Notis Untuk Geng Blogger

Perhatian untuk semua rakan rakan GengBlogger.com …. Web GB sedang dipindahkan ke server lain .. Masa yang diambil mungkin sehari atau kurang dari itu … Segala kesulitan amatlah Kong kesali…Ben

Kepada rakan GengBlogger.com – inilah jawapannya. Kepada sesiapa yang tidak dapat saya balas emailnya, mohon maaf. Saya tidur awal tak berapa sihat.

Kepada followers saya di twitter, mohon maaf juga kerana baru sempat nak following back.   Saya tak update twitter setiap hari.  Mungkin seminggu sekali atau dua minggu sekali.

Sesiapa yang follow saya, sedaya upaya saya akan hantar message ‘terimakasih’, kalau yang tertinggal, saya mohon maaf. Kadang-kadang saya alami masalah untuk kenal idenditi follower kerana mereka gunakan beberapa nickname berbeza.

Kalau ‘kujie’ itu saya – he he he…. itulah penjenamaan diri dengan avatar makcik bergaya macam wakil rakyat.

p/s – saya ada kelas pukul 9 . ini adalah post berjadual.

74 Replies to “Notis Untuk Geng Blogger”

    1. itu hari ini..sebelum ni mcm2 msg ada
      hari ni 9 pagi…Geng Blogger dah kembali pulih
      walaupun tidak 100% – dalam proses penyembuhan..hehehe

  1. Mati-mati ingat GB kene hack…Huhuhu~
    .-= ash´s last blog ..Goodbye.. Sayonara.. Celcom!! =-.

  2. sepi tanpa GB di sisi..
    .-= Mus´s last blog ..Singgah Sebentar Hilangkan Penat Bekerja Di Jambatan Tamparuli =-.

  3. Terima kasih atas penerangan kak. (kondipen je panggil kakak!!)

    Akan kami sebar-sebarkan kepada ahli yang frust sebab trafik merundum!! He he he he

    eh! eh!

    pernah masuk sekali kat sini ek?
    Wah! Ada informasi!!

    Terima kasih!
    .-= tED|´s last blog ..JaNgan MeLamPau sanGaT Bos!! =-.

  4. Kak jie ada sistem yg boleh auto follow kawan2 yg follow twitter kita.
    .-= denaihati´s last blog ..Senarai blog Malaysia yang menggunakan hosting Serverfreak =-.

  5. dari kak jie lah sy kenal GB tu..ingat mula2 tu Gigabyte ke ape..rupanya GengBlogger..hehe..tapi bila dah syok guna ni, ada pulak virus coxsakiejealousy ni menyerang GB, terpaksalah tunggu repair..hoho
    .-= wanmus´s last blog ..Bajet Sempurna Sangat Ke Dia Ni? =-.

    1. biasalah… kalau web cikai mana best nak ‘tunjuk hebat’ he he he..sekurang2 boleh bangga diri sebab menyusahkan orang lain..hehehe :mrgreen:

      1. ye ker..kalau cengitu maknyer website tuh mmg dah ader la kat google cuma tak kuar kat page 1 je la..huhu 😎
        ok tq sifu 👿

  6. yeah my website dah siap beroperasi..TQ 😈
    p/s camner nak popularkan blog yang baru nak naik.search kat google tak kuar pun lagi.. 💡

    1. ewahhh…dia… ingat blog Mak Uda ni sehari je dibina…. sejak 2005 tau bina penjenamaan…kata org tua-tua ( Mak Uda belum tua ) bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian.

      Blogging macam biasa, yang lelain Encik Google akan uruskan – bergantung pada usia domain juga :mrgreen:

  7. mau lepak di ozblogger tapi hati ini setia dengan GB..

    owh cepat la betulkan atap GB.. hiks..

      1. erm selalu pasti akan ping GB dan innit.nuffnang..

        tapi GB lebih mesra..
        .-= epulafea´s last blog ..Tulis & Menang ariffshah.com =-.

  8. setelah tak menggunakan khimdat PING dari GB, kelmarin nak guna, bermasalah pula (hu3).

    harap GB kembali TEGUH sekembalinya.
    .-= megat´s last blog ..Aku Menulis Bukan Kerana Nama =-.

  9. dengar kata GB kena hack..owh tukar server rupanya…
    .-= Nine´s last blog ..Apa Itu RSS (Really Simple Syndication) ?? =-.

  10. patut lah tak dapat masuk GB,ingatkan komputer saya yang bermasalah,he he he.
    .-= FCUKZBLOG´s last blog ..Plat nombor kereta termahal =-.

  11. skg rindu kt GB.. haha… hrp GB dpt beroperasi seperti sedia kala..
    .-= Amir´s last blog ..Jom Sertai Program Earth Hour 2010 =-.

  12. Pingback: IMCurtain.com
  13. Pingback: pligg.com
  14. ya.lately ni saya perasan GB selalu down. dengar kabar katanya kena hack oleh org melayu juga. sedih jugak sebab org melayu yg buat.dari segi yg lain,terer jugak org melayu kita ni hack.

    apa pun semoga GB cepat sembuh.err..dan KakJie juga.hihi..
    .-= penyubiru´s last blog ..Jana Trafik Dari Ozbloggers =-.

  15. rindu juga kat GB..rasa lain tak dpt ping di GB sehari..hik3..
    .-= eyriqazz´s last blog ..Terjah | Hasrat Di Hatiku Belum Tertunai Lagi =-.

  16. Tnya org yg masuk (hack) GB tu dia jumpa vuln dkt mana.. Cuma dia jer yg boleh tolong tampal lobang yg ada dekat GB.. Maybe problem script or problem server yg low security.. =)

  17. zul pun x follow lagi kak kujie nieh… hehe…
    rindu pada GB….
    akan ku follow kujie2 sekarang.. hehe
    .-= Zul´s last blog ..Most Wanted Gadget For Windows Se7en =-.

    1. ye ke..kak jie bukan perasan pun
      lagi parah kalau kt blog ID lagi
      kat GB guna ID lain
      mmg susah nak kenal

      sbb tu kena guna satu ID je..mcm kak jie
      nampak je avatar makcik gaya wakil rakyat tu
      dah tau itu kak jie..ha ha ha

  18. web famous mesti ada yang dengki. takpe GB. ni semua cabaran yang harus dilalui oleh GB dalam usaha memberikan perkhidmatan terbaik kepada blogger malaysia. hidup GB!
    .-= zaiMi´s last blog ..Tips Memeriksa Trafik Ke Blog Anda =-.

Comments are closed.