109 Visitors Untuk 22 Minit 40 Saat

Dapat email laporan blog kujie2.com down selama 22 minit 40 saat.  Database error.   Dalam tempuh tersebut, apa agaknya yang berlaku?

Saya tak buat apa² pun – keluar uruskan insuran kereta dan motor, ambil Intan di sekolah – berfoye² makan mehun sup gerai depan masjid.

Kehidupan saya diteruskan seperti biasa…. tetapi blog ini memang ada perubahan ketara!

Balik, tengok blog dah ok.  Dah boleh akses.  Cuma ada perbezaan besar mengenai graf visitor.  Beza semalam dan hari ini adalah 109.  Kebiasaannya itulah waktu puncak  tetapi menjadi waktu menjunam dengan drastik sekali.


Waktu puncak 11 – 12 dan 3-4 petang.  Bila waktunya blog anda memuncak?

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends

©kujie – entri ni tak faedah apa² – cuma catatan peribadi untuk simpanan arkeb.

42 Replies to “109 Visitors Untuk 22 Minit 40 Saat”

  1. bestnyer..sebab tu setiaku disini ..nk sedut petua byk2..cuba perbaiki setiap kelemahan setiap hari..tq so much

  2. tips – banyakkan membaca dan search 😆

    kita akan jumpa apa yg kita cari..

    kadang2 ada org tak tahu apa yg dia nak cari, itu susah nak cerita

  3. kalau blog saya, biasanya dari kul 10-2 petang yang paling ramai, tapi tak seramai kak jie aa kan… hehehe…

    klu kurang 109 visitors sehari, memang terasa sangat klu kat blog saya. huhuhu… skang ni guna monitoring service dari pingdom
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Dari kerana mata…My Profile

  4. blog saya tak ada waktu puncak…kalau tak diupdate hanya 600 pelawat sehari..kalau update ada tambahan menjadi 700 hingga 800..hem baru 11 bulan pakai selfhosted :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Duhai Tika Putri adindakuMy Profile

  5. tabik saya kalau bab analisa blog ni, memang kagum ngan kakjie, ini ni sangat bernilai dengan, sapa cakap takder faeedah heheh

    blog sy pula kalau stat dari nuffnang menunjukkan waktu puncak ialah pada jam 10 am-12 pm dan 4pm-7pm, huhuhu
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Contest contengan paling kreatifMy Profile

Comments are closed.