Jangan Overshadow

Entri berleter lagi – membebel je makcik ni!

malam = malas. Dah email Rohaizad untuk  izin printskrin ini

Tips dan adab menulis komen – jangan overshadow. Semua blogger tak suka blog mereka ditake over oleh orang lain, jadi  bersederhanalah.

Saya nampak beberapa blog  yang telah ditake over oleh beberapa individu. Keadaan ini meninggalkan rasa tidak selesa pengkomen yang lain untuk menulis di situ.

Pengkomen biasanya ingin berinteraksi dengan tuan blog, jika ada pun pengkomen membalas sesama sendiri, biasanya dalam keadaan yang perlu seperti berkongsi info dan membetulkan info.

Pelajaran ringkas hari ini – jangan terlalu berusaha nak menonjolkan diri sehingga anda nampak tidak ‘smart’.

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hidayah says:

    mula2 dayah tak fhm “overshadow”

    baca dua tiga kali baru dpt tangkap apa maksud akak..

    hihi…”slow” la dayah ini…

  2. kak jie sedang membaca baru tahu akan timbul isu ni kalau kita oveshadow tapi kalau balas komen yang kita kenal tak pa kot.. kecuali org tk kenai langsung tiba2 je nak menyampuk kan..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Puanbee Mencari Penaja Dan Sponsor Untuk Kontest Bulan Julai – OgosMy Profile

  3. amboi panjangnya komen, dah macam entry.
    tapi betullah, komen, pastu reply sendiri dua tiga kali. gila apa haha
    Jom terjah post menarik dari Affan ..Bagaimana menulis TIP BLOGGING TERBAIK?My Profile

  4. baru tahu maksud overshadow….terima kasih kak jie 😀
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Jom Review Alexa Cara Mudah Untuk Tingkatkan Alexa RankingMy Profile

  5. syafiq.net says:

    ok paham 😀

  6. Ali ridha says:

    kena ambil alih habis la pemilik blog.
    ada komen yang kelakar mereka bincangkan.