Pasang radio pada blog

Dashoboard > Layout > Add a gadget > html/java script

1. Code untuk radio hot.fm

<embed
pluginspage=”http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/” showcontrols=”1″ width=”200″ src=”http://rs9.radiostreamer.com:10000/” autostart=”1″ height=”43″
type=”application/x-mplayer2″></embed>

2. Code untuk radio IKIM.fm

<object classid=”6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6″ width=”300″ height=”65″ type=”application/x-mplayer”>
<param value=”http://210.48.148.126/ikim” name=”URL”/>
<param value=”1″ name=”ShowDisplay”/><param value=”1″ name=”ShowStatusBar”/>
<param value=”1″ name=”rate”/><param value=”1″ name=”AutoStart”/>
<param value=”” name=”defaultFrame”/><param value=”1″ name=”playCount”/>
<param value=”100″ name=”volume”/><param value=”full” name=”uiMode”/>
<param value=”1″ name=”stretchToFit”/><param value=”-1″ name=”enabled”/>
<param value=”1″ name=”enableContextMenu”/>
<embed pluginspage=”http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/” loop=”false” showstatusbar=”1″ type=”video/x-ms-asf-plugin” height=”65″ src=”http://210.48.148.126/ikim” autoplay=”true” style=”” width=”190″ enablecontextmenu=”1″ showcontrols=”1″>
</embed></object>

3. code untuk radio nasyid.fm

<embed name=”mediaplayer1″ pluginspage=”http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/” type=”application/x-mplayer2″ showstatusbar=”1″ enablecontextmenu=”false” autostart=”true” transparentstart=”1″ loop=”0″ controller=”true” filename=”http://host-1.nasyidfm.net:8000″ height=”60″ width=”250″></embed>

9 Replies to “Pasang radio pada blog”

  1. salam..Kujie…sri juga seringkali mengalami kegagalan menukar blog 2 kolum ke 3 kolum…dan menambah 3 kolum di bhgan bawah blog…byk lagi yang sri tak tahu…harap Kujie dapat membantu…sri boleh belajar dr Kujie..coz sri gak tinggal di rawang.
    email sri:jj_srisufi@yahoo.com.my

  2. klik kat label kat sebelah tu…cari Blog Tutorial cari topik ” buat link pada entri ” atau ” open new window”

  3. kujie..klu kita nak letak link dalam email tapi nak letak nama lain macam mana..cth;ridzuanrohock,blogspot.com tapi nak letak link ni nama ‘sini’..harap-harap faham ar pe yang gua tanya ni,,hahahaa

Comments are closed.