Kod scroll down

Adik comel Khairi tanpa ‘L” tanya macam mana nak buat scroll down seperti Blogroll saya. Senang saja tapi kena rajin taip kod untuk setiap kali kita tulis link. Mungkin ada cara lain tetapi inilah cara yang saya gunakan ketika masih bertemplate klasik.

<select onchange=”window.open(this.options[this.selectedIndex].value,’_blank’)” name=”menu” size=”1″><option value=”0″>-Teman Mesra -</option><option value=”http://kujie.wordpress.com/”>Jie’s WordPress</option><option value=”http://kujiehatiku.blogspot.com/”>Jie’s Mutiarahati</option><option value=”http://kujie2.blogspot.com/”>Jie’s Hidup Biar Sedap</option>
</select>

Hasilnya seperti ini :

 

Warna merah adalah kod. Setiap kali nak tambah link, letakkan <option value=”url dan tutup kod dengan </option>

 

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. salam..nice sharing
    Jom terjah post menarik dari rasma ..FAKTA NUTRISI RUMPAI LAUTMy Profile

  2. saya dah pernah aplikasi kan yang ini, sekarang tengah cari template blog yang ringan loadingnya,
    saya tengok, blog kak jie sgt ringan..
    apa rahsianya?
    Jom terjah post menarik dari wansiti ..Tips atasi rinduMy Profile