Geng Blogger : ID Kujie, Profile Miss Izzah

Sign in guna akaun facebook saya.  Tetapi profile di Geng Blogger orang lain walaupun avatar gaya wakil rakyat masih milik saya.

Bila nak reply di forum , nampak avatar sendiri.   Bila post,  keluar profile dan feed blog orang lain.

Bila check profile, ada new post untuk di ping.  Tapi bila masuk blog tuan punya ID, entri ni dia dah ping pun.

Misteri Nusantara.

Miss Izzah , Kak Jie share profile ye sementara Kong selesaikan masalah tersebut.   Dia mabuk sebab England kalah!:lol: Kong dah buat thread khas kat Geng Blogger, jangalah setiap orang buka thread baru lagi – feedback saja di thread tersebut.


Belajarlah memahami dan bersabar.  Bukan mudah untuk menjaga komuniti yang dicemburui .

Part yang paling best – tiba-tiba jadi mude remaje…

EDIT : Pantas Kong reply di twitter – sekarang pening-pening lalat dah hilang.  ID , profile dan avatar gaya wakil rakyat tu kembali menjadi milik Kujie

©kujie – entah siapalah yang guna ID saya

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Saya tak perasan pun benda ni sebab dah lama tak sign in gengblogger .

    Suka la kak Jie jadi muda remaja . HEHE 😀
    Jom terjah post menarik dari farah ..Hati Kecil Berbicara Mulut Itu Riuh Bertanya My Profile

  2. hafizmd says:

    phewitt..mude remaja..takpelah..die dah admire sgt kat kak jie..tu yg sanggup menyamar..hoho 😀
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Oh- Iran- habis diselongkarnyaMy Profile

  3. penah terjadi gak kak jie dulu.. last2 saya tukar pssword fb tu.. baru dapat profile sendiri..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Fiezaradzicom BerpindahMy Profile

  4. hahaha. mudanya kak jie.. woot woot.. 😀
    Jom terjah post menarik dari Amir ..Mangga Ad- Review Oh Malaysia Selepas 3 MingguMy Profile

  5. ades lawak lak bila bertukaar mcm ni.. hahahaaa
    Jom terjah post menarik dari syahirul ..Jom ke gathering GengBloggerMy Profile

  6. masaalah cms tu kot..

  7. kak jie memang alert betul, tapi apa2 pun kita kena bersabar kan, kadang2 mslh yg tidak dijangka akan timbul…mungkin dkt GB masa tu ada mslh skit
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Cara memasang plugin Akismet untuk pengguna blog wordpressMy Profile

  8. kes bahaya nie..blh tertukar ID..nasib baik tak buat entri yg bukan-bukan… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Kenali Artis Malaysia Miliki Harta 7 AngkaMy Profile

  9. jeliterrnyerr.. ehehe
    Jom terjah post menarik dari en_me ..boarding school for the first timeMy Profile

  10. tak pelah, dia bagi chance kat kujie untuk berangan kembali muda jeita gitew.. hehehhe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Ketuk dulu dan Perempuan Tua diringankanMy Profile

  11. Salam,

    sedang berusaha menjadi pengomen tetap di sini hehe.

    thanks sbb GB dah boleh ping. mkn sebulan gak tak bleh ping blog. nnt tgh malam sbl game nak kasi ping secara pukal post2 sebulan lepas hahaha. gurau ja.

    yg pasti, gb terbaik.
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Tips lelaki- Cara-cara menjaga kesihatan sperma andaMy Profile

  12. nama sama..org lain..terkezut jap baca tajuk entry kak jie..huhuhu…
    kita main tweet2… 🙂
    Jom terjah post menarik dari izzah ..talk to meMy Profile

  13. sekali sekala muda remaja.. apalh salahnya.. hehehehe yahooo
    Jom terjah post menarik dari Daleela ..Sila bekerja pada waktu kerjaMy Profile

  14. 24 tahun, 3 org anak. fuhh, ibu muda beb!
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Berita Sedih- Overdraft ASB DiberhentikanMy Profile

  15. bila tgk gambar tu ingat nak bahasakan diri You dan I je..huhu 😛

  16. boleh pulak gitu ya…
    pernah dengar kes lebih kurang gini gak di facebook…
    masalah security lah kut ya…
    kena panggil pengawal berjaga script tu kut…
    apa pun, dunia maya ni mencabar ya terutama yang terkenal macam gengblogger tu…
    Jom terjah post menarik dari klcitizen ..Babyhatch terima bayi pertamaMy Profile

  17. mrs jamal says:

    bahaya jugak kalu macam ni kan
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Contest for ContestantMy Profile

  18. ALAMAK KAK JIE.. CAMNE IZAH PON XPENAH PERASAN MENDE NI..
    HUUHUH.. HOPE KONG DPT SOVLE THIS PROB ASAP LA YE.. ADEHH
    Jom terjah post menarik dari missizah ..Orang tanya lain- lain yang ditafsirMy Profile

  19. hehe
    mmg misteri nusantara ni kak
    saje nk wat gimik kot
    kong mabuk england kalah?
    ala kesiannn~~
    Jom terjah post menarik dari Kie-yu ..Renovasi R4T & Pesanan untuk BloggerMy Profile

  20. tiba2 menjadi muda balik..hehe
    Jom terjah post menarik dari Thoha ..Melahirkan Keikhlasan Dalam DiriMy Profile

  21. haaa mama.lagi satu. cerita pasal gambar avatar mama ni.

    masa tu kawan yonna dtg rumah yonna tau. lepas tu, dia dok tgk la yonna dok main2 twitter. masa tu tgh tweet dengan mama kot. tiba2 dia menjerit tgk avatar mama.

    “weh! macam muka aku!!! ”

    yonna macam.. errr? sah2 muka lain gila! HAHAHA. then dia nak tgk betul2 muka mama tu. yonna bukak la.dia dok tanya lagi awat avatar tu macam muka dia? LOL T______________T dia cakap avatar mama tu mcm gambar pasport dia hahaha

    ecehh,suka la tu muka mcm org ummur 24 :p
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Wajdi SelisingMy Profile

  22. tak boleng ping je kat GB, ramai yang meroyan,marah2,maki2 semua. alahai, apa kata pegi tny kat admin2 GB tu ha. dari korang mengamuk-ngamuk tak masal hahaa.

    setiap kali mama tulis avatar wakil rakyat mesti yonna gelak gila! HAHAHAHAHA. tatau kenapa. rasa kelakar gila T_________T gambar comel pulak tu! :p :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari yonna ..Wajdi SelisingMy Profile

  23. silenceshooter says:

    salam kak kujie..
    morning..
    silence pernah kena mcm kak kujie kena..
    lg worst sbb avatar pn bukan sy punya..
    dah buat pn thread tu kat forum GB..
    anyway just nak bgtau profile sbnr kak kujie kat GB..
    bila klik link entry tu..
    yg kuar error 404 not found..

    p/s just bg cadangan..pekata GB wat web portal..at least blogger leh bertumpu kat sana utk berforum sementara kong leh cuba selesaikan script kat GB tanpa gangguan..at least forum lebih teratur..bila siap GB nnt link kan jer kat web portal..just my 2 cents.
    Jom terjah post menarik dari silenceshooter ..WhaTs wRonG WiTh ToDaYMy Profile

    • salam & morning
      minggu lepas, cuma tak boleh ping saja – anggap masalah internet yg slow
      cuma tenghari semlm saja boleh tertukar profile..hehe
      forum bkn aktif sgt pun – skrg ni cuma nampak isu tak boleh ping saja…rasanya ahli GB patut follow @gengblogger kat twitter – mudah utk dapatkan info terbaru

  24. cikgufarha says:

    macam mana leh jadi mcm tu kak?? miss izah tu ade je kat twitter sy hehe…selalu gak laa jenguk blog die…

    agaknya betul laa kot kak ckp tu,jadi mengong after england kalah haha
    Jom terjah post menarik dari cikgufarha ..Aku kahwin dengan orang lain My Profile

    • englan kalah tu gurau saje tu..hiburkan hati Kong
      sebenarnya dia ada masalah serius

      Kak Jie kenal Miss Izzah tu… baca juga blog dia

  25. hahaha..ala bila lagi nak merasa muda kembali..
    Jom terjah post menarik dari Kancilbiru ..Tekanan- Tekanan-My Profile

  26. ni film baru..24 again..hehe
    Jom terjah post menarik dari yoy ..Tutorial Facebook Comment In Your BlogMy Profile

  27. saya perasan semalam..ingatkan akak dah berubah..rerupa..ada udang di sebalik mee..
    Jom terjah post menarik dari anak ..Beli rumah atau beli keretaMy Profile

  28. wah! back to twenties you!!

    to along: ur mama is just few years older than you! 😆 😆 😆
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..aku dan NOKIAMy Profile

    • angka boleh di padam…. tukar script kt komputer dah jadi lain dah…yg asal azali ni tak boleh undur2 lagi…

      mcm tak sedar diri le pula makcik ni 😆

  29. sememangnya gengblogger sedang alami sedikit masalah… xde hal 😉
    Jom terjah post menarik dari zaryl ..Lesen Judi Bola- Kerajaan Tidak Akan Keluarkan Lesen Pertaruhan SukanMy Profile

    • yes.. sebab itulah dok pesan 2-3 kali dah
      tak perlu buat thread baru kt forum tu..berpuluh2 org buka thread baru

      kong dah siapkan satu thread – reply saja kt situ
      belajarlah faham ttg internet dan laman web

  30. biasa lah tu..bila dah ramai sangat orang join..moderator pun kena ramai..baru tak pening kepala..huhu
    Jom terjah post menarik dari aizuddin ..Keputusan Piala Dunia Pusingan Kedua 27 Jun 2010My Profile

  31. hahahaha….gambar tuh memang menampakkan kak jie berumo 24thn…jangan risau;)

    apa rahsianya?:P
    Jom terjah post menarik dari cheryna ..wc2010- beckham beansMy Profile

  32. TMUkmkd says:

    hohohohoho saya dapat profil sendiri 😀