Janganlah Sekali Lagi..Please!

Lebih kurang 10 hari lagi , sempatkah bertahan?

Pada 26hb September 2009 blog ini tidak dapat diakses dengan alasan Bandwidth Limit Exceeded . Tolonglah jangan berlaku lagi sekali.

Bandwith Limit Exceeded macamlah blog popular sangat.  Sebenarnya bukan sebab visitors bertambah secara mendadak  tetapi lebih kepada pageviews dan hits…aktif sangat install theme baru.

Bandwith tu apa?

Bandwidth adalah unit yang mengukur bilangan data atau maklumat dalam satu network . Saya sewa satu ruang dalam server yang dipanggil hosting bergantung pada had penggunaan bandwidth. Aktiviti-aktiviti seperti menulis post, menulis komen atau blog ini di baca oleh pengunjung akan ‘memakan’ bandwidth tersebut.

Kena contact Serverfreak minta jasa baik. Mungkin email ini masih boleh digunapakai di waktu-waktu kecederaan…huhuhu

Dalam masa sedang menyiapkan entri ini, saya email Sam di Serverfreak dan….whoa! Cepatnya di balas.

Dapat talian hayat 30G. Cukuplah!

Inilah sebabnya kenapa saya menyenangi Serverfreak!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. biasalah blog femes… ihik3
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Cara nak masukkan icon smile dalam commentMy Profile

  2. kak, sam tu akak kenal x? mcm penah kenal, dia forumer selamba.net ke <– selamba dh tutup..
    Jom terjah post menarik dari Fman ..Kereta Dibuat Dari KayuMy Profile

  3. Fuhhh… 50GB tambah lagi 30GB Bandwith 😀

  4. salin kulit lagi umah ni ye 😉 biase kaler2 pastel jek
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..gatal – gatal ke gatal? =-.

  5. Salam,
    Waaaaa tiap hari ke tema kat sini berubah2? Setiap kali datang, mesti header dan warnanya bertukar-tukar…rajinkan akak glamer kita sorang ni. Boleh la mintak sapu sawang2 kat rumah kiter lak ya 😆
    .-= Anyss´s last blog ..Berpetualang ke Aceh: Satu Catatan Kembara =-.

  6. anyways. memang mantap la kak jie. saya nak sampai 10GB pun belum tentu dapat lg
    .-= ariff´s last blog ..TM High Speed Broadband (HSBB) Malaysia Speed Test – Memang LAJU!! =-.

  7. banyaknya kak jie guna… bestnya serverfreak… 😀
    .-= Amir´s last blog ..Filem Wajib Tonton 2010: Hikayat Merong Mahawangsa =-.

  8. PakarLuahHati says:

    Aduh…blog saya pun mengalami masalah yang sama gak…dah lah bandwith cuma ada 35G jer.
    Dalam sebulan saya kena top up lebih RM30 utk tambah bandwith…

    Nampaknya saya kena tukar hosting lain ni…
    ServerFreak OK ker?

  9. haha, tak pernah habis walau 10G sekali pun… hoho… 👿
    .-= lazaac´s last blog ..MyTeam Tiada, MyTeamZ.Org Jadi Pengganti =-.

  10. denaihati says:

    1. Maknanya blog ni banyak ILMU bermanafaat kepada pengujungnya.
    2. Saya pun suka serverfreak
    .-= denaihati´s last blog ..Jemaah Tabligh tercemar akibat nila setitik =-.

  11. 30G?memang besar dan servis terbaik dari server freak..

    p/s – Kak jie..saye try reply komen orang gune button balas sebelah kiri tuh.tapi taklehla..yg buang reply tu..ok..
    .-= hafizmd´s last blog ..Wanita Malaysia sudah kurang subur? =-.

  12. samela kite en maza..setakat ni langsung tak terganggu..almaklumlah..blog saye tak femes..hahahah
    .-= hafizmd´s last blog ..Wanita Malaysia sudah kurang subur? =-.

  13. hehe..saye kekadang giler jugak tukar themes..tapi kene tgk bandwidth jugak..takde sambungan talian hayat..susah nanti..hehehehe :mrgreen:
    .-= hafizmd´s last blog ..Wanita Malaysia sudah kurang subur? =-.

  14. best nye camni.. saya lau jadik cmni.. blog mjadi mangsa..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Tokyo Dogs =-.

  15. Salam kak jie. Tak kisah ler Bandwith Limit Exceeded sbb talian hayat senang dapat. Senang hati klu dpt syarikat yg senang berkira.
    .-= TokNabe´s last blog ..Voodoo Untuk Pukau Wanita =-.

  16. 30 gb… wah lau… 😉
    .-= zik´s last blog ..Sakit kepala! =-.

  17. theme hijau gak terrrbaik utk mama 😀
    .-= yonna´s last blog ..Cuba Belek Diri Sendiri Dulu =-.

  18. haih!! bila la pocket nak jadi dotcom nih!! 😀

    tak per bila tiba masanya nanti,
    pocket pun mungkin:D
    .-= Pocket´s last blog ..275. TentangCinta =-.

  19. Luth Textile says:

    saya pakai 25gb ni pon tak abes lg kak..
    .-= Luth Textile´s last blog ..Aku trauma? =-.

  20. berapa harga hosting kujie2.com ni???

    Blog ni memang popular apa…
    .-= Adry Sabry´s last blog ..Me a wedding photographer??? =-.

  21. bestnyer dapat upgrade..bestnyer byk org masuk sini…tgginyer bandwith! terernyer..sume kagum ler..huhu…tak pdi la cam kak jie…dasat2… :mrgreen:

  22. salam kakjie

    ah… hebat tu hehe mungkin kerana isu sensasi kot hehe

    penggunaan keyword yang tepat dan blog yang menggunakan SEO dan SEF memang mudah menarik orang dan juga menghabiskan bandwith hehe

    *tips*
    cuba gunakan robot.txt ( exclude major search engine seperti google, yahoo, msn ) dapat mengurangkan sedikit bandwith 🙂 juga penggunaan cache

    cuba juga guna sub domain tuk buat hosting pic tuk elak hotlinking ( kalau ada ) dan guna blocker tuk elak beberapa agent yang dikenali sebagai spammer contoh seperti libwww atau perlww

    yang lain rasanya kakjie mesti lebih mengetahui hehe 🙂 kakjie juga boleh guna piwik tuk buat analysys terperinci sebagai ( pilihan lain untuk google analytic )

    kurangkan penggunaan script loading yang berat juga image 🙂 ( untuk elak user loading berulang kali )

    yang lain rasanya kakjie sudah mengetahui 🙂

    *note*
    maaf eh kalau komen lebih lebih hehe

    salam

  23. Waaa wajah baru, tapi Iza kat kampung ni tenet slow yang amat huhu… berapa kali refresh pon tak mau keluaQ smua huhu.

    Gud nite Kak Jie 🙂
    Berapa hari laa 30GB tu boleh bertahan nooo 😀

  24. blogspot ada bandwith x kak jie?xtau ni…
    .-= chekgu naman´s last blog ..Menangi Fridge Magnet Comel dan Keychain Dengan Meneka Tulisan Chekgu =-.

  25. uik sampai cam tu sekali ek!

  26. bandwith saya masih tak terganggu .. heheh

    alhamdulillah,.. gitew..
    kalau tak risau gak..
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Nenek Saya Sayang Saya… =-.

  27. wah..dpt 30gb..byknyer 😉

  28. Fuh..nasib baik tambah..
    Kalau x, xleh nak baca lagi entry baru K.Jie =)
    .-= fana164´s last blog ..~My Favourite Surfing Spot~ =-.

    • kalau tak..kena upgarde package … tapi bukan selalu pun jadi macam ni..bulan ni gatal tangan edit2 themes 😆

  29. hehe free je ke kak?

  30. Wah.. boleh tambah gitu2 je ke?? Mesti kena tambah ongkos kan

    • yup Zool…sebab kak jie selalu kenalkan customer baru. Selalu ada yg bertanya ttg webhosting, Kak Jie akan kenalkan mereka dengan serverfreak.

  31. 🙂 🙂 🙂 wow.. terel tu
    .-= mknace´s last blog ..Hari dimana kakiku masih menjejak hospital =-.

  32. kak jie… kenapa nampak macam berterabur jer themes ni. jangan marah ye. kalau nak saya perbetulkan tadek masalah. saya sedia membantu
    .-= kreuger´s last blog ..Mencita aplikasi baru hasil daripada pengubahsuaian mIRC Script. =-.

    • tau tak pe…tu kak jie cakap…theme ni perlu diedit…. ada banyak yg perlu dikemas kini… dah boleh akses…masuk je betulkan

      sangat2 dihargai! 😆

      nanti kalau azmanishak.com bandwidth nazak, kak jie leh sumbang..kehkeh 😆

      • kak jie.. dah siap. tepat jam 00.40 = 12.40am. Terima kasih atas cabaran yang diberikan. kalau ade apa-apa nak komplen sila la bagi tau ye. hehehe..

        harap suka dengan alteration kali ni.

    • setuju dengan en azman ishak.. theme ini macam tak kena la kak jie.. hehehe
      .-= topo´s last blog ..Jika Mr Bean Adalah Orang Lain… =-.

  33. pergh.. 30Gb banyak tu..
    .-= topo´s last blog ..Jika Mr Bean Adalah Orang Lain… =-.

  34. sama dengan keadaan saya sekarang ni la Kak Jie..bandwidth level tu dah tunjuk tanda2 kuning dah..hoho..jangan la out of bandwidth sebelum akhir bulan ni.

    Sam memang customer support yang terbaik, saya biasa YM dia je..hehe..
    .-= izzat´s last blog ..Boikot Barang Sweden: Sejauh Mana Tekad Kita? =-.

  35. woah. banyaknya kak jie tambah. sampai 30GB tu. saya tambah 10GB je untuk backup yang tempoh hari. kalau tak tambah, dalam masa beberapa minit lagi, lepas lah limit tu…
    .-= beliamuda´s last blog ..(Gambar) Proton Persona Elegance Dilancarkan =-.

Trackbacks

  1. […] cekap dan pantas .  Saya pernah mendapat percuma bandwidth sebanyak 30GB pada March 2010 akibat Bandwidth Limit Exceeded hanya selepas beberapa minit menghantar […]

  2. […] tak rasa kerana sekeping gambar ini telah menyebabkan blog saya sekali hampir-hampir mengalami Bandwidth Limit Exceeded. Mujur juga Serverfreak tambah 30GB secara percuma.  Terimakasih  Sam!  Kalau tidak , perit […]