Ramadhan Contest : Aku dan Ramadhan 2

Nak bingkisan raya?

Blog nueman ada anjurkan “ Ramadhan Contest : Aku dan Ramadhan 2 “.
Ramadan_Kareem

credit image : khaloodies.deviantart.com

Tahun lepas saya telah menyertai contest ini dengan entri Ramadhan Dalam Hidup Saya dan memenangi tempat kedua dengan hadiah bulan madu di awan biru… yang menarik . Tahun ini saya tak masuk bertanding kerana kisah saya di bulan Ramadhan telah disubmit tahun lepas. Bagi peluang orang lain pula menang…muahahaha….

Syarat-syarat Ramadhan Contest!!

  1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia yang tidak tergolong dalam panel juri.
  2. Tuliskan satu entri di blog masing-masing dengan kisah ” Aku dan Ramadhan ” berdasarkan pengalaman sendiri dengan bulan Ramadhan serta semestinya ada pengajaran kepada penulis juga pembaca.
  3. Pastikan setiap peserta membuat trackback ke entri ni. Sekiranya track back tak keluar masukkan sahaja link entri tersebut ke sini. (kalau tidak aku tak dapat kesan..)
  4. Entri tersebut hendaklah sekurang-kurangnya 350 patah perkataan.
  5. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 29 Ramadhan 1430H.
  6. Pemenang akan diketahui pada 10 Syawal 1430H.

Nak tahu hadiah yang ditawarkan?  ,  klik Ramadhan Contest 2 .

54 Replies to “Ramadhan Contest : Aku dan Ramadhan 2”

    1. @Kak Long, mesti ada banyak kisah sebab Kak Long bertemu ramai orang ( anak murid ) , mesti ada kenangan indah yang penuh pengajaran yang boleh dikongsi….

      masuk ye…saya sokong… 😆

  1. Dah den dah tuliskan cerito “Aku dan Ramadhan’

    meh ler baco dan sokong industri den tu ha. hehehehe

    den dapek no satu atau no tigo pun jadilah.. huhuhu gitew…

    hehehhe
    .-= maza´s last blog ..Aku dan Ramadhan =-.

    1. @maza, submit dengan nueman..dia yg ada hadiah…saya tak de….nak minta hadiah dari Maza je 😆

      buat trackback entri ke post dia

    1. @Abgdin, lori boleh terbang p awan ke AbgDin…hehehe 😆

      Abgdin pun mesti banyak cerita Ramadan…buatlah entri satu..masuk bertanding…

      kalau menang, kita share hadiah… 😆

    1. @samdaddycool, pemenang lama taknak share cerita best lagi ke..hehe
      .-= nuaeman´s last blog ..Batalkah puasa kita kalau….? =-.

      1. @nuaeman, Kalau ada kesempatan, Insyaallah akan ada juga penyertaan untuk memeriahkan pertandingan… Kasi chance laaa kat orang lain 😉
        .-= samdaddycool´s last blog ..Muhasabah Trading =-.

        1. @samdaddycool, kisah special bukan ada 2-3 , kan…. satu dan itulah yg istimewanya…entri yang kita publish tahun lepas… 😆

          sebab tu tak masuk lagi….. ehemmm..bagi chance orang lain pula, kan… kan… 😆

  2. Alamak ! Tie tak ingatlah kisah menarik di bulan Ramadhan ni.. Kalau ingat nanti, Tie join sama…. hehe… :mrgreen:
    .-= Tie´s last blog ..Ungu @ Purple =-.

    1. @ɯıssɐɥıuɐq nƃʞǝɥɔ, mana tahu cerita tu menarik perhatian juri n jadi pemenang pertama 🙂
      .-= nuaeman´s last blog ..Batalkah puasa kita kalau….? =-.

    2. @ɯıssɐɥıuɐq nƃʞǝɥɔ, cikgu mesti masuk….ni macam kacangggggggg je…. mesti ada banyak kenangan manis pahit zaman kanak2 dulu yang boleh dikongsi

  3. Wa…kak jie tukar umah baru lagi
    menarik contest…
    tahniah nuaeman
    .-= KampungBoy´s last blog ..Kehebatan Buat Duit Dengan Pelaburan Emas =-.

    1. @KampungBoy, masuklah contest tu…Kak Jie dah dapat hadian tahun lepas… 😆

      tukar themes kat WP ni sekali klik je…. 😆

    1. @maza, Panjang no.. cerita seram maza ni.. tapi itu maza punya cerita ke Pak Andak punya cerita? hehe..
      .-= nuaeman´s last blog ..Batalkah puasa kita kalau….? =-.

        1. @maza, maza kalau boleh letakkan trackback ke post saya di blog.. penyertaan diterima 🙂
          .-= nuaeman´s last blog ..Buat benda betul biar betul betul! =-.

  4. banyak contest la sekarang ni hehe, nak masuk atak de idea la kak jie
    .-= haritz´s last blog ..Sukarnya Membuat Entry =-.

      1. @Kujie, baik puan, saya menurut perintah! 😎
        .-= haritz´s last blog ..Sukarnya Membuat Entry =-.

  5. Terima Kasih tolong promotekan Kak Jie.. masih menanti penyertaan-penyertaan dari blogger-blogger malaysia nih.. mana tau ada yang sehebat kisah bulan madu di awan biru.. 🙂

Comments are closed.