April – 100 Ribu Pengunjung!

Pertama kali pengunjung untuk sebulan mencapai angka 100,000 atau average sehari 3343.60  visitors. Unique visitors lebih 50,000 sebulan.   Ini termasuk satu hari blog totally down pada 28hb April dengan hanya 58 visitors saja.  Hari  ‘ mati kutu’ tak tau nak buat apa, usik kawan-kawan di twitter saja.

Nampak data bandwidth ?  Saya berjaya menjimatkan bandwidth bulan ini selepas menggunakan CDN (Content Delivery Network ) .

* Not viewed traffic includes traffic generated by robots, worms, or replies with special HTTP status codes.

Alexa ranking yang makin berat untuk dicapai.  Makin kecik angka makin sukar untuk stabil….  kejap turun kejap naik.  Pernah capai 102,192 tapi hujung minggu lepas dengan capaian internet yang bermasalah dan server saya sendiri yang down waktu dalam proses permindahan ( belum settle sampai sekarang – mungkin akan mencuba kali ke-2  membawa balik blog ini untuk hostkan server di Malaysia. ) ranking kembali mendaki…huhu..bukan senang untuk mempertahankan kedudukan.

Dengan usaha ‘yang sedang-sedang saja ‘ dan selayaknya itulah yang saya patut capai.   Kalau lebih gigih dan lebih bersungguh-sungguh tentu dapat memintas rohaizad.com tu… he he he

©kujie – terimakasih untuk semua yang menyumbang 100 ribu tersebut.  Kalau dapat tukar dalam RM , saya bagi sorang singgit…:lol:

p/s – entri nak menunjuk-nunjuk? Fikir positif… saya ada pengiklanan di blog  dan data ini adalah portfolio saya untuk mendapatkan keyakinan pengiklan.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. suka bila tengok angka alexa ranking tu jadi makin kecil.
    .-= Post terbaru beliamuda ..(Video) Perokok Paling Muda di Dunia Berusia 2 Tahun! =-.

  2. blog Kujie ni macam ada aura…xcaya? cuba komen sekali…hm…hari ni ada post baru ,, 2 3 minit da penuh dengan komen… nak baca pon penat.. huhuhu
    .-= amry´s last blog ..Kerja…Kerja…Kerja =-.

  3. Azizuan says:

    hari ni dah 95k alexa rank..manthop!

  4. Peh 4 bulan capai 100K.. mantop.. :p

  5. boleh tu kak jie. Terus usaha untuk merapatkan kedudukan dengan bro Rohaizad.
    .-= shaharil´s last blog ..Akhirnya, Puduraya tutup sepenuhnya =-.

  6. hhehehe…biasalah makin bagus ranking, makin ramai yang mengejar.
    .-= akuvision´s last blog ..Gangguan Hyperhidrosis =-.

  7. Tahniah kak jie. 😀
    Yeah, keyakinan diri juga keyakinan pengiklan.

  8. meezwan says:

    Dasat..dasat..bilalah blog saya nak capai tahap macam ni 😆
    .-= meezwan´s last blog ..Jom Join Kempen Ni.. 🙂 =-.

  9. Flying Pixel says:

    herm..nak try gak ah guna CDN ni..menarik je~ 🙂
    .-= Flying Pixel´s last blog ..Im using Delicious! =-.

  10. Hebatnya Kak Jie! 😀
    Semangat membara! 😀

    Huhuhu!! Nak jadi cam Kak Jie jugak!
    .-= Nadia Dizarch´s last blog ..Panda Comel Menjadi Mangsa Gempa di China! Wajib Tengok! =-.

  11. wah.. hebatnye.. jadi semangat utk bejaya cam kak jie nih..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..5 Sebab Peminat Liverpool Rela Dikalahkan =-.

  12. wahh tahniah kak jie..kagum dengan 100k hits tu..
    terfikir juga berapa lama saya perlukan untuk sampai ke tahap tu..

    cabaran ni..hehe

    2 hari tak lawat blog kak jie, dah banyak entri miss..huhu 🙁
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..Kelakar Habis!! Kantoi Whatever Lyrics – Dari Afdlin Shauki (AIM 17) =-.

  13. peeeewiiitttt

    .
    .

    errr… tetiba rasa bangga sbb jadi antara penyumbang 100000 tu… :D.. tak dpt nak bangga dgn blog sendiri, bangga dgn blog kakjie pun dah habis puas 😀
    .-= kutaksempurna´s last blog ..Memakai pakaian yang ketat seperti sarung NANGKA, sampai nampak segala lekuk dan susuk…. =-.

  14. Perghh..bior bebenor..hehe..tahniah atas pencapaian

  15. terkagum dan terpesona, kujie

    rezeki anak-anak dari usaha kuat yang berterusanlah tu.
    suami pun mesti jadi pendorong.
    tak nak buat smart blogging macam ijad ke??

    nak jugak jadi anak murid kujie.

    oya, kujie takde fb ye?
    saya pun. jadik, tak salah lah kalau takde fb ya.

  16. wah..ramainya…sungguh kagum..TAHNIAH
    .-= zuriey´s last blog ..Hadiah buat insan bergelar IBU =-.

  17. tahniah…kagumnya masuk blog akak
    😀
    .-= Lela-Lelord´s last blog .." AIZ! TOLONG CANTIKKAN BLOG SAYA… " =-.

  18. SALAM KENAL KAK JIE!

    berkobar pula nak tulis komen kat sini! mula2 nak kasi puji! pertama kali masuk sini dah rasa best dengan ucapan ‘selamat datang’.
    “..pertama kali melawat blog…” awal2 lagi K.Jie dah tunjuk rasa hormat dan berterima kasih pada pengunjung..

    buat kita rasa nak selalu datang ke sini..

    😉
    .-= kella´s last blog ..Bila Si Kella Bersama Kamera.. =-.

  19. K.Jie salah sorang sudut bacaan wajib saya. Gelisah kalo sehari x baca. Wpon berkali2 cuba masuk..tetap x putus asa. Go k.jie go!!
    .-= Yoa´s last blog ..-Oreo Cheese Cake Pujaan Hatiku- =-.

  20. student says:

    persaingan yang sihat dengan saudara rohaizad..

    blog ni memang blog wajib untuk saya buka dan baca setiap hari…:)
    .-= student´s last blog ..Seminggu lalu? =-.

  21. mhnizam says:

    dasat la blog ni…harap-harap dapat ikut jejak langkah…tahniah kak jie
    .-= mhnizam´s last blog ..Bagaimana? =-.

Trackbacks

  1. 10Malaysia Top Link Referrer untuk Acer Aspire One | Denaihati says:

    […] semenjak dua menjak trafik Denaihati semakin meningkat tetapi masih terlalu jauh untuk menghampiri blog Kak Jie yang berjaya mencapai angka pengunjung lebih dariapada 100 ribu pada bulan April 2010. […]