Jangan Ikut Cara Ariff Shah

Kenal tak ni siapa?

Ramai yang kenal, maklumlah blogger popular digilai ramai juga seorang pelajar Malaysia di Russia.

Apa yang tak kena dengan Ariff?

Semalam saya blogwalking terjumpa satu komen Ariff di blog entah siapa, saya klik profile name Ariff dan itulah yang saya dapat.  Terkejut kerana carian saya berakhir di sini.  Bayangkan kalau Lisa Surihai atau Tiq Zaqyah terjumpa komen Ariff dan  berminat untuk menyinggah ke blog Ariff,  Ariff rugi satu pelawat!

Jadi, lain kali ikut cara Kak Jie  setting profile pada akaun google ye Ariff . Kalau tak ada blog BS ( blogspot ) , isi ruangan Blog I Follow dengan blog sendiri WP selfhosted. Profile google akaun akan jadi lebih anggun seperti profile Kak Jie .  Ada link yang boleh menjadi ‘talian hayat’ dapatkan seorang pembaca .

* untuk blogger wp selfhosted setting akaun google

Ramai blogger setting ruangan komen mereka seperti ini.  Kalau setting macam ni, blogger WP selfhosted tidak dapat meninggalkan komen kerana akaun google yang digunakan tidak membawa link ke blog sebenar.

Ubah setting seperti ini:

Dashboard > Setting > Comments > Who Can Comment > Tick Anyone

Tapi setting ini adalah hak masing-masing, jangan pula cakap saya nak menyibuk hal blog orang lain.   What you give you will get back ! Kadang-kadang ada blogger yang tidak  sedar sebab dia tak pernah komen di blog sendiri dan ramai juga blogger yang tidak faham ‘keselesaan’ blogger lain di blog mereka.

Saya tak jadi hal….kalau  rasa nak tinggalkan komen, Intense Debate atau Disque yang susah nak faham tu pun saya komen juga.

Kedekutnya saya tak follow blog orang lain…  saya baca blog orang lain dari link yang saya terima melalui  stastistik GetClicky

©kujie – Kecelaruan hormon kot, dah 2-3 entri terbaru asyik nak membebel saja!

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

110 thoughts on “Jangan Ikut Cara Ariff Shah”

  1. hahahahahaah!!! honestly, sy jarang blogwalking now sebab busy MAIN TWITTER kot.hahaha. saya reply mana yg komen entry sy jek cuz tu lagi better kot.adil sket. tapi, bila saya pi baca entry orang tu n tak enable untuk saya letakkan LINK BLOG sy mmg boring ar kan..sebab avatar google sy ntah ape2 jek!!hahahahaha
    Jom terjah post menarik dari Lizz ..Video Aishiteru – OST Sinetron Cinta MelodiMy Profile

  2. follow diri sendirik? hmmm…me ade link gak me letak url link sendirik….kire yg penting klo org view profile kite drpd page org lain..at least org leh dpt url link kite…tul x? 😉

  3. ok ok…dah faham dah
    terimakasih kerana memahami
    jarang nampak area MY Web Page tu

    harap org lain akan perasan itu link blog kita.

    terimakasih kerana berkongsi

Comments are closed.