Notis Untuk Geng Blogger

Perhatian untuk semua rakan rakan GengBlogger.com …. Web GB sedang dipindahkan ke server lain .. Masa yang diambil mungkin sehari atau kurang dari itu … Segala kesulitan amatlah Kong kesali…Ben

Kepada rakan GengBlogger.com – inilah jawapannya. Kepada sesiapa yang tidak dapat saya balas emailnya, mohon maaf. Saya tidur awal tak berapa sihat.

Kepada followers saya di twitter, mohon maaf juga kerana baru sempat nak following back.   Saya tak update twitter setiap hari.  Mungkin seminggu sekali atau dua minggu sekali.

Sesiapa yang follow saya, sedaya upaya saya akan hantar message ‘terimakasih’, kalau yang tertinggal, saya mohon maaf. Kadang-kadang saya alami masalah untuk kenal idenditi follower kerana mereka gunakan beberapa nickname berbeza.

Kalau ‘kujie’ itu saya – he he he…. itulah penjenamaan diri dengan avatar makcik bergaya macam wakil rakyat.

p/s – saya ada kelas pukul 9 . ini adalah post berjadual.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Asyraf File says:

    GengBlogger mesti akan kembali

  2. Bila masuk web GB keluar perkataan “Apache is functioning normally”
    .-= imran´s last blog ..Fatwa Berkaitan ESQ Leadership Training =-.

    • itu hari ini..sebelum ni mcm2 msg ada
      hari ni 9 pagi…Geng Blogger dah kembali pulih
      walaupun tidak 100% – dalam proses penyembuhan..hehehe

  3. Bru jer nak beramas mesra di GB dah jd cam nie…
    potong stim tul ler…

    Nasib bek Kujie ada..
    .-= Mr Kamikaze´s last blog ..Atlet Takraw Servis Pil Kuda… =-.

  4. Patutlah tak boleh login kak gengblogger kan? 😯
    .-= tekkaus´s last blog ..3 Reasons Why You Should Not Be A Multitasker? =-.

  5. cuma harap takde keylogger virus jek

  6. Mati-mati ingat GB kene hack…Huhuhu~
    .-= ash´s last blog ..Goodbye.. Sayonara.. Celcom!! =-.

  7. sepi tanpa GB di sisi..
    .-= Mus´s last blog ..Singgah Sebentar Hilangkan Penat Bekerja Di Jambatan Tamparuli =-.

  8. tak best GB tak de

  9. Terima kasih atas penerangan kak. (kondipen je panggil kakak!!)

    Akan kami sebar-sebarkan kepada ahli yang frust sebab trafik merundum!! He he he he

    eh! eh!

    pernah masuk sekali kat sini ek?
    Wah! Ada informasi!!

    Terima kasih!
    .-= tED|´s last blog ..JaNgan MeLamPau sanGaT Bos!! =-.

  10. GB tenat, kesian Kong..uhukk
    .-= nursarah´s last blog ..no sweat =-.

  11. denaihati says:

    Kak jie ada sistem yg boleh auto follow kawan2 yg follow twitter kita.
    .-= denaihati´s last blog ..Senarai blog Malaysia yang menggunakan hosting Serverfreak =-.

    • no no no…. dah pernah guna
      tak nak follow je..lepas tu unfollow
      tak semua kak jie follow tau..hehehe 😆

  12. dari kak jie lah sy kenal GB tu..ingat mula2 tu Gigabyte ke ape..rupanya GengBlogger..hehe..tapi bila dah syok guna ni, ada pulak virus coxsakiejealousy ni menyerang GB, terpaksalah tunggu repair..hoho
    .-= wanmus´s last blog ..Bajet Sempurna Sangat Ke Dia Ni? =-.

    • biasalah… kalau web cikai mana best nak ‘tunjuk hebat’ he he he..sekurang2 boleh bangga diri sebab menyusahkan orang lain..hehehe :mrgreen:

      • ye ker..kalau cengitu maknyer website tuh mmg dah ader la kat google cuma tak kuar kat page 1 je la..huhu 😎
        ok tq sifu 👿

  13. yeah my website dah siap beroperasi..TQ 😈
    p/s camner nak popularkan blog yang baru nak naik.search kat google tak kuar pun lagi.. 💡

    • ewahhh…dia… ingat blog Mak Uda ni sehari je dibina…. sejak 2005 tau bina penjenamaan…kata org tua-tua ( Mak Uda belum tua ) bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian.

      Blogging macam biasa, yang lelain Encik Google akan uruskan – bergantung pada usia domain juga :mrgreen:

  14. get well soon kujie!!!

    tanpa kujie dlm dunia blog malaya ini, amat lerrr sunyi sepi! huhuhuhu
    .-= maza´s last blog ..Hembuskan Nafasmu Sayang =-.

  15. semoga GB cepat sembuh.. telan ubat bnyk ckit ok!

  16. semoga GB cepat2 la sembuh ye.. telan banyk2 ckit obat tu. huhu..

  17. tanya pakcik google apa tu GB…dia jawab authorization required..huhuhu
    .-= familyria92´s last blog ..sup katak =-.

  18. epulafea says:

    mau lepak di ozblogger tapi hati ini setia dengan GB..

    owh cepat la betulkan atap GB.. hiks..

    • so tak pernah ping kat mana2 selain dari GB ye..? 😆

      • epulafea says:

        erm selalu pasti akan ping GB dan innit.nuffnang..

        tapi GB lebih mesra..
        .-= epulafea´s last blog ..Tulis & Menang ariffshah.com =-.

  19. setelah tak menggunakan khimdat PING dari GB, kelmarin nak guna, bermasalah pula (hu3).

    harap GB kembali TEGUH sekembalinya.
    .-= megat´s last blog ..Aku Menulis Bukan Kerana Nama =-.

  20. takdapat nak lepak gb
    .-= bom321´s last blog ..Video Aznil HJ Nawawi VS Dato’ Lee Chong Wei =-.

  21. GB oh GB….
    makin popular plak..
    semua tertanya2 apa terjadi pd GB
    .-= mie´s last blog ..:: tag from jaja :: =-.

  22. terasa lain bila tak dapat ping kt gengblogger..
    oziblogger australia punyer…
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Kata-Kata Kau – Oh! Wanita…. =-.

  23. Harap GB dpt beroperasi seperti semula…
    Ramai kawan kat sana tu.. huhuh
    .-= zool´s last blog ..Tabiat manusia yang perlu dielakkan =-.

  24. dengar kata GB kena hack..owh tukar server rupanya…
    .-= Nine´s last blog ..Apa Itu RSS (Really Simple Syndication) ?? =-.

  25. FCUKZBLOG says:

    patut lah tak dapat masuk GB,ingatkan komputer saya yang bermasalah,he he he.
    .-= FCUKZBLOG´s last blog ..Plat nombor kereta termahal =-.

  26. skg rindu kt GB.. haha… hrp GB dpt beroperasi seperti sedia kala..
    .-= Amir´s last blog ..Jom Sertai Program Earth Hour 2010 =-.

  27. patut la..
    rindu GB.. 😛
    .-= dL´s last blog ..Ego Same Tinggi Macam KLCC… =-.

  28. dah sihat ke belum ‘makcik beravatar gaya wakil rakyat’ ni??

    hihi
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..gatal – gatal ke gatal? =-.

  29. patutlah..berusaha nak klik GB, tapi tak boleh.
    masih diselenggara rupanya.

    takpe2..untuk kebaikan semua juga. Harapnya, anasir-anasir jahat di GB tu dapat diusir jauh-jauh. kacau daun jer.

    semoga GB cepat sembuh. tak sabar nak share cerita-cerita hangat dengan semua..hehhe 😀
    .-= Faizal @ FTN´s last blog ..Tolong Ajar Pakcik Zhao Cara Bermain Tali Skip Dengan Betul! PLEASE! =-.

  30. ooowww itu mcm… barulaaa saya paham… trima kasih kak jie..
    .-= Hajib´s last blog ..5 Pekerjaan Melampau Di Dunia =-.

    • sama-sama… mmg ramai yg mencari GB
      ramai yg email kak jie mcm kak jie admin GB
      kak jie makcik cleaner je…hehehe

  31. ya.lately ni saya perasan GB selalu down. dengar kabar katanya kena hack oleh org melayu juga. sedih jugak sebab org melayu yg buat.dari segi yg lain,terer jugak org melayu kita ni hack.

    apa pun semoga GB cepat sembuh.err..dan KakJie juga.hihi..
    .-= penyubiru´s last blog ..Jana Trafik Dari Ozbloggers =-.

  32. rindu juga kat GB..rasa lain tak dpt ping di GB sehari..hik3..
    .-= eyriqazz´s last blog ..Terjah | Hasrat Di Hatiku Belum Tertunai Lagi =-.

  33. Tnya org yg masuk (hack) GB tu dia jumpa vuln dkt mana.. Cuma dia jer yg boleh tolong tampal lobang yg ada dekat GB.. Maybe problem script or problem server yg low security.. =)

  34. zul pun x follow lagi kak kujie nieh… hehe…
    rindu pada GB….
    akan ku follow kujie2 sekarang.. hehe
    .-= Zul´s last blog ..Most Wanted Gadget For Windows Se7en =-.

    • ye ke..kak jie bukan perasan pun
      lagi parah kalau kt blog ID lagi
      kat GB guna ID lain
      mmg susah nak kenal

      sbb tu kena guna satu ID je..mcm kak jie
      nampak je avatar makcik gaya wakil rakyat tu
      dah tau itu kak jie..ha ha ha

  35. web famous mesti ada yang dengki. takpe GB. ni semua cabaran yang harus dilalui oleh GB dalam usaha memberikan perkhidmatan terbaik kepada blogger malaysia. hidup GB!
    .-= zaiMi´s last blog ..Tips Memeriksa Trafik Ke Blog Anda =-.

  36. hoho…hope GB cepat pulih…amin
    .-= mohdisa´s last blog ..Antara Ada Dan Tiada Rezeki =-.

Trackbacks

  1. IMCurtain.com says:

    Notis Untuk Geng Blogger | Hidup Biar Sedap…

    GengBlogger.com …. Web GB sedang dipindahkan ke server lain .. Masa yang diambil mungkin sehari atau kurang dari itu … Segala kesulitan amatlah Kong kesali…

  2. pligg.com says:

    Notis Untuk Geng Blogger | Hidup Biar Sedap…

    GengBlogger.com …. Web GB sedang dipindahkan ke server lain .. Masa yang diambil mungkin sehari atau kurang dari itu … Segala kesulitan amatlah Kong kesali…