Geng Blogger : Entri Panjang Ini Untuk Kamu

Terimakasih
Sahabat adalah keperluan jiwa, yang mesti dipenuhi
Dialah ladang hati, yang kau taburi dengan kasih dan kau tuai dengan penuh rasa terima kasih
Dan dia pulalah naungan dan pendianganmu
Kerana kau menghampirinya saat hati lupa dan mencarinya saat jiwa mahu kedamaian
Bila dia berbicara, mengungkapkan fikirannya
kau tiada takut membisikkan kata
Tidak
di kalbumu sendiri, pun tiada kau menyembunyikan kata
Ya

Dan bilamana dia diam,
hatimu berhenti dari mendengar hatinya
kerana tanpa ungkapan kata
dalam persahabatan,
segala fikiran, hasrat, dan keinginan
dilahirkan bersama dan dikongsi
dengan kegembiraan tiada terkirakan
Di kala berpisah dengan sahabat,
tiadalah kau berdukacita
Kerana yang paling kau kasihi dalam dirinya
mungkin kau nampak lebih jelas dalam ketiadaannya
bagai sebuah gunung bagi seorang pendaki
nampak lebih agung daripada tanah ngarai dataran

( Persahabatan – Khalil Gibran )

p/s – screenshot 2 hari lepas, ada lagi senarai yang terbaru… terimakasih juga untuk kamu
p/s – terimakasih juga untuk semua pengunjung semalam

75% visitor dari Search Engine
15% dari Bookmark/ Direct
10% dari Links
( Gengblogger, Petaling Street, Imcurtain, Innit dan Facebook ( walau pun saya tiada akaun FB – terimakasih kepada yang berkongsi entri saya di FB )
******
p/s Selamat Ulangtahun Kelahiran juga untuk Ben @ Kong – owner GengBlogger – Moga ditetepkan iman, sihat tubuh badan, kesenangan harta benda juga kesejahteraan dunia dan akhirat

92 Replies to “Geng Blogger : Entri Panjang Ini Untuk Kamu”

  1. Kak Jie, rasanya pertama kali bila baca entri di sebuah blog ambil masa yang lama untuk skrol ke bawah. :mrgreen:

    Melalui ujian makmal tidak rasmi Incik RestNrilekS, 25 pergerakan jejari skrol butang tengah tetikus diperlukan. Oho, sesuatu yang panjang dan lama.

    Tapi pastinya lagi lama dari masa Kak Jie perlukan untuk menaip itu semua.

    Sebab Kak Jie juga lah Incik RestNrilekS terjebak ke alam “Geng Blogger” .

    Owh! Tidak! :mrgreen:
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal 3 : 2010 =-.

    1. @Incik RestNrilekS, kadang2 entri kak jie 2 baris
      kadang entri 200 baris 😆

      menaip tak lama tapi nak screenshot separuh2 – nak sambung2 bagi panjang tu yang lama

      terjebak dalam kebaikan tak pa 😆

  2. wah, gambar teman pun tersenarai. hehe, mantap abis gengblogger ni. tp kian hari kian suram plak tgk. napa yerk?
    .-= mohdisa´s last blog ..Memaparkan Google Adsense Di Blog Berbahasa Melayu =-.

    1. @mohdisa, bagi blogger yang baru ingin mencari trafik, GB bagus
      tapi blogger yang trafik lebih dari search engine – join saja bg sokongan pada adik2 kita yang baru 😆

      kak jie tak rasa suram ke apa…sbb tak mengharap apa2 dari sana – membina hubungan persahabatan saja 😉

      1. @Kujie, hehe, betul tu kak jie. membina persahabatan jerk. sy pun dah tak mengharap sgt trafik ni. klu ada, adalah. Alhamdulillah bg sy, klu takda. mesti ada usaha lain. betul tak kak jie.

        kak jie, sy pk2 nak tukar hosting. apa pendapat kak jie? hehe
        .-= mohdisa´s last blog ..Memaparkan Google Adsense Di Blog Berbahasa Melayu =-.

        1. @mohdisa, kenapa dgn hosting skrg ni?

          bila dah fikir, berbaloi ke tidak, baru tukar
          kak jie dulu hosting belum tamat tempoh , dah tukar sbb selalu down

          walau pun GB menyumbang tak sampai 10% ( share dgn links2 lain ) kak jie suka juga kat situ – sbb boleh klik baca entri orang lain 😆

          1. @Kujie, haha, entahla. tp rasa ok kot. cuma itulah, masalah comment notification tak abis2 lagi. tak tahu kenapa, ingat nnt nak reinstall wp blk.

            GB mmg best, kalau entri best mmg sy baca. tp kebanyakkan dah serupa spam. hehe
            .-= mohdisa´s last blog ..Memaparkan Google Adsense Di Blog Berbahasa Melayu =-.

    1. @samdaddycool, kalau blog mesra search engine, kalau hujung minggu tak ketara sgt kejatuhan visitor

      kalau blog semata2 mengharapkan link/ bookmark – hujung minggu mmg droplah..semua blogger keluar g shopping, g tengok wayang…tangkap gambar…esok Isnin nak update blog letak gambar makanan, gambar tiket wayang..hehehe 😆

  3. pergh.. panjang giler entry ni.. mencungap-cungap nak baca.. hohoho
    .-= topo´s last blog ..Dapatkan Trafik ke Blog dengan Bantuan Facebook =-.

    1. @fana164, yg bab puji2 tu simpan dlm hati je
      nanti kak jie pengsan patlima kali

      yg nak tegur, betulkan kak jie…yg tu leh ckp terus terang 😆

  4. rase terharu jugak walaupun masih lg belom join geng blogger… hehe.. =)
    .-= Pisyek´s last blog ..Macam mana nak mula couple? =-.

  5. salam kak jie..
    lama betul tak singgah sini..
    actually..lama tak masuk dlam sever pun..teknikal prob..
    congrats…panjang betul senarainya..
    bila menghargai..pasti akan lebih dekat di hati…

    1. @izzah, itu senarai 2 hari lepas
      tengok hari ni – bersambung lagi panjang

      mereka bukan sekadar pengunjung – tetapi sahabat
      termasuk izzah 😆

      masing2 ada rutin hidup, kak jie faham

  6. seronok jgk gb ni..hehee
    .-= azizan4444´s last blog ..Tips Untuk Lelaki Kurang Hot Tapi Cool =-.

    1. @ariff, adalah sikit – lepas utk bayar domain dan suka suki hujung minggu – hari2 ngadap blog, hujung minggu cash out pergu joli katak 😆

    1. @hafizmd, bukan senang nak lawan rohaizad .com tu, idea dia selalu global
      kak jie penulis blog ceruk dapur je
      kalau ada masa kak jie jengok – tapi tk sempat lah kerap
      jadual rutin surirumah tak pernah hbis

      1. @Kujie, huhuh.. surirumah full time pun ada waktu break la kak jie… huhuhu.. kalo kak jie penulis ceruk dapur, kuarkan la resepi2 makanan yang lazat setaraf global… huhuhu

        P/S = ajar la masak kari ayam 🙂

  7. Tahniah kejayaan ini pasti hasil kerja kuat dengan istiqamah serta sabar mengharungi dunia siber.
    .-= denaihati´s last blog ..Sudah Hilangkah rasa sayang kita pada ALLAH? =-.

    1. @denaihati, tak boleh serius sgt skrg ni
      ada banyak offline aktiviti nak buat
      nk menziarah kawan2 blog pun tak dpt mcm dulu lagi

    1. @Akuro San, tlg jawab. unmetered kot.
      .-= Sweet Thinker´s last blog ..Kalau Giler Glam Sila Berlagak Macam Ahli Sukan =-.

    2. @Akuro San, erk..yang tu kita cerita kat DM twitter ke…email ke

      tapi yang pasti kak jie guna hosting dan domain kat serverfreak
      space kak jie 2000 MB

  8. wahhh.. mmg dahsyat la blog kak jie ni.. cayalah!!!!
    .-= z|lh@n´s last blog ..Tips tatkala berjumpa Hantu!!! =-.

    1. @penyubiru, samalah..kak jie pun jarang masuk rumah kawan2 ikut situ – guna link sendiri2 – senang – open new window – 😆

  9. nama dilot pun ada…

    dilot kdg2 masuk dr situ..kdg2 dr bloglist sendiri,,…=)
    .-= dilot´s last blog ..kau cari apa tu dalam blog orang? =-.

  10. Errr, sy ceroboh masuk belog
    kak Jie ikut laluan vip, jrg masuk
    dar jalan gb tuh. Hehehe!!! 😆
    .-= Eriyza´s last blog ..Ayah Dibuang Dek Anak Kandung =-.

    1. @Eriyza, perasan juga…ramai kawan2 mmg masuk blog kak jie ikut bloglist dia org…ini cuma screenshot…. semua pun kak jie hargai 😆

  11. 😉 owh jadi…setiap orang klik untuk baca,maka skor akan masuklah kak jie ? saya tak faham sangat geng blogger punya sistem..tapi best juga……eh rangking alexa kak jie dah ke 177,419..mana tahu dapat 100,00 ke nanti..hehe
    .-= ishak´s last blog ..Kenapa blogger perlukan populariti/traffic ? =-.

    1. @ishak, itu kalau klik dari GB tapi kebanyakkan visitor kak jie tak datang dari GB
      dia org dah kenal kak jie, masing2 ada bloglist
      tapi seronok tgok skor ygn berjela2 panjang mcm tu
      nak screenshot tu ambil masak juga tu…. :mrgreen:

      semput kak jie nak kejar alexa bawah 100K tu 😆

  12. uiks.. naik pening gak melihatkan entri ini..

    tapi apa2 hal pun.. ahaks.. jangan tinggalkan daku! huhuhu

    psst: alamat tu hari dah postkan kat kujie melalui email yahoo.com kujie… ada terima ka?

    huhuhu

    1. @maza, tau lah awak tu tgh mabuk anak baru
      sampai gambar awek cun melecun berderet mcm tu pun dah tak ‘pandang’

      ehemmm…..dlm hati sapa tau 😆

      dah dpt dah addres tu..tunggu le
      sy ni kan jenis buat diam2…kejutan gitu 😆

      1. @Kujie,

        psst: jgn sampai terkejut punya pasal, ada lak yg masuk hospital Sg. Buloh.. hehehhehe

        I Tungguuuuuu… gitewwwww….

  13. gengblogger mmg best..menyumbang byk sgt.. 🙂
    .-= zati´s last blog ..Jalan2 di Qbay =RM0 + Maybank konon bukak pukul 9 tapi pekerja takde =-.

    1. @zati, 75.6% visitor blog kak jie dari Search Engine
      14.9% dari Bookmark/ Direct
      dan 10% dari Links ( bloglist, gengblogger,twitter, facebook, backlink)
      ada 1@2 dari email, rss reader

    1. @beliamuda, terimakasih – kak jie harap apa yang ditulis boleh dimanfaat bersama

      betullah tu – buatlah yang lebih penting dulu

Comments are closed.