April – 100 Ribu Pengunjung!

Pertama kali pengunjung untuk sebulan mencapai angka 100,000 atau average sehari 3343.60  visitors. Unique visitors lebih 50,000 sebulan.   Ini termasuk satu hari blog totally down pada 28hb April dengan hanya 58 visitors saja.  Hari  ‘ mati kutu’ tak tau nak buat apa, usik kawan-kawan di twitter saja.

Nampak data bandwidth ?  Saya berjaya menjimatkan bandwidth bulan ini selepas menggunakan CDN (Content Delivery Network ) .

* Not viewed traffic includes traffic generated by robots, worms, or replies with special HTTP status codes.

Alexa ranking yang makin berat untuk dicapai.  Makin kecik angka makin sukar untuk stabil….  kejap turun kejap naik.  Pernah capai 102,192 tapi hujung minggu lepas dengan capaian internet yang bermasalah dan server saya sendiri yang down waktu dalam proses permindahan ( belum settle sampai sekarang – mungkin akan mencuba kali ke-2  membawa balik blog ini untuk hostkan server di Malaysia. ) ranking kembali mendaki…huhu..bukan senang untuk mempertahankan kedudukan.

Dengan usaha ‘yang sedang-sedang saja ‘ dan selayaknya itulah yang saya patut capai.   Kalau lebih gigih dan lebih bersungguh-sungguh tentu dapat memintas rohaizad.com tu… he he he

©kujie – terimakasih untuk semua yang menyumbang 100 ribu tersebut.  Kalau dapat tukar dalam RM , saya bagi sorang singgit…:lol:

p/s – entri nak menunjuk-nunjuk? Fikir positif… saya ada pengiklanan di blog  dan data ini adalah portfolio saya untuk mendapatkan keyakinan pengiklan.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

76 thoughts on “April – 100 Ribu Pengunjung!”

  1. blog Kujie ni macam ada aura…xcaya? cuba komen sekali…hm…hari ni ada post baru ,, 2 3 minit da penuh dengan komen… nak baca pon penat.. huhuhu
    .-= amry´s last blog ..Kerja…Kerja…Kerja =-.

  2. boleh tu kak jie. Terus usaha untuk merapatkan kedudukan dengan bro Rohaizad.
    .-= shaharil´s last blog ..Akhirnya, Puduraya tutup sepenuhnya =-.

  3. Dasat..dasat..bilalah blog saya nak capai tahap macam ni 😆
    .-= meezwan´s last blog ..Jom Join Kempen Ni.. 🙂 =-.

  4. herm..nak try gak ah guna CDN ni..menarik je~ 🙂
    .-= Flying Pixel´s last blog ..Im using Delicious! =-.

  5. terkagum dan terpesona, kujie

    rezeki anak-anak dari usaha kuat yang berterusanlah tu.
    suami pun mesti jadi pendorong.
    tak nak buat smart blogging macam ijad ke??

    nak jugak jadi anak murid kujie.

    oya, kujie takde fb ye?
    saya pun. jadik, tak salah lah kalau takde fb ya.

  6. SALAM KENAL KAK JIE!

    berkobar pula nak tulis komen kat sini! mula2 nak kasi puji! pertama kali masuk sini dah rasa best dengan ucapan ‘selamat datang’.
    “..pertama kali melawat blog…” awal2 lagi K.Jie dah tunjuk rasa hormat dan berterima kasih pada pengunjung..

    buat kita rasa nak selalu datang ke sini..

    😉
    .-= kella´s last blog ..Bila Si Kella Bersama Kamera.. =-.

  7. persaingan yang sihat dengan saudara rohaizad..

    blog ni memang blog wajib untuk saya buka dan baca setiap hari…:)
    .-= student´s last blog ..Seminggu lalu? =-.

  8. Pingback: 10Malaysia Top Link Referrer untuk Acer Aspire One | Denaihati
  9. dasat la blog ni…harap-harap dapat ikut jejak langkah…tahniah kak jie
    .-= mhnizam´s last blog ..Bagaimana? =-.

Comments are closed.