Jangan Overshadow

Entri berleter lagi – membebel je makcik ni!

malam = malas. Dah email Rohaizad untuk  izin printskrin ini

Tips dan adab menulis komen – jangan overshadow. Semua blogger tak suka blog mereka ditake over oleh orang lain, jadi  bersederhanalah.

Saya nampak beberapa blog  yang telah ditake over oleh beberapa individu. Keadaan ini meninggalkan rasa tidak selesa pengkomen yang lain untuk menulis di situ.

Pengkomen biasanya ingin berinteraksi dengan tuan blog, jika ada pun pengkomen membalas sesama sendiri, biasanya dalam keadaan yang perlu seperti berkongsi info dan membetulkan info.

Pelajaran ringkas hari ini – jangan terlalu berusaha nak menonjolkan diri sehingga anda nampak tidak ‘smart’.

 

  1. mula2 dayah tak fhm “overshadow”

    baca dua tiga kali baru dpt tangkap apa maksud akak..

    hihi…”slow” la dayah ini…