Masalah komen di blogspot

Kadang-kadang saya mengalami masalah untuk menghantar komen di blog Blogger (Blogspot). Kebiasaanya pengguna Blogger menggunakan akaun Bloggernya ketika komen. Link yang ditinggalkan bukanlah dari blog tetapi dari profil akaun Google.

Kepada kawan-kawan Blogspot saya, kalau sudi  settinglah  Who Can Comment dengan tandankan pada  Anyone – includes Anonymous Users supaya semua orang dapat tinggalkan komen.

Kasihanlah saya…walaupun kita berbeza hosting tetapi saya tetap ingin terus menjalinkan persahabatan dan bergurau senda di kotak komen anda semua.

Sekarang blogspot mempunyai pilihan menggunakan CommentLuv seperti di  Blogger Commentluv atau Intense Debate

©Kujie – saya tak suka nak klik ‘read more’ jadi entri terbaru saya tiada ‘read more’ , saya gunakan ‘read more’ untuk entri yang lama.

41 Replies to “Masalah komen di blogspot”

  1. mcm mana nk wat tempat komen yg mcm blog awak ni klu guna blogspot~ mereka yg x panadai guna blogspot sukar untuk komen sbb x tau

  2. betul tu, walaupun berlainan blogging platform tapi still nak komen di blogspot. mungkin ada entry yang menarik perhatian

    selalunya mcm tu la, berkobar-kobar baca entry menarik n then nak comment tapi hampa tgk cuma open id n blogger je. huhu

    masa saya still pakai blogspot pun, saya lebih selesa guna name & url sbb terus direct ke blog. ttg direct ke profile tu, kita leh set blog apa yg nak show/hide di profile

    chokilalas last blog post..Aksi gedik Yubiyu!

  3. agree. Kekadang, nak gak komen. Tapi takkan setiap kali nk komen kene bukak akaun blogger. Dulu rajinla. sekarang dah malas.. 😈

    titans last blog post..Youthsays Real Voices Project

    1. @titan, buka akaun google tu lain hal
      tapi link yang di sertakan bukan terus ke blog
      ttp ke profil akaun google
      kalau kita ada 3-4 blog..seksa juga nk klik yg mana satu

    1. @callister,semua tu kawan2..tak cakap salah
      cakap pun nanti dikata memandai2…
      tapi kalau bukan kawan..sapa lagi nk cakap , kan..

      tapi tak de la sampai kak jie tak komen…persahabatan yg dibina lama tu tak mungkin tergugat sbb itu je

  4. betul tu kak jie, saya setuju. saya pernah terfikir nak komen pasal ni sebagai entri di blog saya.

    tidak membenarnkan pegoman luar dari platform lain, sama macam x mahu terima orang lain dalam hidup huhu.

    megats last blog post..Semakin Tenang, Keluar Dari Rumah Dan Berpindah

  5. so far kadang2 saya ader gak prob nak komen kat blogspot kengkawan..taknak kuar nama saya ..haiya…

    arins last blog post..Ramai nya manusiaaaaaaa..

  6. kekadg org takt nk buka anon sbb lalat..
    yeah kn lalat suka guna nick anon..=p

    nem0s last blog post..kami d pwtc!!..

  7. btol tuh kak jie..saya sangat sokong ..kekadang memang sukar nak komen kt blogspot..kenapa la diorang xtukar comment system tuh ek? payah sangat ke?

    |1f34|-|1r3s last blog post..Inserting Adsense Code To Your Blog Post

  8. setuju ngan komen jujie “kalau sesiapa yang ingin membaiki Alexa atau Techorati ranking ini adalah salah satu tipsnya”..terima kasih sudi jenguk..

    p/s:pengikut Kujie..jemput singgah… 😆

    tawoons last blog post..Jutawan Blog _ ‘PRO BLOGGER’

    1. @tawoon, tapi kalau dia tak kisah dgn semua tu…apa ranking ke….pengomen ke…tak apalah…tapi kalau sering bertanya mcm mana nk dapatkan iklan nak dapatkan trafik…ini salah satu caranya 😆

  9. Ini yang menjadikan masalah kepada saya untuk memberikan komen yang bernas ini. Fungsi yang sebegitu rupa sebenarnya menyusahkan saya untuk melontarkan pendapat kerana karenah yang diinginkan tidak mampu saya penuhi..

    *Fuhhh.. Macam Berwacana la pulak

    mrozaidis last blog post..UPDATE

    1. @mrozaidi, saya menggunakan perkataan kalau sudi

      kalau sesiapa yang ingin membaiki Alexa atau Techorati ranking ini adalah salah satu tipsnya.
      dan kalau anda tak kisah blog anda dikomen atau tidak..itu terpulang pada tuan punya blog.

  10. Tie tak ada masalah nak komen. Cuma… kadang2 agak blur sikit, tak tau nak komen pasal apa. Maklumlah setengah2 blog tak sesuai dengan ilmu yang Tie ada. So saja kepoh2 dengan numpang komen org. Hi hi.. memang muka tak malu! :mrgreen:

    Ties last blog post..Anak-anak

Comments are closed.