Kalau Nak Copy Paste, Buatlah Secara Bijak

Saya tak ada masalah sikit pun untuk sesiapa nak copy semua entri di blog ini.   Walaupun kadang-kadang saya detect post peribadi yang dicopy.

Cuma saya ingin bagi nasihat – anggap saja nasihat teknikal yang paling berguna.

Blog saya menggunakan plugin SEO Smart Link, ada beberapa keywords yang automatik ada  internal backlink.  Sekiranya dicopy paste , backlink tersebut juga akan dicopy sama dan backlink tersebut dapat saya detect pada incoming link di Dashboard WordPress.

Kalau nak copy paste, jangan terus paste pada kedudukan ‘COMPOSE’ bagi blogspot .  Copy dan paste pada kedudukan ‘EDIT HTML’ .

Jadilah seorang pencopy paste yang bijak!

©kujie ~ not to drop ur water facelah…

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. terasa lah pulak.. sebab zaman-zaman muda dulu, pernah buat kerja copy paste terus ni.. hehe
    Jom terjah post menarik dari Oh! budu ..Oh! budu.. 19/11/2011My Profile

  2. Fahmi Raazali says:

    hehe.. dlm hidup ni sume benda kena buat dengan bijak.. tak kira la menipu ke… menipu ke… 😈

  3. terkantoilah pulak dalam meng’copy’.. huhuu.. pa pe pun, tak baik copy paste nih.. buatlah entry sendiri..
    .-= Post terbaru fiezaradzi ..10 Perkara Memulakan Alam Pekerjaan =-.

  4. terima kasih ilmu yang di curah ..amat berguna pada saya pendatang baru…..yang pentung jangan di curi iimu orang tapi minta dengan jujur

    • ilmu bukan milik peribadi kita, itu milik Allah
      ambil saja utk berkongsi, bukan luak pun
      tapi biar dgn cara yg betul….baru ada keberkatan

  5. Banyak lagi ilmu yang saya kena pelajari berkenaan blogging nih, tq for this entry.

Trackbacks

  1. […] ke, letak quote ke, takkan la sume nak kena ajar. Salah satu cara nak copy paste, boleh baca “Kalau Nak Copy Paste, Buatlah Secara Bijak“. Takpun letak la kredit sumber asal, kalau dah terkantoi takdela malu […]

  2. […] pun diangkutnya – lain kali kalau nak copy paste , baca entri saya yang ni dulu – Kalau Nak Copy Paste, Buatlah Secara Bijak […]

  3. […] Saya dah siap² buat entri tutor  ajar cara nak copy paste secara bijak supaya tuan blog tak kesan aktiviti tersebut.  Baca di sini > Kalau Nak Copy Paste, Buatlah Secara Bijak. […]