109 Visitors Untuk 22 Minit 40 Saat

Dapat email laporan blog kujie2.com down selama 22 minit 40 saat.  Database error.   Dalam tempuh tersebut, apa agaknya yang berlaku?

Saya tak buat apa² pun – keluar uruskan insuran kereta dan motor, ambil Intan di sekolah – berfoye² makan mehun sup gerai depan masjid.

Kehidupan saya diteruskan seperti biasa…. tetapi blog ini memang ada perubahan ketara!

Balik, tengok blog dah ok.  Dah boleh akses.  Cuma ada perbezaan besar mengenai graf visitor.  Beza semalam dan hari ini adalah 109.  Kebiasaannya itulah waktu puncak  tetapi menjadi waktu menjunam dengan drastik sekali.


Waktu puncak 11 – 12 dan 3-4 petang.  Bila waktunya blog anda memuncak?

as my memory rests
but never forgets what I lost
wake me up when September ends

©kujie – entri ni tak faedah apa² – cuma catatan peribadi untuk simpanan arkeb.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. selalunyer pagi sebab sebelum start kerja ….sampai office awal..kekdahnyer

  2. *mak = nak..
    silap lak..
    Jom terjah post menarik dari cikgu isza ..Cikgu Errr dia kata dia sakit tak boleh nak sebut nanti saya mencarutMy Profile

  3. salam kak jie,
    saya juga yang tertanya2 macamana mak belajar semua ini?
    takpa.. pelan2 ayuh..
    (pujuk diri sendiri)
    Jom terjah post menarik dari cikgu isza ..Cikgu Errr dia kata dia sakit tak boleh nak sebut nanti saya mencarutMy Profile

  4. pena dinamik says:

    salam kunjungan mamajie…(^__^)

  5. mrs jamal says:

    bestnyer..sebab tu setiaku disini ..nk sedut petua byk2..cuba perbaiki setiap kelemahan setiap hari..tq so much

  6. mungkin tu waktu students study, smbil study smbil bukak laptop.. XDDD

  7. mcm nak suruh saya cuba paid hosting aje tu hehehe. so, down 22 minit tu kira monthly ke annually kujie?
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Fenomena Aneh di Youtube – CIkgu ShidaMy Profile

  8. betul tu kakjie, sy pun akan cuba untuk membaiki blog saya sebaik mungkin
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Cara nak buat theme wordpress part 2My Profile

  9. kak jie lebih suka ‘melihat diri sendiri’ dan cuba membaiki
    tak perlu nak kecoh2 hal ‘blog orang lain’

  10. tak de la nk usaha2 cover apa2

    kalau dah itu keadaannya…itulah..terima

    kerana itulah jalan hidup blogger

  11. tips – banyakkan membaca dan search 😆

    kita akan jumpa apa yg kita cari..

    kadang2 ada org tak tahu apa yg dia nak cari, itu susah nak cerita

  12. yup…server apa pun ada juga down
    kena cari yang minima, kan

    tapi biasalah – dah mencuba baru kita tau :mrgreen:

  13. hari ni dah oktober 😆

  14. senang…………. susah2 dahulu, senang2 kemudian

  15. opss… 109 visitor dalam 22 minit*…
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Apabila bekas telefon bimbit menjadi sesuatu yang haram!My Profile

  16. tu waktu puncak..waktu tak puncak..waktu slow motion…sama je kita

  17. lor…. trafik menjunam terjun tiruk pun nk bling2..hehe

  18. yup, saya faham… saya just bagi komen general kalau blog saya kurang 109 visitor sehari… 😀 sebab memang stakat ni tak pernah capai 109 visitor dalam sejam… hehehe…. 😀
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Apabila bekas telefon bimbit menjadi sesuatu yang haram!My Profile

  19. malam pula ye….biasa 8 pm waktu mengadap ‘news’ kat tv

  20. kak jie pun ‘zero’ juga dulu

  21. beza sehari2 tak ketara sgt kalau diupdate dgn tidak
    cuma entri ini tentang masa down waktu puncak

  22. masalah server adalah biasa – kehidupan kita ada panas, hujan dsbnya… 😆

  23. pagi ye.. 😆

  24. tengok perubahan ketara, perasan juga
    kalau hari2 turun naik yg tak ketara sgt, abaikan je

  25. 109 tu dalam masa 22 minit, bkn utk sehari

  26. kalau blog saya, biasanya dari kul 10-2 petang yang paling ramai, tapi tak seramai kak jie aa kan… hehehe…

    klu kurang 109 visitors sehari, memang terasa sangat klu kat blog saya. huhuhu… skang ni guna monitoring service dari pingdom
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Dari kerana mata…My Profile

  27. syafiq.net says:

    hehe bagus statistik tu 😀
    Jom terjah post menarik dari syafiq.net ..Thaa’al Badru ‘AlaynaMy Profile

  28. fuh……saya selalu ekses di luar waktu puncak rupanyer 😉

  29. hi kujie…
    memang rugi kalau server down ni…takper skrg semuanya okay kan..

  30. blog saya tak ada waktu puncak…kalau tak diupdate hanya 600 pelawat sehari..kalau update ada tambahan menjadi 700 hingga 800..hem baru 11 bulan pakai selfhosted :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Duhai Tika Putri adindakuMy Profile

  31. seronokknya camni… linn nak dapat camtu satu hari… hihihh
    Jom terjah post menarik dari ciklinn ..– Test-Rawatan Mata Percuma –My Profile

  32. DKDM punyer peak time tghari n 8 pm waktu malaysia… 🙂
    Jom terjah post menarik dari izulman ..Ketahui Personaliti Mengikut Jenis Darah- A- B- AB atau OMy Profile

  33. bling bling mata baca @_@ mantap!
    Jom terjah post menarik dari ann ..Oh Opera Aku cinta padamu!My Profile

  34. kadang² angka tu dicapai oleh blog saya setelah 22 jam..hehe..
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Itu Facebook Brad Pitt lah- bukan Facebook Cikgu!My Profile

  35. Sir Marcello says:

    analisa yang mendalam..part last sekali yang best..terselit plak lirik lagu~
    Jom terjah post menarik dari Sir Marcello ..Fenomena iPhone 4 Vs Ubuntu 1010My Profile

  36. jawatan kosong says:

    waa senang la dapat visitors se-begitu banyak..
    Jom terjah post menarik dari jawatan kosong ..Tradewinds Plantation Jobs HR- Estate Manager- Mill ManagerMy Profile

  37. itu baru 20 minit, kalau sehari? tak ke ribu2 tu. so, mencari server hosting yang baik adalah amat kritikal, betul tidak? 🙂
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Cerita kisah Lisa Surihani tidak hipokritMy Profile

  38. rasanya tak ada masalah kot, sbb akak leh cover lagi hehe
    Jom terjah post menarik dari x-po ..MAHU ISTERI BEKERJA ATAU SURI RUMAH SEPENUH MASAMy Profile

  39. wah…ok la…sy punya visitor asyik sikit je…sedih dibuatnya..ada tips tak hehe
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Macam Mana Nak Manfaatkan TwitterMy Profile

  40. Makaseh di atas tips yang di email kan. Nampaknya URL blog ni pun dah ok kat Meta Tag Anaylzer tu.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Adakah blogger kenal blog sendiriMy Profile

  41. Best guna freewebmonitoring nih. kalau web down ke ada masalah ke dia akan send email dan bgtau berapa jam kita offline.
    Jom terjah post menarik dari GM ..Tukar Theme LagiMy Profile

  42. tabik saya kalau bab analisa blog ni, memang kagum ngan kakjie, ini ni sangat bernilai dengan, sapa cakap takder faeedah heheh

    blog sy pula kalau stat dari nuffnang menunjukkan waktu puncak ialah pada jam 10 am-12 pm dan 4pm-7pm, huhuhu
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Contest contengan paling kreatifMy Profile