Keputusan Giveaway Kujie2.com

Akhirnya giveaway yang dianjurkan telah ditutup dengan secara rasminya pada 11.59malam 18/10/2011 . Seramai 79 peserta telah menghantar entri mereka.

Terimakasih kerana meluangkan masa menyertai contest ini.

random giveaway

Dari senarai peserta yang mengikut tertib penyertaan, saya telah membuat satu cabutan secara random di random.org. Dan inilah keputusan yang dipaparkan.

Siapa 5 pemenang yang akan menerima 1 box 20pcs Almond Macarons with Variety Fillings setiap seorang .?

Kita tengok antara mereka 79 peserta ini, ada tak yang dapat mengesan diri sendiri…hiks!

Tahniah untuk pemenang.

Kepada peserta no 43 , 22 , 31 , 6 dan 50 ( saya pun belum tengok siapa blogger tersebut ) , sila hubungi saya, klik Hubungi Kujie dan hantar nama penuh dan alamat penghantaran yang akan diuruskan oleh Cik Min.  Cepat hantar alamat, cepat penghantaran hadiah.  Cik Min nak bercuti ke Indonesia pula…. kirim kek lapis ye! hehehe

Komen saya mengenai giveaway ini?

Ramai blogger tidak mengambil peluang untuk mendapatkan backlink dari blog saya ke blog utama mereka apabila mereka menggunakan blog kedua yang dibina semata² untuk mengambil bahagian dalam beberapa peraduan lain.

Kebiasaannya ruangan komen yang mempunyai link akan dispam dalam kotak spam tetapi untuk giveaway ini, saya membenarkan semua link diletakkan disitu tidak termasuk backlink dari commentluv.

Giveaway ini bukan sekadar peraduan dan hadiah tetapi ada rahsia teknikal tentang dunia blogging yang boleh dipelajari oleh blogger.

Sekali lagi, terimakasih untuk penyertaan dan beberapa cadangan yang dikemukakan.  Ada beberapa cadangan akan digunakan di masa akan datang…. tunggu s

Jadual harian saya agak padat sekarang.

p/s entri wordless saya dibawah mendapat respon dari pihak McDonalds dan seorang staff mereka menghubungi saya sebentar tadi.  Walaupun tanpa sebarang kata, gambar tersebut dengan sendirinya telah bercerita.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. tahniah kdp pemenang yg terpilih 🙂
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Alas Kaki Daripada Lumut Hidup Oleh Nguyen La ChanhMy Profile

  2. TAHNIAH pada yang bertuah di giveaway kujie2.com…insya’ALLAH hadiah akan dihantar pada Isnin 31hb dengan khidmat GDEX.Selepas penghantaran cikmin akan sms tracking no kepada penerima.

    p/s alaaaa..baru baca post ni…terlepas pesanan kek lapis.. 😛
    Jom terjah post menarik dari cikmin ..Kursus DSLRMy Profile

  3. aisehh..tak dapat kuih macaron tuuu.. 😐

  4. lupa betul nak join.. masa delay2 pastu busy dengan program.. adesss…
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..23 Fakta Mengenai Lelaki Yang Mungkin Wanita Belum TahuMy Profile

  5. tahniah buat semua pemenang…

  6. Selamat buat 5 pemenang
    Dan sukses selalu untuk blog kujie2.com
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Cara Cepat Terindex Search EngineMy Profile

  7. Nasyabella says:

    Hi kak ji,sy bru trbca entry ni..sorry lambat respond yer..btw thnks kak ji.alhamdulillah saya menang.tuptup number first lagi tuh :’) sy dah bagi detail dah.
    Jom terjah post menarik dari Nasyabella ..PROBLEMS!My Profile

  8. Anonymous says:

    Kak ji,sorry lmbt respond .bru trbaca entry ni.tuptup sy menang 🙂 numb firstfirst lak uhh. Thnks kak ye!!

  9. tahniah buat yg menang.. terlambat tahu sebab dah jarang bW.. tak pe, usaha lagi pas ni..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..5 Cara Kembalikan SemangatMy Profile

  10. ala…tak de rezeki…apapun tahniah semua yg bertuah…
    Jom terjah post menarik dari syamila ..Penat la kami nanti…My Profile

  11. wah.! 1st tyme nie bertuah..hehe…thanx a lot.! ^_^
    Jom terjah post menarik dari AWA ..MOSSE 2011 ^_^”vMy Profile

  12. shah Blogger says:

    Wah terlepas ni. Terbaca kat entri azuanrazi 😀 .. congrats pada pemenang 😉

  13. tahniah kepada semua pemenang. 😀
    Jom terjah post menarik dari Sya Isya ..KONTEST: SAYA NAK MENANG HADIAHMy Profile

  14. Tahniah kepada pemenang. SEO contest kepada yg faham sangat bernilai daripada hadiah contest.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..15 Cara Meningkatkan Trafik BlogMy Profile

  15. tahniah buat para pemenang yang bertuah
    Jom terjah post menarik dari lin azlina ..PENJENAYAH DIKEHENDAKI POLIS! TOLONG SEBARKANMy Profile

  16. tq ustaz…
    Jom terjah post menarik dari azura ..Pantun bulan bahasa kebangsaanMy Profile

  17. Betul dah tu…saja tak cakap, nak suruh check sendiri 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Bank Negara Currency Converter Dan Western UnionMy Profile

  18. Terima ksih saya termasuk dlm 5 p0emenang. Dah hantar detail harap Kujie terima . Terima ksih. 😀

  19. Salam Kujie.
    Nombor 6 Cempaka biru termasuk dlm 5 pemenang kan?

  20. Ibu Mifzal Arsyad says:

    alahai x de rezki nak rs macaron..hehe..dlm byk no yg naik tu pun x de ni sy..hehe..x de luck kali ni..

    tahniah utk semua pemenang
    Jom terjah post menarik dari Ibu Mifzal Arsyad ..Drama Lavenda Lakonan Eira Syazira Di Slot Zehra TV3?My Profile

  21. Pacifista says:

    tahniah azura 😀
    kalau ada 20pcs tu boleh la apa kiranya menghantar sebiji dua kat saya ni.hehe :p
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Pada Zaman Dahulu – Video, Wallpaper, AvatarMy Profile

  22. Pacifista says:

    ala tak menang la.ada no 9 tu tapi hujung bawah sekali pulak.huhu :p
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Pada Zaman Dahulu – Video, Wallpaper, AvatarMy Profile

  23. Tahniah kepada rakan blogger yang menang, terima kasih juga buat Kak Jie, apa yang penting kat sini dapt backlink percuma dah kira baik dah tu. 😀
    Jom terjah post menarik dari LoveHijau ..Hamster Tikus KesayanganMy Profile

  24. alahai sikit lagi nak kena..saya nombor 45..huhu..yang dapat tu nombor 43..huhuhuh…arggghhhh hehehehe
    Jom terjah post menarik dari mrs.yie ..TAKDIR ITU UNTUK AKU – PART 46My Profile

  25. oo yeke kak jie.. oklah kalu gitu.. kak jie contact saya lah pe2 hal tau.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari IntaNBerliaN ..Pagi-pagi dah buat saya rasa sangat2 TERHARU..!!!My Profile

  26. Alamak..terlepas la pulak nak join contest ni!!!arghh :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Tungku moden ..Pembelian Tungku ModenMy Profile

  27. sungai petani ye…….. kak jie nak pi Merbok 2/11 nanti. Bermalam di rumah adik kat Sg Pasiaq 😆
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Ayam PiruMy Profile

  28. ala..termiss sikit no tu..hehehe..xpelah..tahniah kepada pemenang..hehehe.. 😀
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..Wordless Wednesday 5# : Keindahan Alam Ciptaan TuhanMy Profile

  29. terima kasih tau 🙂
    Jom terjah post menarik dari IntaNBerliaN ..Pagi-pagi dah buat saya rasa sangat2 TERHARU..!!!My Profile

  30. alhamdulillah… dh hantar detail..
    Jom terjah post menarik dari IntaNBerliaN ..Pagi-pagi dah buat saya rasa sangat2 TERHARU..!!!My Profile

  31. terima kasih kak jie…pagi2 dah bertambah rezeki…moga kak jie juga bertambah rezeki dari pintu yang tak disangka-sangka…. 😉
    Jom terjah post menarik dari azura ..Hujan Sumatera dari arus samuderaMy Profile

  32. Ala nombor sy x dpt macaron yg nampak best tu, takper lain kali cuba lagi
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Selamat Hari Lahir yang ke 2 Muhammad Fahim anak daddyMy Profile

  33. tahniah untuk mereka yang menang…..
    Jom terjah post menarik dari rohaya ..M.A.L.A.SMy Profile

  34. aaahhh telambat 2 hari haha… lambat sampai kat blog nih!! melepas! 😥

  35. tahniah pd yg menang..xde rezeki sy kali ni
    Jom terjah post menarik dari bardboo ..Banner Baru Untuk Blog BardbooMy Profile

  36. Dah keluar pun keputusannya.. tahniah kepada yang terpilih.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Azuan ..Kujie – Hidup Biar SedapMy Profile

  37. Tahniah Kujie, ramai peserta yang mengambil bahagian. Nombor Kak Long pada ranking ke-10. Uishhh…kalau tambah lagi 5 hadiah, memang ada peluanglah nak menang. 😉

  38. Assalamualaikum,
    Akhirnya…masa ditunggu-tunggupun dah tiba. Waaaaa ramai betul yang masuk kontes ni nak merasa cik min punya macaron.

    Tahniah kepada semua pemenang. Errr…cik min tak nak pilih lebih dari 5 pemenang ke? La la la
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Perlu Lebih Power Tambah Sampai DuaMy Profile

  39. lorh saya nayris nak menang tu tp tk menang pun hehe …

    eh so dpt apa dengan MCD tu kakjie ? 😛 dasyat nya kakjie ..update je terus dpt respon ni
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Wordless Wednesday : Strawberry FarmMy Profile

  40. mamat 32..alahi sedihnya xdpat..hehe
    sbb esok 20 hari bulan hari jadi mamat
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Kenapa tiada sesiapa membantu budak 2 tahun yang digilis di China?My Profile

  41. ramai gila join..mesti best kan
    Jom terjah post menarik dari naimulfirdaus ..cerita lucah ustazah melayu bertudung cantikMy Profile

  42. adui…lupa!!

    depa bagi voucher makan free selama sebulan ke kak jie? :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Rabu Tanpa Kata- Salah Satu Hobi DarwisyMy Profile

  43. banyak juga backlink ni. Bagus ni, byk juga blog tak penah jmpa.
    Jom terjah post menarik dari faizul ..Tips Diet – Makanan yang dihadam dengan pantasMy Profile

  44. zie fauzi says:

    Tahniah untuk mereka yang terpilih.. Dpt merasa macaron cikmin…
    Jom terjah post menarik dari zie fauzi ..KANAK-KANAK 2 TAHUN DILANGGAR VAN MASIH HIDUP TETAPI KOMAMy Profile

  45. Tahniah buat kawan-kawan blogger yang menang.
    Jom terjah post menarik dari shaharil ..Kelantan Kecewa, Terengganu LayakMy Profile

Trackbacks

  1. Macaron Cik Min Dan Telekung Cotton Paris | Hidup Biar Sedap says:

    […] 5 blogger yang telah menerima macaron sempena give away saya bulan lepas juga beberapa kenalan blogger, doakan kemanisan perkahwinan kami […]