GengBlogger – Perkembangan Dunia Blog

Saya dah join Geng Bas Sekolah GengBlogger yang dikendalikan oleh Kong selepas terjebak dengan pujuk rayu megat.net

Saya baru join, jadi perlu ambil masa untuk menyesuaikan diri . Pendapat awal, GengBlogger sangat menarik dengan warna ceria sesuai dengan 99% ahlinya muda mudi – 1% tu saya dengan Megat kot.

Selain berfungi untuk ping entri terkini, terdapat juga forum dan ruangan chat.

Gengblogger adalah satu komuniti blog-ping aggregator yang very friendly.

Kelemahan yang mungkin sedang cuba diperbaiki – semua post entri yang sticky mode ( tarikh ke hadapan ) tetap akan duduk di kedudukan terkini tidak kira ada entri terbaru di ping. Kalau semua org buat sticky post tarikh 6 bulan ke hadapan, entri tersebut akan berada di GengBlogger di kedudukan teratas dalam senarai terkini selama 6 bulan.

Satu-satunya forum yang tak boleh invi tarikh lahir.  Tiap kali pandang nombor2 comel disebelah ID , saya rasa macam nak VSS ( persaraan awal ) dengan dunia blogging.

p/s – tak jadi bersara awal, sy dah edit – umut dirahsiakan – style selebriti sensasi !

Makcik perasan 24!

©Kujie – entri malam minggu bersantai dengan Final Sehati Berdansa

Lor…baru je bergoyang, belum panas lagi dah habis… dah umum keputusan?

Juara Sehati Berdansa Musim ke 3 – pasangan Sein & Nana – Syed Hussein Bin Syed Mustafa dan Noor Diyana Binti Muhammad

51 Replies to “GengBlogger – Perkembangan Dunia Blog”

  1. Salam Kak Jie,

    macam kena pula. Baru semalam tengok GengBlogger, dan yer memang betul, penuh dengan beliau muda-mudi. Wah Kak Jie, okay apa ada umur, kira 42 years young (seriously, nombor itu hanyalah angka).

    Aha, ada umur, memang rasanya kali pertama pula.

    Banyak pula “social networking” Malaysia yang tumbuh akhir2 ni. Bagus tu.

    Kak Jie, apa kata Kak Jie tubuhkan pulak “Geng Blogger Ranum” untuk kategori blogger usia-usia muda macam kita ni. Hehe.

    Incik RestNrilekS akan lantik Kak Jie, “First Lady” @ “Geng Blogger Ranum” Aha..

    Eh okay nak pergi masak..
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal =-.

  2. Kak Jie, umo tuh skadar angka jerk
    bak kata org Cina. Hehehe!!!
    .-= Eriyza´s last blog ..Buat Gambar Animasi Dengan Picasion =-.

  3. geng blogger? komuniti ke ape ni?
    .-= blowie´s last blog ..10 dikhuatiri maut bas ekspres terbabas di Ipoh =-.

  4. santai malam minggu.. dok menung kat tingkap.. menantikan hujun reda.. lepas tu, maza boleh ler pecah botol! hehhhee

    (main bowling kat cinelissure ler. hehe)

  5. wahahahaa… xleh sorok besday.. bagus tull idea.. takpe kak jie, kte tunjokkan kat sluroh dunia, bahwa dunia blog nie tak terbatas dek usia, YEAH!!!
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Ujikaji: Pabila Blog tak Diminati… =-.

  6. jum bersara 😈 hehe!
    .-= Sweet Thinker´s last blog ..Pemeriksaan Tubuh Badan Gua Adalah Berkalar =-.

  7. masih belum berminat nk join lg. sape lak nk pujuk i kali nii… hahaha
    .-= paeh´s last blog ..handphone korang original ke tak =-.

  8. adeh betullah kak. bab umo tu takleh invi. nasib baik ada lagi senior dari saya (kah3).
    .-= megat´s last blog ..Trajedi Bas Ekspress Lagi, 10 Terbunuh, 1 Cedera Parah Dan 2 Cedera! =-.

    1. @megat, sejak tahun 2003 dah sertai lebih 10 forum, inilah pertama kali data peribadi terpampang cantik mcm tu..nak menyorok di sebalik lalang sehelai :mrgreen:

      1. @Kujie, 10 forum!? boleh tahu forum mana? saya jarang lepak kat forum, mungkin itu juga membantu banyak dalam perkembangan blog akak.

        sejak tukar host tu hari, agak sukar juga nak capai trafik yang diinginkan selain dari banyak broken link dari search engine.

        ek!? boleh ke nak nyorok?
        .-= megat´s last blog ..Trajedi Bas Ekspress Lagi, 10 Terbunuh, 1 Cedera Parah Dan 2 Cedera! =-.

    1. @chokilala, kak jie baca kat blog megat lepas balik cuti tu..terus klilk, terus register…

      senang sgt

      tak de rugi apa2 pun.. kena pandai2 le bawa diri
      kar sana ramai guna bahasa muda mudi ( shortform ) 😉

Comments are closed.