Pasang radio pada blog

Dashoboard > Layout > Add a gadget > html/java script

1. Code untuk radio hot.fm

<embed
pluginspage=”http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/” showcontrols=”1″ width=”200″ src=”http://rs9.radiostreamer.com:10000/” autostart=”1″ height=”43″
type=”application/x-mplayer2″></embed>

2. Code untuk radio IKIM.fm

<object classid=”6BF52A52-394A-11d3-B153-00C04F79FAA6″ width=”300″ height=”65″ type=”application/x-mplayer”>
<param value=”http://210.48.148.126/ikim” name=”URL”/>
<param value=”1″ name=”ShowDisplay”/><param value=”1″ name=”ShowStatusBar”/>
<param value=”1″ name=”rate”/><param value=”1″ name=”AutoStart”/>
<param value=”” name=”defaultFrame”/><param value=”1″ name=”playCount”/>
<param value=”100″ name=”volume”/><param value=”full” name=”uiMode”/>
<param value=”1″ name=”stretchToFit”/><param value=”-1″ name=”enabled”/>
<param value=”1″ name=”enableContextMenu”/>
<embed pluginspage=”http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/” loop=”false” showstatusbar=”1″ type=”video/x-ms-asf-plugin” height=”65″ src=”http://210.48.148.126/ikim” autoplay=”true” style=”” width=”190″ enablecontextmenu=”1″ showcontrols=”1″>
</embed></object>

3. code untuk radio nasyid.fm

<embed name=”mediaplayer1″ pluginspage=”http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/” type=”application/x-mplayer2″ showstatusbar=”1″ enablecontextmenu=”false” autostart=”true” transparentstart=”1″ loop=”0″ controller=”true” filename=”http://host-1.nasyidfm.net:8000″ height=”60″ width=”250″></embed>

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

9 thoughts on “Pasang radio pada blog”

  1. salam..Kujie…sri juga seringkali mengalami kegagalan menukar blog 2 kolum ke 3 kolum…dan menambah 3 kolum di bhgan bawah blog…byk lagi yang sri tak tahu…harap Kujie dapat membantu…sri boleh belajar dr Kujie..coz sri gak tinggal di rawang.
    email sri:jj_srisufi@yahoo.com.my

  2. klik kat label kat sebelah tu…cari Blog Tutorial cari topik ” buat link pada entri ” atau ” open new window”

  3. kujie..klu kita nak letak link dalam email tapi nak letak nama lain macam mana..cth;ridzuanrohock,blogspot.com tapi nak letak link ni nama ‘sini’..harap-harap faham ar pe yang gua tanya ni,,hahahaa

Comments are closed.