Ramadhan Contest : Aku dan Ramadhan 2

Nak bingkisan raya?

Blog nueman ada anjurkan “ Ramadhan Contest : Aku dan Ramadhan 2 “.
Ramadan_Kareem

credit image : khaloodies.deviantart.com

Tahun lepas saya telah menyertai contest ini dengan entri Ramadhan Dalam Hidup Saya dan memenangi tempat kedua dengan hadiah bulan madu di awan biru… yang menarik . Tahun ini saya tak masuk bertanding kerana kisah saya di bulan Ramadhan telah disubmit tahun lepas. Bagi peluang orang lain pula menang…muahahaha….

Syarat-syarat Ramadhan Contest!!

  1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia yang tidak tergolong dalam panel juri.
  2. Tuliskan satu entri di blog masing-masing dengan kisah ” Aku dan Ramadhan ” berdasarkan pengalaman sendiri dengan bulan Ramadhan serta semestinya ada pengajaran kepada penulis juga pembaca.
  3. Pastikan setiap peserta membuat trackback ke entri ni. Sekiranya track back tak keluar masukkan sahaja link entri tersebut ke sini. (kalau tidak aku tak dapat kesan..)
  4. Entri tersebut hendaklah sekurang-kurangnya 350 patah perkataan.
  5. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 29 Ramadhan 1430H.
  6. Pemenang akan diketahui pada 10 Syawal 1430H.

Nak tahu hadiah yang ditawarkan?  ,  klik Ramadhan Contest 2 .

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Kak Long dah baca kisah Aku dan Ramadhan Jie tu. Memang menarik kisah bulan madu di awan biru tu. Siap iklan dan nasihat lagi…
    Tengah fikir ada ke kisah yang betul2 menarik..
    .-= Kak Long´s last blog ..Penamaan Calon Weblog Popular 1Malaysia =-.

    • @Kak Long, mesti ada banyak kisah sebab Kak Long bertemu ramai orang ( anak murid ) , mesti ada kenangan indah yang penuh pengajaran yang boleh dikongsi….

      masuk ye…saya sokong… 😆

  2. Dah den dah tuliskan cerito “Aku dan Ramadhan’

    meh ler baco dan sokong industri den tu ha. hehehehe

    den dapek no satu atau no tigo pun jadilah.. huhuhu gitew…

    hehehhe
    .-= maza´s last blog ..Aku dan Ramadhan =-.

  3. salam ramadhan , salam raya, salam merdeka…

  4. tunjuk ajar abgdin…macamana nak menang…

    nanti abgdin boleh pergi ke awan biru….
    .-= Abgdin´s last blog ..Tepi jalan…dalam lori, mana pun jadi….. =-.

    • @Abgdin, lori boleh terbang p awan ke AbgDin…hehehe 😆

      Abgdin pun mesti banyak cerita Ramadan…buatlah entri satu..masuk bertanding…

      kalau menang, kita share hadiah… 😆

  5. theme bau kedai :mrgreen:

  6. cantik theme baru nie kakjie 😆
    .-= MyDailyBlog.Info´s last blog ..Komuniti, Teknik Istimewa ! =-.

  7. Promo.. promo… Semoga ada pemenang baru… 🙂
    .-= samdaddycool´s last blog ..Bermulanya Ramadhan, segala jenis syaitan dan jembalang ditambat =-.

    • @samdaddycool, pemenang lama taknak share cerita best lagi ke..hehe
      .-= nuaeman´s last blog ..Batalkah puasa kita kalau….? =-.

      • samdaddycool says:

        @nuaeman, Kalau ada kesempatan, Insyaallah akan ada juga penyertaan untuk memeriahkan pertandingan… Kasi chance laaa kat orang lain 😉
        .-= samdaddycool´s last blog ..Muhasabah Trading =-.

        • @samdaddycool, kisah special bukan ada 2-3 , kan…. satu dan itulah yg istimewanya…entri yang kita publish tahun lepas… 😆

          sebab tu tak masuk lagi….. ehemmm..bagi chance orang lain pula, kan… kan… 😆

    • @samdaddycool, Juara Bertahan ni… 😆

  8. contest lgi..mls nak msuk dah..tngok je..
    .-= mae´s last blog ..Puasa Orang Yang Bertakwa =-.

    • @mae, rezekit tu..kata orang ” Orang yang takut mencuba sudah pasti kegagalannya ” 😆

      bakar semangat ni…. 😉

  9. Alamak ! Tie tak ingatlah kisah menarik di bulan Ramadhan ni.. Kalau ingat nanti, Tie join sama…. hehe… :mrgreen:
    .-= Tie´s last blog ..Ungu @ Purple =-.

  10. erm…rase mcm nk masuk jea…
    idea dah berputar2 di balik minda dan benak yg sempit nih…tak sabar2 utk dinukilkan keluar…

    erm…boleh menang ke? :mrgreen:
    .-= ɯıssɐɥıuɐq nƃʞǝɥɔ´s last blog ..Roti Uncle John (RUJ)… =-.

    • @ɯıssɐɥıuɐq nƃʞǝɥɔ, mana tahu cerita tu menarik perhatian juri n jadi pemenang pertama 🙂
      .-= nuaeman´s last blog ..Batalkah puasa kita kalau….? =-.

    • @ɯıssɐɥıuɐq nƃʞǝɥɔ, cikgu mesti masuk….ni macam kacangggggggg je…. mesti ada banyak kenangan manis pahit zaman kanak2 dulu yang boleh dikongsi

  11. tengok macam mana nanti. bila lakukan sesuatu yang nak perah otak mulalah kepala hang hu3

  12. tak pandai nak buat karangan

  13. Menarik…
    .-= kruel74´s last blog ..Afraid of failure =-.

  14. KampungBoy says:

    Wa…kak jie tukar umah baru lagi
    menarik contest…
    tahniah nuaeman
    .-= KampungBoy´s last blog ..Kehebatan Buat Duit Dengan Pelaburan Emas =-.

    • @KampungBoy, masuklah contest tu…Kak Jie dah dapat hadian tahun lepas… 😆

      tukar themes kat WP ni sekali klik je…. 😆

  15. wahhh den nak masuk gak kujie.. heheh

    den calonkan cerito den Ramadhan: Di Kampung Cacing the series itew.. wokey tak?

    hehehhee
    ;););)
    .-= maza´s last blog ..Ramadhan: Di Kampung Cacing #1 =-.

    • @maza, Panjang no.. cerita seram maza ni.. tapi itu maza punya cerita ke Pak Andak punya cerita? hehe..
      .-= nuaeman´s last blog ..Batalkah puasa kita kalau….? =-.

    • @maza, maza……..mesti masuk. Karangan 350 perkataan..selalu tu tulis 3500 perkataan sekali petik jari je… :mrgreen:

  16. mekasih kak jie sbb bgtau bende ni..
    balik kang bleh la wat karangan sementara tggu waktu berbuka..
    🙂

  17. banyak contest la sekarang ni hehe, nak masuk atak de idea la kak jie
    .-= haritz´s last blog ..Sukarnya Membuat Entry =-.

  18. Saya boleh join ke? Kerana saya bukan umat Islam! 😛
    .-= tekkaus´s last blog ..BN Lost Again…As Expected! =-.

  19. ehehe. menarik!

  20. Terima Kasih tolong promotekan Kak Jie.. masih menanti penyertaan-penyertaan dari blogger-blogger malaysia nih.. mana tau ada yang sehebat kisah bulan madu di awan biru.. 🙂