Hari Terakhir Bersama Kak Jie di Geng Blogger

Hari ini mungkin hari terakhir Sembang Bersama Kak Jie @GengBlogger . Saya telah tweet @gengblogger untuk remove ruangan tersebut kepada segmen yang lebih sesuai. Mungkin dulu sewaktu keahlian Geng Blogger belum berkembang pesat seperti hari ini, ruangan tersebut sesuai.

Saya rasa perlu memberi peluang kepada ahli lain untuk membuka thread mereka di ruangan tutorial kerana saya sedar ramai blogger lain yang pakar didalam bidang tersebut. Segmen tersebut kemungkinan akan diberi nama baru yang lebih “geek”.

Saya ada sikap negatif iaitu lebih berminat membuat tutorial atas permintaan dan saya tak selesa ‘bersinar’ dan menarik perhatian dengan avatar cun melecun gaya wakil rakyat di ruangan Forum Geng Blogger.

Lagi satu , owner Geng Blogger sendiri tidak mempunyai ruangan khas seistimewa yang saya ada – tak logik, kan?

Jangan anggap saya kedekut ilmu, tidak mahu berkongsi ye – saya cuma ingin orang lain sama-sama diberi kesempatan untuk berkongsi di segmen tersebut.

Izinkan saya menyimpan screenshot kenangan ini – sejarah indah yang mungkin tidak lagi berulang dalam hidup saya.

Β©Kujie – Jangan terkejut dengan tajuk – saya masih bersama Geng Blogger, masih di forum cuma bergantung pada kesesuaian thread.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. hidayah says:

    fuh…byk ilmu sungguh akak nih…
    rasa tak terhabis dayah nak baca…
    πŸ™‚

  2. huhuhu…

    maza memang tak active langsung kat tweet ni.. huhuhu

    blog dan FB sudah cukup buatkan maza curi2 masa kat ofis.. takut2 dgn adanya tweet ahaks, terus buntang atas kerusi empuk tak menghiraukan kerja.. hehehhe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Siapa yang rembat seliparkuMy Profile

  3. zihnun fatin says:

    kak jie mmg world!=)
    .-= zihnun fatin´s last blog ..Fistula In Ano: Definisi, Punca, Simptom,Diagnosis,Jenis dan Kos Rawatannya =-.

  4. xdapat tgk kak jie kat GB, leh jgak jenguk2 di sini…
    .-= lazaac´s last blog ..NodLogin 10c ~ 32Bit =-.

  5. salam ziarah…

    waa.. ada gengblogger ker… gengblogger ni tempat lepak blogger ker??

    bestnya.. camne nak join πŸ˜†

  6. kakjie jangan lau dikau pergi meninggalkan kami πŸ˜› miahahaha
    .-= Melz´s last blog ..My # Cheque From Nuffnang ! =-.

  7. alahai k.jie..baru je join gengblogger. tgk k.je dh xde πŸ˜₯

  8. tak sempat nak join kak jie dah tak de…

  9. baru je cuba-cuba masuk ‘join the club’ :mrgreen:
    .-= samdaddycool´s last blog ..Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul =-.

  10. Fatin Pauzi says:

    Ermm, baru tau wujud Geng Blogger tu. huhu. malunye. 😳
    saya tak kuar rumah sangat. πŸ˜›
    .-= Fatin Pauzi´s last blog ..Bagi Dia RM 10 & Saya Bagi Anda RM 100! =-.

  11. wowweeeee! banyak tuuuuu πŸ˜‰
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..blogger, we care =-.

  12. Alahai kak Jie, sy baru jer join Gb tuh.
    Baru nak beramas mesra ngan kak Jie
    kat sana, kak Jie dah tutup kaunter plak.
    Sedeh!! 😐
    .-= Eriyza´s last blog ..Kempen Ribbon Blogger, We Care =-.

  13. samanosuke_04 says:

    hoho… gengblogger memang silap besar buat cenggitu kat kakjie.. haa, tgk bila kakjie daa mare… haha!
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Dunia Orang Takde Awek β€œDotA” =-.

    • @samanosuke_04, πŸ˜† πŸ˜† budak ni nk kena jentik ni..g main jejauh…dah le tak de awek..tudung dah cari..awek je belum ade πŸ˜†

      • samanosuke_04 says:

        @Kujie, sampai hati kakjie! kejap agi ader rr yang sangkut ngan kite!!! hehe, btw kte dah join gengblogger.. hehe, kakjie quit yerr, biar kte rampas takhta..
        .-= samanosuke_04´s last blog ..Dunia Orang Takde Awek β€œDotA” =-.

  14. terkejut kita masa baca tajuk entry kak kujie… ingta kak kujie dah tak nak berblog lagik… πŸ˜›
    .-= shay´s last blog ..Kembali bercerita… =-.

  15. azizan4444 says:

    saya br 2 3 ari kt gb..x smpat nk knl kakjie lg…trskn lah kak jie..bnyk ilmu kak jie leh sgare kt sane..
    .-= azizan4444´s last blog ..Anugerah Juara Lagu Ke 24 (AJL 24) Terbaik – Keputusan Dan Senarai Pemenang =-.

    • @azizan4444, kak jie masih ada kat situ – masih post apa-apa yg difikirkan perlu, cuma kak jie minta di tukar nama saja

      jadi orang lain pun boleh post thread di situ juga
      tak de la nampak ruangan kak jie sorang

      tiap org ada kepakaran masing2 – jadi boleh dikongsi bersama πŸ˜†

      • azizan4444 says:

        @Kujie, bia la kak jie..abaikan ckp org tu…yg penting ilmu yg ptot di kongsi kak jie share sme2…

        owh nak tuka name..ok gak tu….letak yg lg hot skit..ley usha2 nnti.ehehe..graw je.. 😐

  16. denaihati says:

    Baru rancang-rancang nak follow tapi tak ada rezeki lah nampaknya..tapi ruang tu boleh di biar sementara kot untuk blogger baru buat rujukan apa-apa yang dah di posting sebelum ini….
    .-= denaihati´s last blog ..Senarai Peserta Contest Hidup Berani Untuk Gagal =-.

    • @denaihati, ehh..jangan salah faham
      ruangan tu tetap ada – cuma di tukar tajuk
      bukan terlalu personal utk kak jie sorang
      sesiapa saja boleh buka thread kat situ πŸ˜†
      maksudnya – lagi berkembang

      • denaihati says:

        @Kujie, bertambah meriah kalau gitu tapi jasa kak jie sebagai pengasas thread pasti tidak akan dilupakan.

        Tahniah ranking alexa semakin menjadi2.

  17. wa, belum abis menuntut lagi ng kak jie ni. ades
    .-= mohdisa´s last blog ..Dalam Cuka Ada Suka dan Duka =-.

    • @mohdisa, iss……. kak jie ada
      boleh post thread, cuma kak jie minta tajuk sembang bersama kak jie di tukar dgn nama lain πŸ˜†

  18. nape stop kak…teruskan la…

    • @~0~, mana ada stop
      kak jie kan dah cakap – tukar nama je
      tak manis rasanya guna nama kak jie
      nnt org lain sengan nak post thread kat situ
      sebab rasanya – hal2 tutorial tu semua orang boleh post πŸ˜†

  19. Memang logik tindakan kak jie jadi saya pun taknak lah komen sangat. Kalau takde ruangan bersama Kak Jie di sana pun , boleh jer berhubung di twitter dan blog. Kak jie kan?
    .-= zuls´s last blog ..3 Kaedah Asas Cari Twitter Follower =-.

  20. War…kak sangatbaik hati kan. Beri peluang kepada blogger yang lain. πŸ˜€
    .-= tekkaus´s last blog ..Jason Derulo’s Whatcha Say? =-.

  21. kak jie mmg best!! terbaek la…
    .-= jmr´s last blog ..Sapa dah angkut LED TV?? =-.

  22. amboi, hebatlah Jie, teruskan untuk kebaikan bersama, terus terang, saya ni buta IT, saya tentu suka bila ada tutorial2 macam tu πŸ˜›
    .-= Mak Su´s last blog ..Bab mentauhidkanNya mana? =-.

  23. will miss u.. huhuhu
    .-= Jard´s last blog ..Nuffnang: How it all began =-.

  24. salam kak jie. tak tau pun pasal GB ni, almaklum jarang join mana2 club atau group begitu. tak join sebab tahu diri tak mampu komit.
    .-= KakChik´s last blog ..Be proud of who you are and what you do. =-.

  25. Saspen dah*

    Igt nk leave GB
    .-= Misya´s last blog ..How To Raise Your Traffic and Remain Visitors Loyalty =-.

  26. ingat kak jie nak lari dah.
    kalau kak jie lari xbest ah. saya ni mana la tau benda2 blogspot.
    tukar nama xpe. hehe
    .-= ariff´s last blog ..Peperiksaan Di Russia (Video) =-.

    • @ariff, tak aih…………sentiasa memberi support dgn GB
      sebab tulah kak jie rasa forum tu perlu di tukar
      baru nampak mesra alam πŸ˜†

  27. kebanyakannya buka forum di ruangan yang salah sebab takde pengawalan dalam melakukannya. takde mod.

    letih kong (baru perasan nick baru dia) nak urus semua tu. dah la ahli makin rancak.

    menjadi perintis jalan banyak jugak dugaannya kan. jangan risau kak jie, anak2 muda yg geek di luar sana bersedia untuk bergerak.. πŸ˜†
    .-= beliamuda´s last blog ..Penyumbang Trafik Kedua Tertinggi Bagi Peraduan PTS =-.

    • @beliamuda, mod ada, cuma belum ada profil tugas rasmi lagi. dijangkakan hujung bulan nih baru ada kot. dan kong pun ada tanggungjawab lain, so kena sabar jelah. tengok dari jauh dulu macam mana, baru boleh bertindak.
      .-= ariff´s last blog ..Peperiksaan Di Russia (Video) =-.

      • @ariff, itu dia jawapan daripada mod kita. harap2nya, bila mod bula bertugas nanti, agak terkawal sikit.

        ~bila perlantikan rasmi akan diadakan? πŸ˜€
        .-= beliamuda´s last blog ..Ukiran Ais dan Salji Yang Menarik di Harbin =-.

  28. fuhh..

    maza hanya menyertai geng bas sekolah aje, sejak dua menjak ini..
    hehehhee

  29. luthtextile says:

    wah kak.. mcm artis.. hehe

    apa2 pon akak ttp dihormati sbb sudi share ilmu
    .-= luthtextile´s last blog ..Blogger – We Care! =-.

  30. ooo.. dah takde ruangan bersama kak jie, ye? takpe2, boleh timba ilmu di kujie2.com ni pun dah memadai..
    .-= sayahappyslalu´s last blog ..Mengimbau Kenangan Lama… =-.

    • @sayahappyslalu, ruangan tu masih ada, cuma ditukar nama yg lebih international πŸ˜†

      barulah the world πŸ˜†

  31. gengblogger says:

    ok kakjie..no prob..actually dulu tu saya mmg tertarik ngan tutorial2 kakjie..sure dpt bantu byk blogger dlm GB…thats y saya rasa agak bagus kalau kakjie ade ruangan sendiri.

    tapi terusla ek menyumbang knowlegde kakjie.

    saya ni..bukan ruangan jer takde..blog sendiri pun takde…:P

    • @gengblogger, terimakasih kerana memberi ruang dan peluang untuk kak jie
      ramai yang menulis email bertanya itu ini
      mungkin mereka lebih selesa dengan kak jie yang suka membebel macam mak-mak ni πŸ˜†

      kak jie perlu buat pengumuman jelas supaya tiada pihak yang tersalah sangka dan tersalah tafsir

      p/s -takut nanti ada yang ajuk dan merajuk πŸ˜† > kak jie le tu πŸ˜†

  32. Ruangan bersama Kak Jie geRek seh, nilai dia atas lagi dari geek :mrgreen:
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Kempen Blogger – We Care =-.

  33. err.. ingatkan dah tak join gengblogger disebabkan masalah tertentu.

    tapi bagi saya, ok ape ruangan tu. lagipun penulisan tutorial kak jie senang diikuti dan senang paham buat newbie.

    pepehal pun thanks atas tutorial yang telah kak jie kongsikan selama ini. πŸ˜€

    • @penyubiru, bukan macam tu maksud kak jie
      bila letak “bersama kak jie’ orang lain yang nak buat tutorial rasa segan
      bila letak nama yang lebih umum – semua orang boleh
      skop dia lebih menyeluruh
      dulu mungkin kak jie pencetus/ pembuka idea
      kita perlu berubah ikut situasi

      kak jie masih ada – kalau ada yang tanya, insyaallah – kak jie akan jawap

  34. salam dari ahli gengbloger.
    .-= Mr J´s last blog ..Bila Dunia semakin maju , robot jadi peneman setia. Roxxxy . =-.

  35. tak tahu nak kata apa. segmen yang ada tu pun dah sangat berguna. mungkin bagus juga jika diluaskan dan diberi peluang kepada orang lain. tapi kak jie tetap telah melakukan yang terbaik di situ.
    .-= beliamuda´s last blog ..Mencari Si Dia Yang Secomel Tiz Zaqyah, Eira Syazira dan Memey Suhaiza =-.

    • @beliamuda, segmen tu mmg bagus tetapi ramai yang membuka thread di bahagian forum yang salah

      kak jie perlu jelaskan hal ini supaya semua orang jelas
      tidaklah berlaku salah faham lagi

      nanti orang cakap apa2 pula pada kak jie dan pada @ben ( tak suka nick baru dia…. imagine mcm king kong ) πŸ˜† πŸ˜†

      peruhaban perlu untuk bergerak lebih maju
      sama-sama berkongsi dan membimbing

      kak jie cuma pengerak awal – jadi bila dah ada jalan
      orang lain pun boleh teruskan πŸ˜†

Trackbacks

  1. […] hingga kini walau pun Kong telah berjanji untuk mengubah ruangan tersebut Β seperti dalam entri Hari Terakhir Bersama Kak Jie di Geng BloggerBanyak kenangan yang disimpan bersama Geng Blogger. Saya kerap menerima email dari ahli GengBlogger […]