersantai dengan Final Sehati Berdansa

Lor…baru je bergoyang, belum panas lagi dah habis… dah umum keputusan?

Juara Sehati Berdansa Musim ke 3 – pasangan Sein & Nana – Syed Hussein Bin Syed Mustafa dan Noor Diyana Binti Muhammad

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. saya dah 1 tahun gak join gengblogger tapi jarang jengah.baru sebulan dua ni rajin jengah untuk ping blog n baca blog kawan-kawan
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Azam 2011- Misi melangsaikan hutangMy Profile

  2. hehe.. dah join jugak…
    .-= beliamuda´s last blog ..Ayat Motivasi Diri – Kebenaran Sebuah Kegagalan =-.

  3. 42 tahun? muda lagi nih.. :mrgreen:
    .-= tunepal´s last blog ..How You Protect Your Brain? =-.

  4. Eh lupa pula,

    Blog Kak Jie ada “Subscription by e-mail?”

    Terima Kasih
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal =-.

  5. Salam Kak Jie,

    macam kena pula. Baru semalam tengok GengBlogger, dan yer memang betul, penuh dengan beliau muda-mudi. Wah Kak Jie, okay apa ada umur, kira 42 years young (seriously, nombor itu hanyalah angka).

    Aha, ada umur, memang rasanya kali pertama pula.

    Banyak pula “social networking” Malaysia yang tumbuh akhir2 ni. Bagus tu.

    Kak Jie, apa kata Kak Jie tubuhkan pulak “Geng Blogger Ranum” untuk kategori blogger usia-usia muda macam kita ni. Hehe.

    Incik RestNrilekS akan lantik Kak Jie, “First Lady” @ “Geng Blogger Ranum” Aha..

    Eh okay nak pergi masak..
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal =-.

  6. Kak Jie, umo tuh skadar angka jerk
    bak kata org Cina. Hehehe!!!
    .-= Eriyza´s last blog ..Buat Gambar Animasi Dengan Picasion =-.

  7. betullah~ itu satu benda yg saya rasa agak tak best lepas daftar GengBlogger. Dia pi pamerkan umur daa~ huhu~ 🙄
    .-= Akuro San´s last blog ..Email Dari Hosting Tercinta =-.

  8. Nak kena chk nih….

  9. saya pun nak tengok SB semalam, tahu2 dah habis…
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Avatar filem terbaik 2009 =-.

  10. geng blogger? komuniti ke ape ni?
    .-= blowie´s last blog ..10 dikhuatiri maut bas ekspres terbabas di Ipoh =-.

  11. wah . kak jie pun dah endorse gengblogger.
    .-= ariff´s last blog ..Pelajar Malaysia Ditahan Seludup Bahan Letupan =-.

  12. 24tahun.. K. Jie muda lagi ….. :mrgreen:
    .-= samdaddycool´s last blog ..Iklan Jawatan Kosong di Pontian =-.

  13. Saya sudah masuk! War…baru 24? Mudanya.
    .-= tekkaus´s last blog ..3 Santas: My Christmas Gift From Hong Kong =-.

  14. salam. lebih 40 hari tak baca blog kak jie.rindu.hehehe.

  15. geng blogger… hehe macam best.. tapi tak sempat nak join lagi..
    .-= zuls´s last blog ..Buat Duit dengan Sponsored Tweet : 3 Yang Penting selain Follower yang Ramai =-.

  16. santai malam minggu.. dok menung kat tingkap.. menantikan hujun reda.. lepas tu, maza boleh ler pecah botol! hehhhee

    (main bowling kat cinelissure ler. hehe)

  17. aku pun baru join..:)
    igt nk join imcurtain gakk.
    tp dia kata start 20hb kena guna akaun fb untuk daftar..
    masalahnya…
    au tak de akaun fb..:)
    .-= unwanted´s last blog ..Tips: Settings Yang Tidak Perlu Dalam Blog : Part 1 =-.

  18. nak menyorok dibalik lalang sehelai ye?? 😆

    ala klu takde yang 1% tu tak cukup meriah jugak dunia blog ni… 😉
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..wedding anniversary ~1 =-.

  19. samanosuke_04 says:

    wahahahaa… xleh sorok besday.. bagus tull idea.. takpe kak jie, kte tunjokkan kat sluroh dunia, bahwa dunia blog nie tak terbatas dek usia, YEAH!!!
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Ujikaji: Pabila Blog tak Diminati… =-.

  20. Sweet Thinker says:

    jum bersara 😈 hehe!
    .-= Sweet Thinker´s last blog ..Pemeriksaan Tubuh Badan Gua Adalah Berkalar =-.

  21. masih belum berminat nk join lg. sape lak nk pujuk i kali nii… hahaha
    .-= paeh´s last blog ..handphone korang original ke tak =-.

  22. Mr.Bintang says:

    peh.. 24 tahun tuu… ~ ngeee.. 😀

  23. adeh betullah kak. bab umo tu takleh invi. nasib baik ada lagi senior dari saya (kah3).
    .-= megat´s last blog ..Trajedi Bas Ekspress Lagi, 10 Terbunuh, 1 Cedera Parah Dan 2 Cedera! =-.

    • @megat, sejak tahun 2003 dah sertai lebih 10 forum, inilah pertama kali data peribadi terpampang cantik mcm tu..nak menyorok di sebalik lalang sehelai :mrgreen:

      • @Kujie, 10 forum!? boleh tahu forum mana? saya jarang lepak kat forum, mungkin itu juga membantu banyak dalam perkembangan blog akak.

        sejak tukar host tu hari, agak sukar juga nak capai trafik yang diinginkan selain dari banyak broken link dari search engine.

        ek!? boleh ke nak nyorok?
        .-= megat´s last blog ..Trajedi Bas Ekspress Lagi, 10 Terbunuh, 1 Cedera Parah Dan 2 Cedera! =-.

  24. ooo. saya ingatkan banner tu para blogger ni saje je letak. yela, sebab banner dia kan comel. hehe 😛 rupanya memang wujud ye
    .-= chokilala´s last blog ..Tutorial Upgrade Post Editor Baru Untuk Blogspot =-.

    • @chokilala, kak jie baca kat blog megat lepas balik cuti tu..terus klilk, terus register…

      senang sgt

      tak de rugi apa2 pun.. kena pandai2 le bawa diri
      kar sana ramai guna bahasa muda mudi ( shortform ) 😉

  25. ehehe…. selamat dtg ke GengBlogger kak kujie
    .-= jard´s last blog ..Always be My Baby Contest =-.